Reviews, Stiri

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus cu ecrane full screen au fost lansate oficial

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 PlusIn aceasta dupa-amiaza, Xiaomi a lansat oficial pe piata telefoanele sale cu ecran Full Screen, Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus. In cadrul aceleiasi conferinte, producatorul chinez a anuntat ca livrarile de telefoane sub acest brand au atins pragul de 27.6 milioane de unitati in al treilea trimestru al anului in curs.

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus lansate oficial

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus adopta fiecare dintre ele un design full-screen cu ecrane care au un aspect 18:9. Marginile laterale ale terminalelor sunt realmente subtiri, insa partea de sus si partea de jos ramane destul de maricele. Desigur insa, aspectul este unul foarte atractiv, iar designul general inseamna o constructive All Metal. Pe partea din spate, ambele terminale, Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus, vor avea senzorul de amprente, in timp ce disponibilitatea lor in ceea ce priveste culorile inseamna auriu, roz auriu, albastru si negru.

Specificatii tehnice Xiaomi Redmi 5

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus par destul de similar insa modelul Plus este unul superior din punct de vedere al detaliilor tehnice. Sa aruncam insa o privire peste modelul Redmi 5.

Acest telefon vine cu un display de 5.7 inch in diagonala plus format 18:9. Ecranul suporta o rezolutie HD + (adica 1440 x 720 pixeli).

Sub capota, telefonul aduce o platforma Snapdragon 450, un procesor octa-core tactat la frecventa de 1.8 Ghz plus acceleratorul grafic Adreno 506 GPU.

Xiaomi Redmi 5

Memoria RAM este acoperita cu 2GB, dar Xiaomi a anuntat si o versiune de 3 GB RAM. Evident, prima versiune va avea o memorie nativa ceva mai mica de 16 GB stocare, in timp ce versiunea de 3 GB RAM va avea o memorie nativa de 32 GB stocare. De mentiont insa ca ambele dispozitive vor beneficia de slot pentru carduri micro SD astfel ca memoria de tip flash va putea fi extinsa pana la 128 GB.

In sectorul foto, Xiaomi Redmi 5 vine cu o camera principala de 12 megapixeli si cu o camera frontala pentru selfie-uri si video calling de 5 megapixeli. Telefonul ruleaza din cutie Android 7.1.2 Nougat customizat cu interfata proprietara a companiei, MIUI 9 si are, asa cum anuntam si mai sus, senzorul de amprente plasat pe partea din spate. Autonomia este asigurata de o baterie de 3.300 de miliamperi.

Specificatii tehnice Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus spuneam ca nu sunt tocmai similare, da riata si de ce. Noul Xiaomi Redmi 5 Plus are un ecran mai mare in diagonala, desi pastreaza formatul 18:9.

In cazul Redmi 5 Plus avem o diagonala de 5.99-inch pe display si o rezolutie mai buna: Full HD + (adica 2160 x 1080 pixeli).

Procesorul este indiscutabil unul mai bun. De aceasta data, avem la dispozitie un Snapdragon 625, adica un octa-core tactat la frecventa de 2 Ghz plus acceleratorul grafic Adrneo 506 GPU.

Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi a anuntat si pentru acest device doua versiuni diferite in functia de memorie. Vom avea Xiaomi Redmi 5 Plus cu 3GB RAM, dar si cu 4 GB RAM plus capacitati diferite de stocare a datelor: 32 GB sau 64 GB. Nici acest handset nu va fi lipsit de slotul pentru carduri microSD care permite extinderea memoriei flash pana la 128 GB.

Evident, tinand cont de ecranul telefonului si de restul configuratiei, avem si o baterie mai mare. Pe Redmi 5 Plus, acumulatorul are o capacitate de 4000 de miliamperi. Asemanari gasim in schimb in privinta design-ului, a senzorului de amprente si a sistemului de operare care sunt identice.

De asemenea, in sectorul foto, Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus au aceleasi specifiactii tehnice.

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus pret de achizitie si disponibilitate

Din 12 decemebrie, Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus vor fi disponibile pentru achizitie. Iata preturile anuntate de cei de la Korea Herald:

  • Redmi 5 de 2 GB RAM si 16 GB ROM » 102 euro
  • Redmi 5 de 3 GB RAM si 32 GB ROM » 115 euro
  • Redmi 5 Plus de 3 GB RAM si 32 GB ROM » 128 euro
  • Redmi 5 Plus de 4 GB RAM si 64 GB ROM » 166 euro

Preturile sunt foarte bune raportate la ceea ce ofera aceste dispozitive. Vom reveni si cu alte informatii despre ele in perioada urmatoare.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes