Reviews, Stiri

Xiaomi Redmi 5A este oficial: specificatii, pret de achizitie, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Noul Xiaomi Redmi 5A a fost lansat oficial de catre compania chineza, la aproape doua luni de la lansarea oficiala a Xiaomi Redmi Note 5A. Device-ul gigantului asiatic preia conducerea segmentului de la predecesorul sau, Xiaomi Redmi 4A, care a fost lansat anul trecut. In mare, avem un terminal care aduce aproape aceleasi specificatii ca si anul trecut, cu cateva specificatii diferite.

Xiaomi Redmi 5A design

Noul Xiaomi Redmi 5A are un corp ultra-usor, all-metal, aspect care produce de altfel si prima diferenta importanta fata de editia de anul trecut. Teoretic, design-ul seamana insa izbitor de mult cu ceea ce am vazut pe Redmi 4A in foarte multe aspecte: de la difuzoarele de tip gril pana la camera principala care ramane undeva in partea stanga, sus. O mica diferenta in materie de design este amplasamentul difuzoarelor, care sunt acum sub linia antenelor.

Xiaomi Redmi 5A (1)

Xiaomi Redmi 5A specificatii tehnice

In materie de specificatii, noul Xiaomi Redmi 5A vine cu un ecran de 5 inch in diagonala, ecran care suporta o rezolutie HD, 1280 x 720 pixeli. Terminalul este motorizat de un procesor quad-core, Snapdragon 425 de la Qualcomm, chipset tactat la frecventa de 1.25 GHz. Acest chip este cuplat cu 2 GB memorie RAM si cu 16 GB pentru stocarea de date. E drept, capacitatea nativa de stocare a datelor poate fi extinsa prin carduri exterene. Din pacate, cel putin pentru moment, nu exista o versiune de 3 GB memorie RAM (e posibil totusi sa apara in viitorul apropiat, asa cum s-a intamplat si la versiunea de anul trecut).

Pe partea din spate, terminalul are o camera foto de 13 megapixeli care vine cu LED Flash si PDAF. Camera frontala este una de 5 megapixeli, in timp ce acumulatorul are o capacitate de 3000 de miliamperi. (editia de anul trecut avea o capacitate mai mare a bateriei). Pe de alta parte, nu vor exista probleme pentru autonomia telefonului, tinand cont de procesorul Snapdragon 425 si de capacitatea acestuia de a echilibra „eforturile” telefonului.

Xiaomi Redmi 5A (3)

Xiaomi Redmi 5A pret si disponibilitate

Noul Xiaomi Redmi 5A va costa 599 de yuani, aproximativ 90$. Pretul mi se pare unul exceptional, tinand cont ca recent lansatul Blu S1 spre exemplu, ofera aceleasi specificatii la 179 de dolari. Tinand cont de diferenta dintre cei doi producatori, de calitatea constructiei de pe Xiaomi Redmi 5A si de brand-ul care cu siguranta impune mai mult respect pe piata, Xiaomi Redmi 5A are avantaje uriase de partea sa la acest pret de achizitie.

Disponibilitatea online si offline a terminalului incepe de maine de la ora 10:00 AM via Mi Mall, Mi Home, JD.com, Lynx, Suning Tesco. Pentru huse Xiaomi Redmi 5A puteti verifica oferta noastra si profita de reducerile din aceasta perioada.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 2 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi 5A
Price
$ 90