Reviews, Stiri

Xiaomi Redmi Y1 Lite review, pret, opinii, specificatii tehnice oficiale

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

In urma cu cateva zile scriam despre lansarea Xiaomi Redmi Y1 in India, mentionand totodata ca alaturi de acest dispozitiv a fost propus pietei si modelul Xiaomi Redmi Y1 Lite, cunoscut si ca Redmi Note 5A in China. Astazi, aruncam o privire peste ceea ce ofera acest model.

Xiaomi Redmi Y1 Lite specificatii tehnice, impresii, imagini

Noul Xiaomi Redmi Y1 Lite este in primul rand, un telefon de buget care arata foarte bine. Este foarte usor (cantareste doar 150 de grame) si destul de subtire (masoara 7.6 milimetri grosime) si poate fi manevrat foarte usor cu o singura mana, mai ales ca inaltimea sa este de 153 milimetri, iar latimea atinge 76.2 milimetri.

Xiaomi Redmi Y1 Lite (3)

Frontal, device-ul ne incanta prin panelul sau IPS LCD capacitive touchscreen de 5.5 inch in diagonala. Ecranul asigura un raport de 71.5% cu restul telefonului. Aspectul sau este 16:9, in timp ce rezolutia suportata este 1280 x 720 pixeli. Densitatea pixelilor atinge 267 pixeli per inch. Ecranul este protejat de sticla Corning Gorilla Glass 3.

Xiaomi Redmi Y1 Lite ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat customizat cu MIUI 9.0. Sub capota, Redmi Y1 Lite ascunde un procesor Snapdragon 425 (Qualcomm MSM 8917) un quad-core bazat pe patru nuclee Cortex A-53 si cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 308.

Memoria RAM a telefonului atinge 2GB in timp ce capacitatea de stocare a datelor este calibrata la 16 GB. Evident, memoria nativa poate fi extinsa prin slotul pentru carduri externe, acolo unde utilizatorul poate introduce un card microSD si mari capacitatea pana la 256 GB.

Redmi Y1 Lite (2)

Dotarile foto nu ies din tiparele midrange, astfel ca pe spate, Xiaomi Redmi Y1 Lite are o camera foto principala de 13 megapixeli cu apertura F2.2 si LED Flash, in timp ce frontal, camera asigura un senzor de imagine de 5 megapixeli cu apertura F2.0.

Camera principala a dispozitivului poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda si beneficiaza de asemenea de optiuni si functii importante precum Geo-Tagging, Touch Focus, face detection, HDR si panorama.

Redmi Y1 Lite

Acumulatorul Xiaomi Redmi Y1 Lite are o capacitate de 3080 miliamperi si este menit s asigure o autonomie de pana la 264 de ore in standby (3G) respectiv 35 de ore in convorbiri (3G).

Xiaomi Redmi Y1 Lite va putea fi achizitionat pe culori precum Auriu, Argintiu, Argintiu inchis spre negru si roz-auriu. Pretul telefonului va atinge aproximativ 90 de euro. Mai multe informatii veti gasi pe site-ul oficial al producatorului.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi Y1 Lite