Reviews

Xiaomi Redmi 6 Pro pret in Romania, specificatii tehnice, primele pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Cei de la Xiaomi au listat astazi oficial tableta Mi Pad 4 si noul smartphone Xiaomi Redmi 6 Pro pe site-ul companiei. Cel mai nou smartphone low-cost din zona mid-range al companiei din China, devine primul telefon cu decupaj de tip iPhone al producatorului, dar, pastreaza in mod surprinzator (sau nu), procesorul octa-core Snapdragon 625 SoC la bord. Despre modelul Xiaomi Redmi 6 Pro, avem detalii in cele ce urmeaza.

Pret Xiaomi Redmi 6 Pro in Romania: cat costa noul mid-range de buget al Xiaomi?

Dupa Xiaomi Redmi 6 si Xiaomi Redmi 6A, ne indreptam din nou atentia spre Xiaomi care aduce pe piata noul model Redmi 6 Pro. Asa cum era de asteptat, Xiaomi scoate noul Redmi 6 Pro cu versiuni de hardware diferite. Acestea difera in functie de capacitatea de stocare si de memoria RAM a telefonului, dar primesc preturi foarte atractive pentru piata din China.

Xiaomi Redmi 6 Pro (3)

In schimb, probabil ca in Romania, fiecare dintre aceste versiuni va avea un cost mai mare. Pana sa ajunga in tara noastra, iata ca va costa in China noul telefon al Xiaomi:

  • – Redmi 6 Pro cu 3 GB memorie RAM si 32 GB stocare de date: 153 $
  • – Redmi 6 Pro cu 4 GB memorie RAM si 32 GB stocare de date: 183 $
  • – Redmi 6 Pro cu 4 GB memorie RAM si 32 GB stocare de date: 199 $

Terminalul primeste cateva culori diferite: roz auriu, auriu-nisipiu, negru si albastru. Nu se cunoaste o data exacta (momentan) la care va ajunge in Europa si implicit in Romania

Pareri Xiaomi Redmi 6 Pro (la prima vedere): smartphone ieftin cu decupaj in display si specificatii bune

Ceea ce Xiaomi cauta sa obtina de la acest telefon pe zonele China si India, va obtine! Atat chinezii, cat si indienii, au prins foarte tare gustul telefoanelor cu decupaj in display, iar daca unui astfel de model ii pui si niste specificatii decente, un procesor bunicel (nici nu mai conteaza ca e usor invechit) un aspect cat mai placut, un dram de branding si un pret bun, atunci ai reteta perfecta pentru succes in Asia. Xiaomi a descoperit-o de mult, dar o foloseste in premiera cu noul ingredient (decupajul) pe Xiaomi Redmi 6 Pro.

Xiaomi Redmi 6 Pro (2)

Xiaomi Redmi 6 Pro

In linii mari, modelul Redmi 6 Pro arata bine ca aspect si nu ascunde specificatii tocmai rele. Ecranul, care pare principalul punct de atractie al acestui device, beneficiaza de un aspect 19:9 si de o rezolutie maxima 2280 x 1080 pixeli. O rezolutie care nu suna deloc rau pe o diagonala de 5.84-inch a unui display IPS care pare destul de promitator.

Citeste Xiaomi Mi Mix 2S review, analiza hands-on a telefonului best buy de la Xiaomi

Sub capota, Xiaomi s-a oprit la Snapdragon 625, un procesor, asa cum spuneam, ceva mai vechi, dar destul de decent la nivel de performanta si economisire energie. Acestui tip de procesor de la Qualcomm, Xiaomi i-a alaturat versiuni de memorie diferite, care pleaca de la 3GB RAM si 32 GB stocare de date, ajungand la un maxim de 4 GB memorie RAM si 64 GB stocare de date, pe versiunea cea mai scumpa.

Teoretic, Xiaomi Redmi 6 Pro ar trebui sa nu aiba probleme in gaming, decat daca jocul este unul foarte nou si foarte solicitant.

Xiaomi Redmi 6 Pro

MIUI 9 este interfata pe care Xiaomi a asezat-o confortabil peste sistemul de operare Android 8.1 Oreo si probabil ca Xiaomi Redmi 6 Pro va primi in timp util si un update la interfata MIUI 10, cel mai nou release la acest capitol al producatorului.

Sectorul foto primeste elemente AI, dar si mod portret pentru selfie-uri. Chiar daca are doar 5 megapixeli, camera frontala de pe Redmi 6 Pro se anunta promitatoare. Are o expunere buna si ne propune deblocare faciala. Pe spate, handset-ul are camera foto duala, cu autofocus si LED Flash. Senzorii camerei duale au rezolutii de 12 megapixeli (senzorul principal) si 5 megapixeli (cel secundar).

Autonomia modelului Xiaomi Redmi 6 Pro cade pe seama unei baterii de 4.000 de miliamperi, pentru care producatorul garanteaza ca va depasi o zi dupa o singura incarcare. Ramane de vazut, desigur. Iata mai jos lista specificatiilor complete ale noului model Xiaomi Redmi 6 Pro.

Specificatii tehnice Xiaomi Redmi 6 Pro

✔️- Display IPS de 5.84-inch, format 19:9, rezolutie Full HD+ (2280 x 1080 px)
✔️- Procesor octa-core Snapdragon 625 SoC
✔️- Memorie RAM: 3 GB/4GB
✔️- Memorie flash: 32 GB/64 GB (extensibila via microSD)
✔️- Sistem de operare: Android 8.1 Oreo cu interfata MIUI 9
✔️- Camera principala: duala, 12MP+5MP, apertura f/2.2, Flash LED, autofocus, Mode, Night Scene Enhancement, Auto HDR
✔️- Camera selfie: 5MP, AI Face Unlock, AI beautification effects
✔️- Baterie de 4.000 mAh
✔️- Greutate: 178 grame
✔️- Grosime: 8.75 milimetri

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 7 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi 6 Pro
Price
$ 153