Stiri

Xiaomi Pocophone F1 Lite specificatii tehnice, primele impresii, disponibilitate si pret

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Pe langa Xiaomi Pocophone F1, a doua cea mai importanta companie producatoare de telefoane mobile din China pregateste si o versiune ceva mai blanda a terminalului. Denumita Xiaomi Pocophone F1 Lite, versiunea a fost deja zarita in site-ul de benchmarking GeekBench si aduce o configuratie destul de interesanta. Device-ul se remarca printr-un procesor mid-range solid, Snapdragon 660, dar si prin cei 4GB dedicati memoriei RAM. Avem si noi detalii in cele ce urmeaza.

Xiaomi Poco F1 Lite specificatii tehnice

Cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 845, modelul Xiaomi Pocophone F1 va avea si o varianta „lite”. De altfel, producatorul a decis sa dea chiar aceasta denumire noului produs, pentru a sublinia probabil scopul pentru care noul telefon este adus pe piata.

Xiaomi Pocophone F1 Lite si-a facut deja aparitia in site-ul de specialitate GeekBench. Cei de la Slashleaks au aflat primii despre prezenta noului terminal si ne anunta ca telefonul va avea la bord un procesor Snapdragon 660, dar si o memorie RAM de 4GB. Ecranul device-ului va avea decupaj de tip iPhone cel mai probabil.

Qualcomm Snapdragon 660 ajuta posesorii de telefoane mid-range sa imbunatateasca in cele din urma calitatea fotografiilor prin redarea de culori mult mai naturale, mult mai aproape de culoarea exacta a pielii. Chipul vine si cu eficienta energetica de cel mai inalt nivel asigurand suport excelent pentru terminalele care folosesc camere foto duale. napdragon 660 dispune de un modem Snapdragon X12 care asigura viteze de pana la 600 Mbps in downlink. In plus, beneficiaza de suport 2×2 MU-MIMO 802.11ac Wi-F, despre care Qualcomm spune ca ofera de doua ori mai multa cantitate de date si un consum cu pana la 60% mai mic la descarcare.

Xiaomi Pocophone F1 Lite

Modemul Snapdragon X12 este inferior modemului Snapdragon X16 pe care il descoperim la Snapdragon 835. Procesorul Snapdragon 660 poate incarca cu 20% mai repede si cu 30% mai eficient decat Quick Charge 3.0, adica utilizatorul castiga 5 ore de convorbire in 5 minute si 50% procent de incarcare a bateriei in 15 minute de la introducerea alimentatorului in telefon.

Pe langa acest procesor, noul Xiaomi Pocophone F1 Lite beneficiaza de o memorie RAM de 4GB si va rula din fabrica Android 9.0 Pie, cel mai nou sistem de operare al Google. In primele teste efectuate in GeekBench, noul device al companiei Xiaomi a obtinut un scor de 1341 de puncte in testul single core, dar si un scor de 4830 de puncte in testul multi core. Sursa citata sustine ca exista posibilitatea ca Xiaomi Poco F1 Lite sa pastreze modulul dual principal de pe Pocophone F1, adica acea combinatie de 12 megapixeli cu 5 megapixeli.

In schimb, vom avea un telefon ceva mai putin puternic din punct de vedere al camere foto frontale, care de aceasta data nu va mai avea 20 de megapixeli, ci mai degraba 12 megapixeli. Bateria va fi una de 3000 mAh mai scrie sursa citata.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Pocophone F1 Lite