Reviews

Xiaomi Redmi 6A » pret in Romania, primele pareri si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Xiaomi a anuntat ieri oficial noul model din seria Redmi, Xiaomi Redmi 6, succesor al terminalului din finalul anului trecut, Xiaomi Redmi 5. In cadrul aceluiasi eveniment, compania a introdus oficial si modelul Xiaomi Redmi 6A, un device menit sa-i ia locul modelului Xiaomi Redmi 5A de anul trecut.

Specificatii tehnice Xiaomi Redmi 6A

✅- Display de 5.45-inch cu rezolutie HD+, format 18:9 si sticla curbata 2.5D
✅- Procesor MediaTek Helio A22, 12 nm, quad-core de 2 Ghz
✅- Memorie RAM: 2 Gb
✅- Memorie interna: 16 Gb (extensibila pana la 256 Gb)
✅- Sistem de operare: Android v8.1 Oreo cu MIUI 9
✅- Functionalitate: hybrid dual SIM (nano+nano/microSD)
✅- Camera principala de 13 mp cu LED flash, PDAF si apertura f/2.2
✅- Camera frontala de 5 mp cu apertura f/2.2
✅- Greutate: 145 grame
✅- Dimensiuni: 147.5 x 71.5 x 8.3 mm
✅- Mufa pentru casti de 3.5 mm si microfon dual
✅- 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS
✅- Baterie de 3.000 mAh
✅- Culori: gri, albastru, auriu, roz auriu

Pret Xiaomi Redmi 6A in Romania

Noul terminal al companiei chineze va fi disponibil in perioada de inceput in China, tara unde va costa 599 de yuani, echilvalentul a 93 de dolari. Ne asteptam ca in Romania, modelul sa intre cu pret cuprins intre 400 si 450 de lei, o suma pe care o consideram potrivita.

Primele pareri despre Xiaomi Redmi 6A

Seria de buget a celor de la Xiaomi este una dintre cele mai populare din lume la aceasta ora. Atat noul model Redmi 6, cat si acest Redmi 6A nu au preturi mari de achizitie, se bazeaza pe procesoare care prioritizeaza consumul si propun cateva specificatii tehnice atractive, raportandu-ne la pretul final de achizitie.

Xiaomi Redmi 6A

Xiaomi Redmi 6A

Din pacate, spre deosebire de partenerul sau de gama, noul Xiaomi Redmi 6A vine intr-o singura configuratie: 2 GB RAM si 16 Gb pentru stocarea de date. Asta este una dintre diferentele esentiale pe care le remarcam intre cele doua produse anuntate de producatorul chinez.

O a doua diferenta o remarcam in comparimentul foto, acolo unde Redmi 6 propune o camera foto duala pe spate (12Mp+5Mp), in timp ce modelul Xiaomi Redmi 6A se bazeaza pe un singur senzor de 13 megapixeli. Ambele telefoane au camere frontale de 5 megapixeli. Faptul ca Redmi 6 are un senzor primar de 12Mp (1.25µm) ii permite o claritate mai mare la nivelul fotografiilor, precum si posibilitatea de a absorbi mai bine lumina.

Citeste Xiaomi Mi Mix 2S review, analiza hands-on a telefonului best buy de la Xiaomi

Performanta cade in sarcina unui procesor nou de la MediaTek. Xiaomi Redmi 6A are la bord un chipset quad-core Helio A22, care aduna patru nuclee Cortex A-53 la viteza maxima de 2.0 Ghz. Performanta ar trebui sa fie cu 30% mai rapida si cu 72% mai eficienta ca pe precedentele modele de procesoare de buget al MediaTek.

Xiaomi Redmi 6A (1)

Acesta permite rezolutii maxime HD+ si este orientat catre o economisire maxima a energiei. Teoretic, Xiaomi Redmi 6A ar trebui sa poata rula cam orice joc din Magazin Play, chiar daca la unele (mai solicitante) ar putea intampina ceva probleme de lag.

Noul Xiaomi Redmi 6A promite o autonomie buna, prin bateria sa de 3.000 de miliamperi, iar la nivel de conectivitate se remarca prin tehnologia 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS si bluetooth 4.2. Device-ul permite incarcarea acumulatorului prin portul clasic microUSB si beneficiaza de functie Radio FM si de mufa pentru casti de 3.5 mm.

Care sunt primele tale impresii despre Xiaomi Redmi 6A? Te asteptam in rubrica de comentarii.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 13 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi 6A
Price
$ 93