Reviews

Xiaomi Redmi Note 6 Pro pret in Romania, specificatii tehnice, primele pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Xiaomi a anuntat oficial noul Xiaomi Redmi Note 6 Pro in Thailanda. Terminalul ruleaza Android 8.1 Oreo customizat cu interfata in-house, MIUI 9 si este sustinut de o baterie de 4.000 de miliamperi cu tehnologie fast charging. El ii succede device-ului Xiaomi Redmi Note 5 Pro si va ajunge in curand si in Romania.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro pret in Romania

Momentan, Xiaomi a anuntat ca noul sau terminat de buget-mid-range va costa 215 dolari in Thailanda, tara in care a fost oficial lansat si in care debuteaza.

Acest pret ne face sa credem ca in Romania, Xiaomi Redmi Note 6 Pro va costa undeva la 1000 de lei.

Evident vom reveni cu informatiile necesare si vom actualiza articolul atunci cand Xiaomi Redmi Note 6 Pro va ajunge in Romania. Ne-ar placea sa il vedem inclus si in ofertele operatorilor de telefonie mobila din tara noastra, dar nu credem ca se va intampla acest lucru.

De ce credem ca pretul pentru Romania va fi ceva mai mare? Pentru ca in Europa se vor aplica si taxele de import si taxele individuale ale magazinelor care vor importa telefonul. Speram sa nu sara de 1000 de lei pentru ca pretul ni se pare unul suficient de bun, pentru ceea ce ofera Xiaomi Redmi Note 6 Pro.

Specificatii cheie Xiaomi Redmi Note 6 Pro

Display: 6.26-inch Full HD plus, IPS LCD
Processor : Qualcomm Snapdragon 636
Camera principala duala:12MP si 5MP
Camera frontala duala: 20MP si 2MP
Memorie: 4GB RAM si 64GB stocare de date (extensibila)
Baterie: 4000mAh
Sistem de operare: Android 8.1 Oreo cu MIUI 9 (are promis update la MIUI 10)

Pareri Xiaomi Redmi Note 6 Pro

Noul telefon de buget al companiei Xiaomi are multe argumente in favoarea sa pentru banii pe care ii solicita producatorul. Nu veti gasi multe terminale via China, care la un asemenea pret sa ofere un procesor bun, un ecran atat de mare si de atractiv si camere duale, atat pe fata, cat si pe spate. Din punctul nostru de vedere, Xiaomi Redmi Note 6 Pro va fi o reusita pentru producator, asa cum au fost majoritatea terminalelor lansate de Xiaomi in gama Note.

Probabil ca terminalul se va bucura de un succes important pe piata din Asia, insa ne amintim ca Note 5 si Note 5 Pro au reusit sa treaca si granitele acestei zone si sa impulsioneze vanzarile si cifrele generale ale producatorului.

Ne plac destule detalii la noul Xiaomi Redmi Note 6 Pro. Evident, sunt si amanunte mai putin reusite la prima vedere, dar care probabil vor fi sau nu observate la o testare amanuntita a produsului. Pana atunci, pe hartie, Xiaomi Redmi Note 6 Pro arata bine si ne da sperante ca aceasta noua generatie va avea un efect pozitiv.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro vine echipat cu un ecran cu diagonala mare. Cei 6.26 inch ai panelului IPS LCD asigura un nivel optim de performanta pentru pasionatii de imagini si gaming. Rezolutia ecranului este Full HD Plus, adica 2280 x 1080 pixeli.

