Reviews

Xiaomi Redmi S2 ajunge in Romania: pret, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

In urma cu cateva zile va scriam despre iminenta lansare a device-ului Xiaomi Redmi S2, un terminal care aparea deja pe lista unui magazin Mi Store din Cehia. Intre timp, modelul a fost anuntat oficial de catre producator si va ajunge in Romania in perioada urmatoare, urmand a avea un pret ce va depasi cu putin 900 de lei. Avem detalii in cele ce urmeaza.

Xiaomi Redmi S2 primele pareri si impresii „la cald”

Noul telefon al celor de la Xiaomi se adreseaza zonei mid-range si pare sa rivalizeze oarecum cu modelul Xiaomi Redmi 5 Plus. Din pacate, la prima vedere, tinand cont de pretul de achizitie, Redmi S2 nu pare sa aiba sanse sa depaseasca Redmi 5 Plus, astfel ca vanzarile ar putea fi ingreunate.

Xiaomi Redmi S2

Cu toate acestea, Xiaomi Redmi S2 aduce cateva argumente importante in favoarea sa si nu este un smartphone de neglijat. Unul dintre primele aspecte care atrag la acest device este faptul ca el ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, sistem de opereare customizat cu interfata MIUI 9.5.

Xiaomi Redmi S2 foloseste un procesor puternic in zona de mijloc a pietei de telefoane mobile. Chipsetul marca Qualcomm, Snapdragon 625, atinge o viteza maxima de 2.0 Ghz si este un octa-core cuplat cu placa video Adreno 506.

Xiaomi Redmi S2 (2)

Xiaomi Redmi S2 (3)

Xiaomi alatura acestei platforme versiuni diferite in functie de preferintele utilizatorilor. Varianta mai „blanda” a lui Xiaomi Redmi S2 are 3 GB RAM si 32 GB pentru stocarea de date, in timp ce varianta mai puternica (si mai scumpa) are 4 GB RAM si 64 GB pentru stocarea de date. Ambele versiuni permit extinderea memoriei nativa pana la 256 GB via microSD. Este aceeasi configuratie pe care o gasim si pe Redmi 5 Plus, terminal care costa insa mult mai putin.

Noul model Xiaomi Redmi S2 are un display cu diagonaal generoasa si rezolutie destul de buna. Panelul este imbracat in sticla curbata 2.5D si asigura un raport ecran-corp de 74.5%. Supus tehnologiei moderne 18:9, display-ul de tip IPS are o diagonala de 5.99-inch si o rezolutie 1440 x 720 pixeli, adica HD+.

Telefonul cantareste 170 de grame si are o grosime de 8.1 milimetri. Conform producatorului, senzorul de amprente este plasat pe partea din spate, iar carcasa device-ului este din metal. Xiaomi Redmi S2 „simte” 4G LTE, este dual SIM si isi incarca acumulatorul de 3080 mAh prin portul microUSB 2.0.

Sectorul foto se bazeaza pe senzori de la Sony si Samsung. Camera principala este duala si are la bord senzori de 12 megapixeli (Sony IMX486) si 5 megapixeli (Samsung S5K5E8), in timp ce camera frontala pentru selfie-uri are 16 megapixeli. Ambele camere pot filma la rezolutie Full HD si impresioneaza prin optiuni importante precum phase detection autofocus, HDR sau EIS (camera duala), respectiv Beauty 4.0 (camera selfie).

Xiaomi Redmi S2 (4)

Telefonul Xiaomi Redmi S2 va putea fi achizitionat pe culorile gri, roz si auriu, nu este lipsit de mufa pentru casti de 3.5 mm si incorporeaza un GPS, care pentru o mai buna pozitionare foloseste AGPS si GLONASS.

Verdict

Daca pretul Xiaomi Redmi S2 va mai scadea, device-ul devine unul foarte atractiv. Din pacate pentru producator, la bani mai putin, poti achizitiona un telefon al aceluiasi producator cu o configuratie destul de apropiata. Xiaomi Redmi S2 se remarca prin ecranul cu diagonala generoasa, dotarile foto bune si procesorul mid-range octa-core de la Qualcomm. Pare sa fie un device interesant pentru zona mid-range si o propunere interesanta pentru Romania.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi S2
Price
RON 950