Reviews, Stiri

Xiaomi Redmi PRO review, pret si specificatii tehnice

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Xiaomi Redmi PRO » Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 4G, 5.5″ Full HD AMOLED LCD Dual 13+5MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Xiaomi Redmi PRO review, pret si specificatii tehniceXiaomi Redmi PRO este un telefon mai vechi, lansat de compania chineza in luna august a anului trecut, dar care nu s-a bucurat pana acum de un review pe blogul nostru. Smartphone-ul a fost primul telefon cu dual lens camera si procesor deca-core din bagajul companiei chineze si a impresionat pe piata smartphone din Asia. Totodata, el s-a bucurat si se bucura de un succes apreciabil si in tara noastra. Sa aruncam impreuna o privire peste acest terminal, invitandu-va totodata sa verificati oferta noastra de huse Xiaomi Redmi PRO pentru acest an.

Specificatii tehnice

  • 5.5-inch Full HD (1920×1080) AMOLED capacitive screen protejat de sticla 2.5D curbata, Gorilla Glass 3
  • CPU: Helio X20 MT6797 deca-core chipset de 2.11GHz
  • 3GB RAM / 32GB ROM, extensibil prin microSD card pana la 128GB
  • Dual 13MP + 5MP camere principale cu dual-tone LED flash, PDAF, deschidere f/2.0, suporta filmare 1080p video recording la 30 cadre pe secunda
  • 5MP camera principala
  • Acumulator Lithium polymer 4,050mAh
  • MIUI 8.0.1 bazat pe Android 6.0 Marshmallow
  • Home button cu senzor amprenta
  • Benzi de retea suportate: 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz, 3G: WCDMA 850/900/1800/1900MHz 4G: LTE 850/900/1800/2100/2600MHz TD-LTE 1900/2300/2500/2600MHz
  • Bluetooth 4.2
  • NFC Support: Fara
  • USB Type-C connector
  • Dimensiuni: 151.5 x 76.2 x 8.2mm
  • Greutate: 174 grame

Xiaomi Redmi PRO review

Trebuie precizat inca din start ca, smartphone-ul Xiaomi Redmi PRO a fost cel mai scump dintre terminalele pregatite de Xiaomi din seria Redmi. Preturile pentru acest dispozitiv au inceput in Asia de 225 de dolari in functie de versiunea dorita. Astfel, versiunea Xiaomi Redmi PRO cu 3 GB RAM, 32 GB spatiu de stocare si chipset Helio X20 a costat 225 de dolari, iar versiunea Xiaomi Redmi PRO de 4 GB RAM, 64 GB spatiu de stocare si chipset Helio X25 a costat 255 de dolari. In fine, cea mai interesanta dintre versiuni, Xiaomi Redmi PRO de 4 GB RAM, 128 GB spatiu de stocare si chipset Helio X25 a putut fi achizitionata pentru 300 de dolari. Pe scurt, un terminal foarte bun cu preturi similare precum Lenovo Moto G4 Plus.

Trecand insa peste aceste detalii, Xiaomi Redmi PRO este un smartphone care arata bine si mai ales care se simte bine la simpla tinere in mana. Constructia din metal unibody este una solida, iar finisajele de calitate asigura un look calitativ acestui smartphone. Pe partea din fata, dispozitivul are butonul home care este in acelasi timp si senzor pentru amprenta. Difera din acest punct de vedere de Xiaomi Redmi Note 3 si Xiaomi Mi Max. Asemanarea este una evidenta insa daca ne raportam la terminalul Samsung Galaxy Note 4, macar daca privim smartphone-ul din fata. Pe acelasi criteriu, putem gasi similitudini si cu OnePlus 3.

In ceea ce priveste display-ul, Xiaomi Redmi PRO ofera mult mai multa calitate decat alti frati ai sai din categoria mid-range. Discutam despre un ecran de tip AMOLED cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie Full HD, care se traduce printr-o densitate a pixelilor de 401 pixeli per inch. Xiaomi a facut o treaba mai mult decat decenta in ceea ce priveste calibrarea culorilor, smartphone-ul descurcandu-se foarte bine indiferent de conditiile de iluminat din jur. Sticla de protectie 2.5 D curbata nu este la fel de rotunda ca in cazul UMi Max, dar acest lucru este de inteles pentru ca se leaga de linia de plastic din jurul marginilor terminalului. Foarte bun din punct de vedere al semnalului, o linie pe care eu personal o apreciez foarte mult la telefoanele din aceasta gama. De asemenea, Xiaomi Redmi PRO are o calitate audio destul de buna in ambele difuzoare.

Xiaomi Redmi PRO review

In ceea ce priveste camera foto, Xiaomi Redmi PRO se bazeaza pe o combinatie reusita intre senzorii de 13 megapixeli ai camerei principale si cei de 5 megapixeli ai camereu frontale. Camera foto de baza este de altfel capabila sa surprinda cadre cat se poate de corecte, dar in momentul in care intensitatea lumii scade, incep sa apara mici inadvertente, destul de sesizabile totusi in cadrele surprinse. Din punct de vedere video, camera Xiaomi Redmi PRO poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda, ceea ce se transpune intr-o calitate decenta a clipurilor, chiar si in conditii nocturne. Daca distanta creste insa pe timp de noapte, camera isi pierde din calitate iar videoclipul nu va mai avea acelasi impact.

Smartphone-ul se bazeaza pe skin-ul customizat MIUI 8, alaturat versiunii de Android 6.0 Marshmallow, iar efectele sunt destul de interesante. Evident, aici intram intr-un capitol care tine insa de gusturi personale asa ca nu vom insista. In schimb, din punct de vedere al performantei si vitezei telefonului, trebuie sa remarcam capacitatea chipsetului deca core, Helio X20 sau in functie de versiune, Helio X25. Tactat la 2.11 Ghz, acesta ajuta telefonul sa ruleze orice aplicatie si orice tip de joc la o calitate inalta, chiar daca vorbim de jocuri precum Dead Trigger, Mafia 3 Rivals sau Clash Royale. Comparativ, acest procesor se apropie ca nivel de Snapdragon 810, ceea ce nu suna deloc rau pentru un mid-range.

Xiaomi Redmi PRO

Nu sunt foarte multe de discutat la capitolul autonomie. Bateria de 4050 mAh a smartphone-ului Xiaomi Redmi PRO este una mai mult decat decenta. Prin capacitatea sa, aceasta asigura terminalului macar o zi intensa de activitate, ceea ce mi se pare mai mult decat ok.

Xiaomi Redmi PRO pret, pareri si concluzie

Din punctul meu de vedere, Xiaomi Redmi PRO este un smartphone extrem de interesant in aceasta gama din care face parte. Xiaomi a gasit echilibrul perfect intre caracteristici si pret si chiar daca versiunea cea mai scumpa o sa vi sa para…destul de scumpa, tineti cont de plusurile pe care le aduce: capacitate de stocare mai mare, RAMi mai multi si un chipset foarte bun. Cineva care cauta un smartphone mid-range cu specificatii usor inspre premium si sistem dual de camere poate lua in considerare terminalul Xiaomi Redmi PRO. Varianta de 3 GB cu 32 GB spatiu de stocare poate fi achizitionata cu aproximativ 800 de lei, in timp ce varianta cu 64 GB poate fi gasita pe site-ul cel.ro la 1144 de lei.

Xiaomi Redmi PRO

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi PRO