Apreciem faptul ca Xiaomi nu s-a limitat la un simplu Full HD, pentru ca putea sa o faca. Dar, la acesti bani, producatorul aduce un ecran mare (cu breton) si o diagonala potrivita pentru o performanta mai mult decat decenta. In plus, Xiaomi a pus un aspect modern pe noul ecran (format 19:9) care ofera si un nivel de luminozitate rezonabil, de 500 de niti. Raportul dintre ecran si corp este de 86%, probabil si datorita decupajului de tip iPhone, dar este o veste buna pentru fanii gamei.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro

Xiaomi Redmi Note 6 Pro

Sub capota, Xiaomi a ales sa incorporeze procesorul Snapdragon 636 de 1.8 Ghz. Este un octa core bun, cuplat cu placa video ADreno 509 GPU. Teoretic, daca adaugam si cei 4 GB dedicati memoriei RAM, Xiaomi Redmi Note 6 Pro nu va avea probleme in ceea ce priveste gaming-ul si multi-tasking-ul.

Sigur, parca am fi prefera un procesor Snapdragon 660 pe el, dar chiar si-asa, Xiaomi Redmi Note 6 Pro convinge si la acest capitol, intrucat Snapdragon 636 este suficient de puternic pentru zona mid-range.

Telefonul ruleaza Android 8.1 Oreo din fabrica, iar producatorul a pus peste acest sistem interfata sa in-house, MIUI 9. Avem insa promis si un update rapid la MIUI 10, ceea ce ne incurajeaza sa credem ca Xiaomi Redmi Note 6 Pro va fi complet si la acest capitol. Memoria nativa a telefonului se poate extinde, ceea ce reprezinta indiscutabil, o veste buna. Avem slot microSD si posibilitate de extindere pana la 128 GB.

Avand un ecran de phablet, Xiaomi Redmi Note 6 Pro propune si o baterie pe masura. Device-ul este echipat cu un acumulator de 4.000 de miliamperi, care beneficiaza si de suport pentru incarcare rapida.

Unul dintre detaliile care ne plac cel mai mult la noul Xiaomi Redmi Note 6 Pro este sectorul foto. Producatorul chinez, unul dintre cei mai mari la aceasta ora la nivel mondial, a decis sa ofere o combinatie duala de senzori, atat pe fata cat si pe spatele dispozitivului. Asadar, avem de aceasta data 4 camere, care desigur nu sunt cele mai puternice pe care le putea avea Xiaomi Redmi Note 6 Pro, dar sunt mai mult decat satisfacatoare la acesti bani.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro (3)

Modulul principal are doi senzori de 12 megapixeli si 5 megapixeli, cu dual pixel autofocus si apertura f/1.9. Al doilea senzor este folosit de telefon pentru o detaliere ceva mai profunda a campului vizual. Camera frontala este de asemenea echipata cu doi senzori de imagine si beneficiaza de optiuni de inteligenta artificiala.

De aici si deblocarea faciala pe care o veti gasi pe noul Xiaomi Redmi Note 6 Pro. Avem asadar pe modulul frontal doi senzori de 20 megapixeli si 2 megapixeli, care provoaca utilizatorul sa efectueze selfie-uri de buna calitate, dar si sesiuni intense de videocalling. Pe Xiaomi Redmi Note 6 Pro functioneaza atat tehnologia de deblocare faciala (de tip Android), dar si deblocarea clasica pe baza senzorului de amprente.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro

Xiaomi Redmi Note 6 Pro

La nivel de conectivitate, merita mentionat faptul ca Xiaomi Redmi Note 6 Pro beneficiaza de tehnologie 4G dual VoLTE si tehnologie Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 Ghz si 5 Ghz). Avem de asemenea tehnologie bluetooth de ultima generatie (v5.0), dar si GPS cu A-GLONASS pentru o localizare cat mai exacta. Din configuratia de baza a lui Xiaomi Redmi Note 6 Pro nu lipsesc mufa micro-USB 2.0 si portul de 3.5 milimetri pentru casti. Daca sunteti interesati de dimensiunile noului device, ei bine aflati ca Note 6 Pro are 8.2 milimetri grosime si poate fi usor manevrat, pentru ca inaltimea sa atinge 157.9 milimetri, iar latimea 76.38 milimetri.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Price
$ 215