Stiri

Pocophone F1 are un succesor! Xiaomi Poco F2 apare deja in GeekBench

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Xiaomi Pocophone F1 a fost una dintre marile surprize pregatite de brandul chinez in acest an. Telefonul a devenit cel mai ieftin device cu procesor Snapdragon 845 de pe piata, adica s-a transformat in „cel mai ieftin telefon premium” al anului.

Vestile bune dinspre Xiaomi continua, astfel ca in GeekBench, presa din China a descoperit un smartphone denumit Xiaomi POCO F2, cel care foarte probabil, va deveni succesorul oficial a handset-ului budget-friendly care a ajuns si in Romania. Avem detalii, in cele ce urmeaza.

Xiaomi Poco F2 specificatii tehnice conform site-ului GeekBench

Chinezii speculeaza si ei ca acest „Xiaomi POCO F2” ar putea fi succesorul oficial al modelului Pocophone F1. Cel putin numele, chiar asta sugereaza. Ca de obicei, prin intermediul GeekBench putem deja sa aruncam o privire peste cateva dintre detaliile importante legate de noul Xiaomi Poco F2, inclusiv o serie de specificatii.

Listarea lui Xiaomi Poco F2 din GeekBench ne dezvaluie faptul ca si acest telefon va fi propulsat spre inalta performanta de procesorul Snapdragon 845 de la Qualcomm. Adica, cel mai puternic chipset pentru device-urile high-end care nu vin pe filiera Apple sau Huawei.

Procesorulul de top, Xiaomi i-a adaugat o memorie de 6GB RAM, ceea ce nu difera de ce am vazut pe Pocophone F1. In schimb, Xiaomi Poco F2 este sustinut din punct de vedere software de un sistem de operare mai nou, asa cum este Android 9.0 Pie. In testele single core ale GeekBench, noul handset a bifat un rezultat de 2321 de puncte, in timp ce la capitolul multi-core, asa cum se poate observa si din imaginea de mai jos, Xiaomi Poco F2 a atins borna 7564 puncte.

Xiaomi Poco F2 este echipat asadar cu acelasi procesor ca si predecesorul sau si, la fel, si cu aceeasi memorie RAM. Constatam in schimb un plus la nivel software si foarte probabil, modificari de structura la nivelul departamentelor foto si baterie. Iti reamintesc de asemenea si ca Xiaomi Pocophone F1 a primit deja update la Android 9.0 Pie.

Poco F1 se baza pe un decupaj ceva mai mare care gazduia o camera foto frontala de 20 de megapixeli cu senzor infrarosu pentru recunoasterea faciala. Cel mai probabil, Xiaomi Poco F2 va avea un decupaj ceva mai mic cu un senzor mai bun.

Speculatiile indica faptul ca Poco F2 va avea un ecran de 6.3-inch in diagonala cu un sistem triple camera pe spate (16 megapixeli, 8 megapixeli, 5 megapixeli) si cu senzorul de amprente integrat in ecran.

Si la nivelul autonomiei, Xiaomi Poco F2 va aduce ceva imbunatatiri, chiar daca acestea nu au devenit intre timp publice. Se vehiculeaza ca noul acumulator va avea o capacitate mai mare (4100 mAh) si o tehnologie de incarcare mai rapida. Cel mai probabil, compania Xiaomi face din Xiaomi Poco F2 mai degraba o varianta de upgrade a lui Pocophone F1 decat un succesor.

Verifica aici: Xiaomi Pocophone F1 pret in Romania

Flagship-urile companiei nu au reusit sa obtina pana acum popularitatea dorita in Europa, astfel ca brandul a decis sa schimbe putin politica prin gama Pocophone. Aceasta permite celui de-al doilea mare producator de telefoane mobile din China sa vanda in afara Chinei telefoane de tip flagship la preturi accesibile. Iar Xiaomi Pocophone F1 a fost nu doar primul caz, dar se pare ca si prima reusita. V-am scris si noi recent de altfel ca in 3 luni, Xiaomi a vandut 700 de mii de unitati din seria Xiaomi Pocophone F1, la nivel global.

Probabil ca si noul device se va bucura de un succes asemanator, mai ales daca Xiaomi va pastra reteta: pret bun, specificatii de top.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Poco F2