Stiri

Xiaomi Mi A1 ar urma sa fie primul smartphone Xiaomi cu Android One

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Xiaomi Mi A1Xiaomi si Google lucreaza impreuna la constructia unui terminal care ar putea fi lansat in data de 5 septembrie, sustin surse din Asia si Europa. Noul Xiaomi Mi A1 ar urma sa fie primul telefon cu Android One al companiei chineze. Din pacate informatiile despre acest model par contradictorii la aceasta ora, astfel ca va indemnam sa le tratati cu oarecare retinere.

Xiaomi Mi A1 – ce va aduce pietei?

Noul Xiaomi Mi A1 ar urma sa aiba un pret foarte bun de achizitie, mai ales daca ne raportam la specificatiile sale. Conform estimarilor chinezilor, Mi A1 va costa in jur de 100 de dolari, un pret cu adevarat tentant pentru un device care va purta semnatura a doua mari companii.

Proiectul Android One inseamna ca acest model, Xiaomi Mi A1, ar deveni primul telefon din istoria companiei Xiaomi care va avea o versiune de Android foarte curata. In cazul producatorului chinez, asta inseamna ca va fi nevoita sa renunte la celebra sa interfata MIUI, pe care compania o foloseste pe toate celelalte telefoane ale sale.

Partea si mai interesanta vine atunci cand aruncam o privire peste specificatiile posibile ale acestui terminal. Va ganditi probabil ca la 100 de dolari cat se vehiculeaza ca va costa telefonul, specificatiile sale ar trebui sa fie unele modeste. Dar, cele mai recente zvonuri anunta ca Xiaomi Mi A1 ar urma sa aiba un procesor Snapdragon 625 la bord, adica unul dintre cele mai puternice chipset-uri din gama mid-range la acest moment. Ecranul telefonului va fi de asemenea unui atractiv, pentru ca Xiaomi Mi A1 ar urma sa aiba partea frontala ocupata aproape in intregime de noul sau pananel cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie Full HD.

Tinand cont ca stim ce inseamna Snapdragopn 625 de la Qualcomm ne asteptam ca Xiaomi Mi A1 sa aiba camera foto principala duala, iar unele surse din China sustin ca aceasta ar urma sa aiba 12 megapixeli pe fiecare dintre cei doi senzori.

E drept, pentru moment totul pare la nivel de speculatie, chiar daca presa chineza inainteaza si o posibila data de lansare oficiala pentru Xiaomi Mi A1. Mi se pare insa prea curand ca modelul sa fie prezentat pe 5 septembrie (informatie sustinuta si de cei de la The Android Soul), dar foarte probabil la mijloc este o confuzie. Vom reveni insa cu detalii despre acest parteneriat foarte interesant intre Xiaomi, unul dintre cei mai mari si mai importanti producatori de pe piata chineza si Google.

Summary
Xiaomi Mi A1 ar urma sa fie primul smartphone Xiaomi cu Android One
Article Name
Xiaomi Mi A1 ar urma sa fie primul smartphone Xiaomi cu Android One
Description
Presa de specialitate din China anunta lansarea smartphone-ului cu Android One, Xiaomi Mi A1, in data de 5 septembrie