Reviews, Stiri

Xiaomi Mi Mix review, pret si specificatii complete

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Xiaomi Mi Mix a fost anuntat de catre compania chineza in luna octombrie a anului trecut si lansat undeva in noiembrie. Un smartphone extravagant realizat integral din ceramica, foarte bine construit, cu un concept si un design deosbit, Xiaomi Mi Mix a impresionat placut inca de la lansare cand fanii companiei au epuizat primul stoc de telefoane de acest model in doar 10 secunde.

Xiaomi Mi Mix

Smartphone-ul este intr-adevar conceput sa impresioneze. Cum altfel ai putea explica un design atat de deosebit in care ecranul acopera mai bine de 90% din suprafata frontala a carcasei. Xiaomi Mi Mix este raspunsul dat de puternica companie din China celor care sustin ca imaginatia producatorilor de telefoane mobile inteligente a stagnat. Intr-adevar, marii producatori Apple si Samsung, chiar si Huawei, pastreaza de cele mai multe ori (sau in unele cazuri cu regularitate) formatul clasic si arhicunoscut al fiecarui brand.

Google a incercat recent sa produca un super smartphone in brand propriu ceva mai extravagant, dar cert este ca cei care sustin stagnarea imaginatiei marilor companii cand vine vorba de concepte, par sa aiba dreptate. Xiaomi Mi Mix este insa diferit, este modul prin care Xiaomi tinteste spre viitor cu curaj si, asa cum vom vedea mai jos, are un pret surprinzator de mic.

Specificatii tehnice Xiaomi Mi Mix

  • Lansare: noiembrie 2016
  • Display: 6.4 inch
  • Rezolutie: 2040×1080
  • Protectie: Corning Gorilla Glass
  • Sistem de operare: Andorid OS v6.0 upgradabil la v7.0 Nougat
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 821
  • CPU: (2×2.35 GHz Kryo & 2×2.19 GHz Kryo)
  • GPU: Adreno 530
  • Camera foto 1: 16 megapixeli
  • Camera foto 2: 5 megapixeli
  • Greutate: 209 grame
  • Sim: dual SIM (Nano SIM)
  • Baterie: 4400 mAh cu fast charging

 

Xiaomi Mi Mix review

Xiaomi Mi Mix are un ecran impresionant de 6’4 inch cu aspect ratio 17:9 si rezolutie 2040×1080. Display-ul este un IPS LCD capacitive touchscreen cu o densitate a pixelilor calibrata la 362. Smartphone-ul Xiaomi Mi Mix cantareste 209 grame si masoara doar 7.9 mm. Este un smartphone dual sim care ruleaza pe Android 6.0 Marshmallow, upgradabil la Android 7.0 Nougat. Este destul de dificil de prognosticat cum se va comporta ecranul urias al Xiaomi Mi Mix intr-o carcasa de dimensiuni realmente mici, durabilitatea si protectia sa fiind puse la indoiala. Recomandam achizitionarea unei carcase Xiaomi pentru protectia acestui smartphone, pentru ca la folosirea sa zi de zi, pot aparea mici accidente.

Ecranul telefonului este protejat de sticla Gorilla Glass, insa aplicarea unei folii de protectie Xiaomi este perfect optionala si in cazul de fata, as spune eu recomandabila. Telefonul inglobeaza tehnologii moderne si ofera utilizatorilor un senzor de amprente special cu strat ceramic si o lentila din sticla pentru camera foto. O camera principala care este sustinuta de un senzor de imagine de 16 megapixeli, in timp ce camera frontala are doar 5 megapixeli, un detaliu care imi ridica mie personal anumite semne de intrebare. Platforma Xiaomi Mi Mix este sustinuta de un chipset Qualcomm MSM8995 Snapdragon 821, iar procesorul este un quad-core (2×2.35 GHz Kryo & 2×2.19 GHz Kryo) sprijinit pe acceleratorul grafic Adreno 530. Capitolul memorie interna nu ridica prea multe semne de intrebare: varianta clasica are 128 GB pe 4 GB RAM, in timp ce varianta de 256 GB vine cu 6 GB RAM.

Bateria telefonului este impresionanta. Nu se poate scoate, dar atinge 4400 mAh, ceea ce produce o autonomie importanta (pana la 97 de ore fara utilizare deosebita) pentru un telefon de acest calibru. Xiaomi Mi Mix beneficiaza si de functia Quick Charge 3.0 care permite incarcarea bateriei din Li-Ion in aproximativ 30 de minute pana la 83%.

Xiaomi Mi Mix pret

Preturile pentru smartphone-ul Xiaomi Mi Mix incep de la 515 dolari, insa in Romania, pretul telefonului pare mai mare. Varianta de 256 GB cu 6GB RAM pe langa procesul quad-core Snapdragon 821 ajunge chiar si la sume care depasesc 4000 de lei. Pentru primul telefon din lume cu ecran extins pana in marginile de sus si lateral, pentru diagonala sa remarcabila si specificatii tehnice de calitate, telefonul Xiaomi Mi Mix merita achizitionat. Daca o puteti face la un pret echilibrat de pe site-urile de profil din strainatate, cu atat mai bine!

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4 based on 5 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi Mix