Stiri

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus cu ecrane 18:9 ar putea fi anuntate pe 7 decembrie

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Cei de la Xiaomi lucreaza intens la proiectul Xiaomi Redmi Note 5, insa se pare ca producatorul chinez a trimis deja invitatiile si pentru evenimentul de lansare al terminalelor Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus. Aceste doua telefoane, ambele echipate cu ecrane in format 18:9, ar putea fi anuntat pe 7 decembrie in China.

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus specificatii tehnice (zvonuri)

Doua noi modele de telefoane au fost certificate TENAA pentru Xiaomi. Modelele MDT1 si MDE1 au ecrane 18:9, ceea ce conduce spre ideea ca versiunile sunt de fapt Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus.

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus (2)

Este clar ca Xiaomi Redmi 5 Plus va avea un ecran mai mare decat partenerul sau de gama, insa celelalte specificatii vor fi practic similare. Sa aruncam o privire rapida peste ceea ce se presupune ca vor aduce Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus in decembrie.

Ne asteptam ca Redmi 5 Plus sa aiba un ecran putin mai mare in diagonala decat cei 5.7 inch pe care ii va avea Xiaomi Redmi 5. Rezolutia va fi aceeasi (HD + adica 1440 x 720 pixeli), formatul se va incadra in trendul anului 2017 (18:9 bezel-less), iar ambele telefoane vor beneficia de display-uri imbracate in sticla curbata (2.5D).

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus vor avea la bord un procesor octa-core Snapdragon 450, tactat la frecventa de 1.8 Ghz, procesor construit pe un process de 14 nm. Acest chipset va fi de asemenea asociat cu placa video Adreno 506.

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus

Vor exista cate trei versiuni diferite pentru modelele Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus. Aceste telefoane vor avea versiuni de 2GB, 3GB si 4 GB RAM, fiecare dintre aceste versiuni urmand a avea o capacitate de stocare diferita (16GB/32GB/64GB) cu mentiunea ca memoria fiecarei versiuni va putea fi extinsa pana la 128 GB prin carduri de memorie externa, de tip microSD.

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus vor rula din fabrica Android 7.1.2 Nougat cu interfata MIUI 9 si vor avea camera frontale normale, cu rezolutii de 12, respectiv 5 megapixeli (selfie cam-ul va avea rezolutia mai mica). Nu vor lipsi senzorul de amprente si senzorul infrarosu, In timp ce capacitatea bateriei va fi cel mai probabil de 3200 miliamperi pe modelul Xiaomi Redmi 5 si ceva mai mare pe Redmi 5 Plus.

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus (3)

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus vor putea fi achizitionate pe culori foarte variate, de la nbegru, alb si auriu, pana la roz auriu, albastru, rosu, pink sau argintiu. Posibil, ca in perioada urmatoare, sa aflam si pretul exact de achizitie al acestor doua terminale. Vom reveni in scurt timp cu amanunte despre ele.