Reviews

Xiaomi Redmi Note 5 lansat oficial » ecran 18:9, baterie mare si Snapdragon 625, la un pret foarte bun

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Desi ne-a obisnuit cu lansarile sale de telefoane in China (tara de origine a producatorului) Xiaomi a anuntat astazi oficial, telefoanele Xiaomi Redmi Note 5 si Xiaomi Redmi Note 5 Pro, in India.

Xiaomi Redmi Note 5 review pret

Anul trecut, compania lansase modelele Xiaomi Redmi 5 si Xiaomi Redmi 5 Plus in China, ceea ce inseamna ca India este prima tara ca „primeste” Redmi Note 5 in acest an. Acest nou Xiaomi Redmi Note 5 este in fapt un model Xiaomi Redmi 5 Plus, dar care la nivel global (sau in varianta internationala cum vreti sa-i spuneti) va fi comercializat sub denumirea Xiaomi Redmi Note 5.

Xiaomi Redmi Note 5 specificatii tehnice si detalii oficiale

Cel mai atractiv detaliu legat de noul Xiaomi Redmi Note 5 este al sau ecran in format 18:9. Este primul ecran de acest tip care ajunge pe un smartphone Redmi din India. Noua „creatie” Xiaomi are o baterie foarte mare si un procesor eficient la bord. Despre caracteristicile sale, discutam in cele ce urmeaza.

Xiaomi Redmi Note 5

5.99-inch in diagonala are IPS LCD-ul de pe Redmi Note 5, ecran care este capabil sa suporte rezolutii Full Hd+ adica 2160 x 1080 pixeli. Luminozitatea sa atinge 450 nit, iar stratul de protectie Corning Gorilla Glass de peste el il asigura ca va supravietui zgarieturilor accidentale. Chiar daca are un ecran de mari dimensiuni in diagonala, interesant este ca Xiaomi a reusit cumva sa ofere un aspect de 5.5inch.

Noul Xiaomi Redmi Note 5 cantareste doar 180 de grame si are o inaltime de 158.5 milimetri. Sub capota, noul device are un procesor Snapdragon 625, adica acelasi chipset de pe Xiaomi Redmi Note 4, ceea ce vine ca o surpriza. Acest chipset il veti mai gasi si pe alte telefoane ale producatorului, printre care Xiaomi Redmi Note 4X, Xiaomi Mi Max 2 si Xiaomi Mi A1.

Xiaomi Redmi Note 5 (2)

Redmi Note 5 are versiuni de 32 si 64 GB pentru stocarea de date si versiuni de 3, respectiv 4 GB RAM. Capacitatea bateriei ramane impresionanta, terminalul urmand a se baza pe un acumulator de 4000 de miliamperi. Xiaomi Redmi Note 5 va fi echipat din fabrica cu Android 7.0 Nougat, sistem de operare pe care producatorul l-a customizat cu noua interfata MIUI 9. Senzorul de amprente poate fi observat pe partea din spate.

In ceea ce priveste sectorul foto, de remarcat ca Xiaomi Redmi Note 5 are o camera foto de 12 megapixeli pe spate, cu diafragma F2.2. Frontal, pentru selfie-uri si sesiuni de video-calling, producatorul s-a oprit la un selfie cam de 5 megapixeli, optimizat pentru a captura selfie-uri de calitate chiar si in conditii de iluminat scazut. Aceasta camera beneficiaza de functia Beauty 3.0.

Xiaomi Redmi Note 5 (3) display

Pe Xiaomi Redmi Note 5 vom avea port audio 3.5 milimetri, conectivitate 4 G VoLTE, tehnologie de ultima generatie bluetooth si Wi_Fi plus port microUSB pentru alimentarea bateriei de 4000 de miliamperi.

Pret si disponibilitate

Versiunea Xiaomi Redmi Note 5 de 32 GB este evaluata deja de site-urile de specialitate la 155 de dolari, in timp ce versiunea mai potenta, de 64 de GB va costa 187 de dolari. Disponibilitatea Xiaomi Redmi Note 5 va fi anuntata in perioada urmatoare, dar in mod cert telefonul va putea fi achizitionat prin partenerul Xiaomi, Flipkart.

Xiaomi Redmi Note 5 pret

22 februarie la ora 12 PM, pare sa fie data aleasa de producator pentru primele vanzari. Teoretic, acelasi telefon il puteti cumpara deja in Romania sub denumirea de Redmi 5 Plus. Aceasta versiune Redmi Note 5 va ajunge si la noi in scurt timp. Pare sa fie un concurent puternic insa pentru Mi A1, terminalul cu Android Pur care s-a bucurat de o receptie extraordinara in Europa si Asia.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi Note 5
Price
$ 155