Reviews, Stiri

Xiaomi Mi A1 telefon cu Android pur » specificatii oficiale, pareri, pret

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Zilele trecute discutam despre posibilitatea lansarii oficiale a Xiaomi Mi A1, primul smartphone cu Android pur din palmaresul celor de la Xiaomi. Iata ca mult asteptatul handset devine oficial si propune specificatii de flagship si un interesant modul dual de camera.

Xiaomi Mi A1

Creat de Xiaomi si Google, Mi A1 Android One este practic un Xiaomi Mi 5X cu o experienta noua si curata de Android. Va reusi sau nu Xiaomi cu acest terminal? Posibil, dar haideti sa vedem pentru inceput ce ne ofera acest terminal.

Xiaomi Mi A1: design si display

Modelul Mi A1 vine cu un design metalic, foarte similar cu ceea ce vedem pe Xiaomi Mi 5X. Poate fi achizitionat pe culori precum Negru, Roz auriu si Auriu simplu. Cantareste 165 de grame, are o inaltime de 155.4 milimetri si o grosime de 7.3 milimetri, ca atare un design destul de slim. Pe partea din fata, terminalul vine cu cititor de amprente si un ecran Full HD cu diagonala de 5.5 inch care produce o rezolutie 1920 x 1080 pixeli. Ecranul este protejat de Corning Gorilla Glass, cel mai probabil Gorilla Glass 3 ca si pe Xiaomi Mi 5X. Desigur, constructia sa este una similara cu cea de la Xiaomi Mi 5X, dar recomandarea noastra merge spre huse Xiaomi Mi 5X, Mi A1 pentru protectia impotriva incidentelor neplacute care pot surveni pe parcursul utilizarii telefonului.

Xiaomi Mi A1 flagship cu dual camera

Unul dintre principalele argumente ale Xiaomi Mi A1 este modulul foto. Terminalul vine cu senzor dual pe partea din spate de 12+12 megapixeli, plus 2x optical zoom. Aceasta camera este capabila conform producatorului sa produca fotografii aproape de calitatea DSLR. Mai mult decat atat, Xiaomi sustine ca puterea si precizia camerei foto principale a noului Xiaomi Mi A1 este la fel de mare ca cea a iPhone 7 Plus.

La evenimentul care a produs lansarea oficiala a terminalului, Xiaomi a prezentat imagini care intr-adevar poate naste o comparatie reala intre Xiaomi Mi A1 si flagshipurile iPhone 7 Plus sau OnePlus 5. Mi A1 poate captura si pe baza de efect bokeh. Poti face o comparatie analizand imaginea de mai jos.

Xiaomi Mi A1 fotografii

Xiaomi Mi A1 performanta

La fel ca si Xiaomi Mi 5X, Mi A1 este propulsat de puternicul si eficientul procesor mid-range Snadpragon 625 de la Qualcomm. Acesta este cuplat cu 4Gb memorie RAM si cu 64 Gb spatiu nativ de stocare a datelor. Telefonul vine cu port USB tip C care poate fi folosit la incarcarea rapida a bateriei de 3080 mAh.

Xiaomi Mi A1 promite o excelenta performanta din punct de vedere audio, iar producatorul a decis sa pastreze mufa de casti de 3.5 milimetri.

Xiaomi Mi A1 experienta Androidului Pur

Tinand cont ca in cauza este un telefon Android One, Mi A1 nu vine cu interfata proprietara a companiei chineze, MIUI. Utilizatorul va beneficia astfel de o experienta curata garantata de Androidul pur (stock) de pe terminal. Cu toate acestea, la capitolul photo shooting, Xiaomi Mi A1 vine cu cateva aplicatii tipice MIUI care asigura inclusiv functia Beautify in cea mai noua versiune a sa. Utilizatorii Xiaomi Mi A1 se pot astepta la update-uri constante din partea celor doi producatori precum si la spatiu nelimitat de stocare in Google Photos.

Xiaomi Mi A1 disponibilitate si pret

Noul smartphone al celor de la Xiaomi va fi disponibil atat in zona Asia Pacific, cat si in Europa, America Centrala si de Sud precum si in Orientul Mijlociu si Africa. Lista tarilor in care Xiaomi Mi A1 va fi disponibil o gasiti mai jos.

Xiaomi Mi A1 disponibilitate

Smartphone-ul Xiaomi cu Android One (Mi A1) poate fi achizitionat si in Romania prin intermediul platformei marketplace, eMag.ro. Pret Xiaomi Mi A1 eMag 1199 RON

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi A1
Price
LEI (aprox) 900