Stiri

Xiaomi Mi A2 surprins online: are ecran de 5.99″, Android Pur si camera duala pe spate

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Chinezii de la Xiaomi au facut ravagii cu primul lor model Android One. Xiaomi Mi A1 este unul dintre cele mai bine vandute telefoane ale companiei in acest moment, iar producatorul tine, fara doar si poate, cont de acest lucru. Atat de mult incat pare sa grabeasca aparitia succesorului sau. Modelul Xiaomi Mi A2 sau Xiaomi Mi 6X a fost deja „zarit” online. Despre el si specificatiile sale, discutam in cele ce urmeaza.

Xiaomi Mi A2 specificatii tehnice

Anul trecut, Xiaomi a surprins pe toata lumea lansand primul sau model Mi A1 Android One. Cu un pret excelent si fara bloatwares pe versiunea de Android folosita, device-ul a fost excelent primit pe piata.

Xiaomi Mi A2

O piata aflata deja intr-o mare cautare de telefoane cu ecran 18:9, semn ca Xiaomi si-a notat acest lucru. Xiaomi Mi A1 cu Android One pare usor old-fashioned, din cauza display-ului in format 16:9. Incet, dar sigur, fanii companiei (si nu numai) incep sa migreze spre Xiaomi Redmi 5 Note Pro, telefon cu display modern, in format 18:9. Dar, chinezii isi iau masuri de precautie: vin pe piata cu inca un model Android One, iar confirmarea o reprezinta fix modelul cu numarul M1804D2SC care apare acum listat pe site-ul TENAA.

In China, acest device va purta numele Xiaomi Mi 6X si va fi succesorul device-ului de anul trecut Xiaomi Mi 5X. Acest Mi 5X este practic acelasi telefon ca si Mi A1 si a fost lansat de asemenea pe pietele internationale. Singura diferenta a fost reprezentata de prezenta unui sistem de operare „pur”, asa cum ne asteptam sa se intample si in acest an, cu modelele Mi A2 si Mi 6X.

Xiaomi Mi A2 (Mi 6X)

Trecand la partea de design, ne asteptam ca Xiaomi Mi A2 va semana foarte mult ca aspect cu Xiaomi Note 5 Pro. Cu toate acestea, Xiaomi Mi A2 (a.k.a Mi 6X) va imbraca un design unibody, cu colturi rotunde. Camerele de pe spate vor fi aliniate vertical si asezate in partea din stanga sus. De asemenea, pe langa logo-ul „Mi”, pe spate vom descoperi si un senzor de amprente. In dreapta, Xiaomi Mi A2 va avea pe lateral butonul power si butoanele pentru volum, in timp ce ecranul va avea 5.99 inch in diagonala si aspect 18:9. Este cea mai importanta dintre modificarile viitorului Xiaomi cu Android One, care renunta astfel la ecranul 16:9, format traditional. Conform TENAA, ecranul de 5.99-inch va avea rezolutie Full HD+ .

Este interesant ca Xiaomi nu opteaza pentru un ecran 19:9 asa cum se intampla in cazul altor producatori din China, printre care si Oppo sau Huawei. TENAA confirma ca Mi A1 va avea o baterie de 2.910 miliamperi si suport dual SIM. Spre deosebire de Xiaomi Redmi Note 5 Pro, noul Mi A2 va beneficia de port USB Type C. De asemenea, grosimea noului Mi A2 va fi una mai mica: 7.3 milimetri comparativ cu cei 8.05 milimetri ai Redmo 5 Pro.

Nu exista momentan informatii despre o posibila data de lansare a telefonului Xiaomi Mi A2 (a.k.a Xiaomi Mi 6X). Pana atunci insa, asteptam lansarea splendidului bezel-less Mi MIX 2S, unul dintre cele mai asteptate terminale din aceasta perioada.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes