Reviews

Xiaomi Mi 9T Pro specificatii si primele impresii. Cand apare oficial noul handset de la Xiaomi

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Modelul Xiaomi Mi 9T Pro urmeaza sa fie lansat oficial in Europa, la cateva luni distanta de cand versiunea standard, Xiaomi Mi 9T a fost prezentata fanilor din aceasta zona. Conform producatorului din China, Xiaomi Mi 9T Pro urmeaza sa devina oficial pe 20 august in Europa. Informatia a fost confirmata oficial de contul de Facebook al Xiaomi din Olanda. Se pare ca handsetul va fi initial introdus in zona Benelux, adica in tari precum Belgia, Luxemburg si Olanda. Ulterior, va intra si pe alte piete din Europa.

Xiaomi Mi 9T Pro specificatii si primele impresii

Stim cu totii ca modelul Xiaomi Mi 9T Pro se anunta de fapt a fi o versiune rebranduita a modelului Redmi K20 (respectiv Redmi K20 Pro). Din primele informatii obtinute de la presa chineza, Xiaomi Mi 9T Pro se anunta un device foarte atractiv, al carui procesor de top (Snapdragon 855) fura toate privirile.

Xiaomi Mi 9T Pro se va baza pe un ecran AMOLED de 6.39-inch in diagonala, cu rezolutie Full HD+ adica 2340 x 1080 pixeli. Aspectul acestui ecran este unul modern (19.5:9). Se pare ca nu vom avea nici o forma de decupaj pe acest ecran, nici clasicul decupaj „furat” de la Apple, nici cel „chinezesc” de tip picatura de apa. Marginile ecranului sunt realmente subtiri, cu excepti „barbiei” telefonului, care pare sa fie putin mai groasa si mai vizibila. Constructia lui Xiaomi Mi 9T Pro arata superb, spatele are finisaje de cea mai buna calitate, iar greutatea pare sa fie optima.

Snapdragon 855 la bord si dotari foto de invidiat

Sub capota, asa cum va scriam si mai sus, Xiaomi Mi 9T Pro se bazeaza pe cel mai puternic (teoretic) procesor din zona Android. Snapdragon 855 (fara a lua in calcul noua versiune de update, SDG 855 Plus) este cel mai puternic chipset pentru terminalele care ruleaza sistemul de operare al companiei Google. Cuplat cu placa video Adreno 640 GPU si cu versiuni de memorie nativa de 64GB, respectiv 128GB, plus cei 6GB RAM, acest procesor este o optiune extraordinara pentru Xiaomi Mi 9T Pro.

Telefonul va rula orice joc din Magazin Play la capacitate maxima, are capacitate de multitasking maxima si o eficienta foarte mare. Nucleele Kryo 485 CPU isi fac pe deplin datoria si credem ca platforma pe care Xiaomi a ales-o pentru modelul sau este cea mai buna alegere posibila in acest moment.

Dar, acesta nu este singurul mare atu al noului Xiaomi Mi 9T Pro. Device-ul sta foarte bine si la nivel foto, acolo unde descoperim pe spatele sau o camera foto tripla impresionanta. Primul senzor (si cel mai important) are 48 de megapixeli si o apertura excelenta: f/1.75. Al doilea senzor de imagine este ultra-wide-angle cu apertura f/2.4, in timp ce al treilea senzor are 8 megapixeli (telephoto) si o apertura similara f/2.4. Producatorul ne asigura ca acest terminal poate functiona la capacitate maxima din punct de vedere foto si dupa caderea intunericului, astfel ca momentele captate cu aceasta camera foto principala ar urma sa fie exceptionale.

Cel putin pentru un telefon de Xiaomi. Ma indoiesc ca descrierea se potriveste atat de bine cu realitatea, si sunt convins ca modulul foto principal nu impresioneaza chiar atat de mult, dar am totodata si convingerea ca nu va fi deloc o dezamagire pentru cei care se hotarasc sa plateasca putin peste 400 de euro pentru acest telefon.

Mai mult, selfie-urile chiar se anunta o reusita. Aflam ca Xiaomi Mi 9T Pro are o camera foto frontala de tip pop-up cu rezolutie de 20 de megapixeli si o apertura excelenta: f/2.0. „Ingrediente” de calitate in sectorul foto pentru acest device, care tinde sa devina o reusita in Europa la acesti bani.

Baterie buna, Android 9.0 si un pret foarte atractiv

Mai departe, Xiaomi Mi 9T Pro propune o experienta de calitate si la nivel de autonomie.

Device-ul are un acumulator solid de 4.000 de miliamperi pe spate, cu suport pentru incarcare rapida la 27W. Xiaomi Mi 9T Pro vine si cu un sistem propriu de racire, ceea ce va ajuta foarte mult gamerii extrem de pasionati si de dedicati.

Xiaomi Mi 9T Pro va rula Android 9.0 Pie din fabrica, un sistem peste care vom descoperi evident interfata MIUI de la Xiaomi, una destul de imbunatatita in acest moment. A saptea generatie de senzori de amprente in-display de la Xiaomi va imbunatati zona de securitate a terminalului, care in plus, beneficiaza si de deblocare faciala AI. Conform presei olandeze de aceasta data, Xiaomi Mi 9T Pro va putea fi achizitionat pe culori precum albastru,negru, alb si rosu, iar cea mai accesibila versiune ca pret (6GB RAM si 64 GB ROM) va costa 429 de euro. Varianta cea mai scumpa este cea de 6GB RAM si 128GB ROM cu un pret de 479 de euro.

Una peste alta, Xiaomi continua sa impresioneze la nivel inalt. Am aflat recent ca in al doilea trimestru al anului, Xiaomi a crescut de la 2.9 milioane de unitati livrate in 2018, la 4.3 milioane de unitati livrate in acest an. Asta inseamna ca producatorul din China a crescut cu nu mai putin de 48% la nivel global! Cu siguranta Xiaomi Mi 9T Pro face parte din politica excelenta a producatorului din ultima vreme si se va vinde, in opinia mea, foarte bine in Europa. Este pana la urma un telefon cu un procesor foarte puternic, un aspect extrem de placut, o constructie solida si de calitate, randament exceptional in browsing, gaming si multitasking si cateva dotari foto pe alocuri impresionante. Pentru acesti bani, Mi 9T Pro mi se pare o optiune foarte atractiva, cu sanse de best-buy in anumite zone din Europa. Il asteptam si noi la teste si speram sa ne confirme prima impresie.

Etichete:

Xiaomi Mi 9T Pro
Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 9T Pro
Price
Euro 420