Stiri

Xiaomi Mi A2: pret, specificatii tehnice, optiuni si data de lansare

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Se pare ca un magazin online din Elvetia a promovat (intentionat sau nu) noul model Xiaomi Mi A2, inainte de lansarea sa oficiala. Device-ul este succesorul oficial al modelului Xiaomi Mi A1 de anul trecut si unul dintre cele mai asteptate telefoane ale producatorul chinez din acest an. Aruncam o privire asupra pretului, specificatiilor, optiunilor si datei sale de lansare, in cele ce urmeaza.

Xiaomi Mi A2: pret, specificatii tehnice, optiuni si data de lansare

Magazinul online Digitech (din Elvetia) a dezvaluit din greseala (sau nu) cele mai noi si importante detalii despre modelul Xiaomi Mi A2.

Xiaomi Mi A2 (4)

Inlocuitorul lui Mi A1 va avea conform listarii de pe acest site un procesor Snapdragon 660 la bord, adica un chip mai puternic, fara indoiala, decat Snapdragon 625, care il echipa pe predecesorul sau. Se pare ca alaturi de un procesor mai puternic decat anul trecut, Xiaomi Mi A2 va avea si o memorie RAM mai mare precum si capacitati de stocare diferite si mai generoase. Memoria RAM conform Digitech va fi de 6GB, in timp ce versiunile de stocare de pe Mi A2 vor fi de 32 GB, 64 GB si 128 GB ROM.

Xiaomi opteaza pentru un ecran in format modern, 18:9, pe o diagonala de 5.99-inch si o rezolutie Full HD+. Marginile terminalului se incadreaza in ceea ce se cauta in acest an pe orice telefon, fiind mai inguste si mai subtiri decat ceea ce am putut vedea anul trecut la Mi A1.

Xiaomi Mi A2 (2)

In departamentul foto, Xiaomi Mi A2 beneficiaza de un setup dual pe spate, senzorii camerei urmand a avea rezolutii de 12 si 20 megapixeli. Ambele module au lentile cu aperturi foarte bune: f/1.8. In aceste conditii, performanta telefonului in conditii de iluminat scazut va fi una mai buna decat anul trecut.

Xiaomi Mi A2 va fi echipat cu suport pentru conectivitate 4G, cu tehnologie bluetooth de ultima generatie (v5.0), sistem Quick Charge (pentru incarcare rapida), senzor de amprenta, slot dedicat pentru carduri de memorie microSD si port USB de tip C.

Baza configuratiei interne seamana cu cea de pe Xiaomi Mi 6X, un device pe care producatorul l-a introdus deja oficial pe piata din China. Singura diferenta reala – dincolo de cele cateva adaptari facute din mers – este sistemul de operare. Pentru ca vorbim despre un device incadrat in programul Android One, Xiaomi Mi A2 ofera o experienta „pura” (stock) pe Android-ul pe care il ruleaza. Teoretic, renuntand la folosirea interfatei MIUI, Xiaomi isi apropie valoric si strict legat de nivelul de experienta al OS-ului terminalul, de telefoanele Google Pixel.

Xiaomi Mi A2 (3)

Conform datelor prezentate de magazinul elvetian, Xiaomi Mi A2 intra in magazine din data de 8 august, astfel ca prezentarea sa oficiala ar urma sa aiba loc in luna iulie. Aceeasi sursa ne anunta si cat va costa Xiaomi Mi A2: 289 de franci elvetieni. Asta inseamna ca Mi A2 va fi mai scump decat Mi A1, astfel ca pretul sau in Romania ar putea sari de 1000 de lei, dar nu va depasi 1300 de lei.

Specificatii cheie pe care le asteptam de la Xiaomi Mi A2

  • – Experienta stock pe Android Oreo (Android One)
  • – Ecran de 5.99-inch cu rezolutie Full HD+ si format 18:9
  • – Procesor Snapdragon 660
  • – 6GB RAM
  • – 32Gb/64Gb/128Gb stocare de date
  • – Slot micro SD
  • – Suport 4G, dual SIM, Bluetooth v5.0
  • – Camera duala pe spate, 12+20MP
Summary
Xiaomi Mi A2: pret, specificatii tehnice, optiuni si data de lansare
Article Name
Xiaomi Mi A2: pret, specificatii tehnice, optiuni si data de lansare
Description
Tot ceea ce trebuie sa stii despre Xiaomi Mi A2, telefonul cu Android Pur: pret in Romania, specificatii tehnice si data de lansare
Author
Publisher Name
Catmobile Accesories SRL