Stiri

Xiaomi Redmi Pro 2 ar putea sa fie lansat pana la finalul lunii martie

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Xiaomi Redmi Pro 2, un terminal despre care s-a discutat intens pe finalul anului trecut si la inceputul acestui an, ar urma sa fie lansat oficial pana la finalul lunii martie, anunta presa din China. Xiaomi Redmi Pro 2 va inlocui modelul original, Xiaomi Redmi Pro (recenzia acestui item), un smartphone cu un impact puternic pe piata smartphone din Asia dupa lansarea sa din iulie 2016. Cu ce vine insa nou Xiaomi Redmi Pro 2, aflam in cele ce urmeaza.

Xiaomi Redmi Pro 2 va folosi un procesor Snapdragon 660

Conform informatiilor din presa chineza, noul terminal pe care Xiaomi il pregateste in aceasta perioada se va baza pe un procesor Snapdragon 660 SoC cu doua variante de memorie RAM: adica 4GB, respectiv 6GB. Vor exista de asemenea si doua variante de stocare, unul dintre terminale (cel de 4GB RAM) urmand a fi echipat cu 64 GB spatiu de stocare intern, iar celelalt (cel de 6GB RAM), urmand a fi echipat cu 128 GB spatiu de stocare interna. Noul model de procesor implementat in Xiaomi Redmi Pro 2 are o frecventa de 2.2 Ghz si va fi dotat cu o placa grafica Adreno 512 de foarte buna calitate. Chip-ul Snapdragon 660 este compatibil cu memorie RAM de tip LPDDR4. Aceasta configuratie importanta pentru noul terminal Xiaomi, va ajuta fara indoiala telefonul sa ruleze orice aplicatie si orice tip de joc la o calitate inalta, chiar daca vorbim de jocuri precum Dead Trigger, Mafia 3 Rivals sau Clash Royale.

Xiaomi Redmi Pro 2

Interesant este ca presa chineza sustine ca Xiaomi testeaza si posibilitatea de a lansa pe piata si o alta versiune de Xiaomi Redemi Pro 2 care sa beneficieze de procesor octa-core pe 64 de biti Helio P20 de la MediaTek. La versiunea clasica, Xiaomi a implementat un procesor Helio X25 de 2.11 Ghz, un chipset deca-core comparabil ca nivel cu Snapdragon 810.

Baterie generoasa de 4500 mAh si camere foto performante

Xiaomi Redmi Pro 2 se va baza pe un acumulator de 4500 mAh, plus functie de incarcare rapida. Mai mult decat atat, tinand cont ca modelul standard in iulie 2016, a fost primul smartphone cu camera foto principala duala, nu ne putem astepta la mai putin de la versiunea din acest an. Foarte posibil astfel sa avem parte de un Xiaomi Redmi Pro 2 cu camera foto duala de 12 megapixeli, o varianta des vehiculata in presa de specialitate din Asia. Aproape sigur, camera principala a device-ului ca primi tehnologie Sony, ca urmare a unui parteneriat deja cunoscut intre cele doua mari companii asiatice.

Xiaomi Redmi Pro 2

Display QHD pentru noul Xiaomi Redmi Pro 2

O discutie foarte interesanta legata de viitorul terminalului Xiaomi Redmi Pro 2 a fost cea in privinta display-ului sau. Din cate se pare ne vom putea bucura pana la urma de un display cu rezolutie QHD adica 2560×1440 pixeli, ceea ce ar fi cu adevarat minunat. Exista insa si voci autorizate in materie, in special din zona asiatica, voci care sustin ca Xiaomi Redmi Pro 2 va avea doar ecran cu rezolutie Full HD, posibil AMOLED. Ramane de vazut, insa personal mi-ar placea sa vad noul Xiaomi Redmi Pro 2 cu display QHD. In mod sigur, ecranul va avea diagonala de 5.5 inch si va fi acoperit cu sticla curbata 2.5 D.

Xiaomi Redmi Pro 2 pret si lansare

Xiaomi Redmi Pro 2Asa cum spuneam inca de la inceputul articolului, Xiaomi Redmi Pro 2 va fi lansat aproape sigur in aceasta luna, cel mai probabil pe final de martie. Modelul Xiaomi Redmi Pro 2 cu 4 GB RAM si 64 GB spatiu de stocare va costa 230 de dolari, adica putin sub 1000 de ron. In schimb, modelul cu 6 GB RAM (memorie interna) si 128 GB spatiu de stocare, va costa 260 de dolari, adica putin peste 1100 de lei. Preferabil in opinia mea, chiar daca exista o mica diferenta de presa, este in mod evident Xiaomi Redmi Pro 2 cu 6 GB si 128 GB spatiu de stocare. Acea diferenta merita acoperita. Ramane de urmarit cat de oficiale sunt aceste informatii, insa va asiguram ca vom reveni cu detalii importante despre Xiaomi Redmi Pro 2 imediat ce ele vor fi prezentate de Xiaomi.

Summary
Xiaomi Redmi Pro 2  ar putea sa fie lansat pana la finalul lunii martie
Article Name
Xiaomi Redmi Pro 2 ar putea sa fie lansat pana la finalul lunii martie
Description
Xiaomi Redmi Pro 2 smartphone 4G cu 6GB RAM si procesor Snapdragon 660 ar putea fi lansat pe final de martie 2017