Reviews, Stiri

Xiaomi Mi4C review, pret si specificatii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Xiaomi Mi4C este unul dintre membrii importanti ai familiei Xiaomi ca numar de vanzari. Smartphone-ul care ofera aceeasi putere precum Nexus 5X la un pret mai mic s-a impus in preferintele fanilor Xiaomi din Asia. Desi seamana cu iPhone 5C, Xiaomi Mi4C are un finisaj mult mai fin desi in mod evident, este mult mai ieftin. Daca esti un pasionat de smartphones produse de Xiaomi sau ai un astfel de telefon acasa, arunca o privire peste oferta noastra de huse de telefon Xiaomi si alege cea mai potrivita solutie pentru tine.

 

Xiaomi Mi4C review si impresii

La fel ca si predecesorul sau, Mi4i, Xiaomi Mi4C este „all-plastic” in interior. Pentru multi acest detaliu suna destul de bine, pentru mine personal, nu l-as numi o realizare de seama a chinezilor de la Xiaomi. Cu toate acestea, itemul arata foarte bine: are personalitate, este elegant, usor de manevrat si impune o doza de apreciere inca de la primul contact vizual. Inaltimea sa atinge 138 de milimetri, iar grosimea sa este de 7.8 milimetri. Compact si atragator, Xiaomi Mi4C este mai mic decat Nexus 5X, dar are aceleasi dimensiuni la nivel de display. Este vorba despre un IPS LCD de 5 inch care este continuat in partea sa de jos cu cele trei butoane Android clasice. Sus, veti descoperi cu placere logoul Mi, un detaliu mic si semnificativ al popularului brand chinezesc, care in opinia mea da destul de bine. Tot in partea de sus a dispozitivului gasim locul pentru casti, un aspect pe care eu personal nu-l apreciez foarte tare, obisnuit fiind sa gasesc acest mic detaliu in partea de jos a unui smartphone. La Xiaomi Mi4C in partea de jos a smartphone-ului gasim mufa USB (type-C) ceea ce pentru Xiaomi a reprezentat o premiera. In schimb nu descoperim nici urma de scanner de amprenta si nici de NFC, ceea ce mi se pare putin dezamagitor. Revenind la display, trebuie sa spunem ca acesta are o rezolutie de 1920×1080 pixeli si o densitate de 442 ppi. Pentru un telefon accesibil ca pret, aceasta specificatie era necesara si mi se pare chiar impunatoare, aparent remarcabila. Nicaieri n-am gasit vreo mentiune despre o protectie Gorilla Glass, asa ca recomand achizitionarea unei folii de protectie Xiaomi.

Xiaomi Mi4C

Xiaomi Mi4C

Partea poate cea mai importanta a acestui terminat o reprezinta chipsetul. Snapdragon 808, similar cu ceea ce am descoperit la LG G4 si des amintitul Nexus 5X. El se bazeaza pe o memorie RAM de 2GB, desi exista si o varianta de 3GB pe piata. Xiaomi Mi4C se misca foarte bine, chiar mai bine din punctul meu de vedere decat Nexus 5X, aspect care se datoreaza probabil optimizarii excelente a sistemului de operare MIUI 7. Problemele iritante legate de supra incalzirea chipsetului Snapdragon 810 au fost rezolvate cu succes in cazul Snapdragon 808 de la Xiaomi Mi4C. Camera foto principala a dispozitivului are un senzor de imagine de 13 megapixeli si beneficiaza de autofocus si dual Led Flash, putand inregistra la rezolutie 1080p clipuri video. Si din acest punct de vedere, Xiaomi Mi4C este superior item-ului Nexus 5X a carui camera foto principala a fost o reala dezamagire pentru mine. Acumulatorul are o capacitate de 3080 mAh, o capacitate remarcabila daca ma intrebati pe mine pentru un dispozitiv atat de ieftin si din aceasta gama. Ca sa va faceti o idee, va reamintesc ca Samsung Galaxy S6 beneficia de aportul unei baterii de 2550 mAh.

Xiaomi Mi4C pret si concluzie

Bazandu-ma pe specificatiile sale, cred ca Xiaomi Mi4C este un dispozitiv care merita cumparat. Daca acestor detalii le adaugam si mica experienta acumulata la primele teste precum si pretul extrem de atragator, cred ca Xiaomi Mi4C este o solutie interesanta pentru un cumparator care nu este dispus sa arunce foarte multi bani pe un smartphone, dar care doreste si un produs decent. Pretul Xiaomi Mi4C este unul asa cum am tot amintit echilibrat. Poate fi achizitionat la liber cu sume cuprinse intre 600 si 650 de lei, dar puteti gasi si oferte de ultima ora in care pretul Xiaomi Mi4C sa fie usor sub 600 de lei.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi4C