Reviews

Xiaomi Mi 8 Pro pret in Romania, detalii tehnice, specificatii, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Cei de Xiaomi nu contentesc sa ne uimeasca. Incepand din 20 septembrie, compania din China, deja una dintre cele mai mari din lume, a lansat oficial modelele Xiaomi Mi 8 Pro si Xiaomi Mi 8 Lite, doua telefoane premium, cu aspect remarcabil, configuratii foarte atractive si preturi bune.

Practic, Xiaomi continua seria de terminale Xiaomi Mi 8, prin introducerea a doi noi membri la care vor avea acces si romanii. Xiaomi Mi 8 Pro este device-ul asupra caruia ne vom apleca si noi in clipele urmatoare, un smartphone destinat pietei globale si pe care Xiaomi il prezinta ca fiind o mare lovitura.

In esenta, device-ul imprumuta foarte multe de la Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, insa el va putea fi achizitionat si pe versiuni de 6GB RAM, nu doar pe versiunea de 8 GB RAm precum Explorer. Are specificatii puternice si un aspect de tip iPhone X, dar extrem de placut si, mai ales, interesant.

In plus, gama de culori pe care o primeste Xiaomi Mi 8 Pro este mult mai ofertanta, astfel ca avem multe de discutat in cele ce urmeaza.

Pret in Romania Xiaomi Mi 8 Pro

Noul smartphone al celor de la Xiaomi va fi disponibil in Romania. Din primele informatii, versiunea de 6GB RAM a acestui device te va costa undeva la 400 de euro, adica undeva la 1900-2000 de lei, in functie de magazin. Speram noi, ca Xiaomi Mi 8 Pro va intra si in oferta operatorilor din tara noastra, desi, recunoastem ca sansele sunt destul de mici sa se intample asta.

Specificatii tehnice Xiaomi Mi 8 Pro

– Dual SIM (nano SIM, dual stand-by)
– Display Super AMOLED, capacitive touchscreen, 6-21-inch, 2248×1080 px, 402 ppi, Corning Gorilla Glass 5, 83.8% screen-to-body ratio
– 7.6 mm grosime si 177 grame greutate
– Sistem de operare: Android 8.1 Oreo
– Procesor Qualcomm SDM845 Snapdragon 845- Octa-core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.8 GHz Kryo 385 Silver)
– Placa video Adreno 630
– Memorie 6/8GB RAM
– Memorie nativa: 128 GB ROM
– Camera foto principala duala 12 Mp (f/1.8, 1/2.55″, 1.4µm, 4-axis OIS, dual pixel PDAF) si 12 Mp ( f/2.4, 1/3.4″, 1.0µm, AF, 2x optical zoom)
– Camera frontala: 20 Mp (f/2.0,0.9 µm video 1080p@30fps)
– Bluetooth: v5.0, A2DP, LE, aptX HD
– GPS: dual-band, cu A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
– port usb tip C
– Baterie de 3.000 miliamperi cu tehnologie fast charging Quick Charge 4.0+
– Senzor de amprente sub ecran, port infrarosu pentru recunoastere faciala

Primele pareri despre Xiaomi Mi 8 Pro. Detalii tehnice si imagini

Fara discutie, atat in cazul Xiaomi Mi 8 Pro, cat si in cazul versiunii de buget, Mi 8 Lite, principalul argument al celor de la Xiaomi este pretul accesibil raportat la specificatiile oferite de producator, aceasta fiind una dintre principalele caracteristici ale brand-ului Xiaomi.

In materie de design, nu consemnam diferente mari intre Mi 8 Pro si versiunile precedente lansate de producator in aceeasi serie. Xiaomi Mi 8 Pro este atractiv, interesant, bine construit si bine gandit. Telefonul este livrat cu acelasi ecran de tip OLED cu decupaj in partea sa de sus si cu o rezolutie Full HD Plus foarte buna. Diagonala ecranului atinge 6.21-inch, iar densitatea pixelilor ajunge la 402 pixeli per inch. Acest panel este acoperit de sticla de protectie Corning Gorilla Glass 5.

Xiaomi Mi 8 Pro (1)

Spre deosebire de Xiaomi Mi 8, dar la fel ca in cazul Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, noul Xiaomi Mi 8 Pro primeste o optiune remarcabila. Telefonul are senzorul de amprente in display, fiind echipat cu senzor de presiune care necesita apasarea fizica a butonului, pentru deblocare. De asemenea, la fel ca pe Mi 8 Explorer Edition, noul device va fi disponibil si in versiunea cu spate transparent care a facut atat de multa valva. O alta optiune pe care am remarcat-o ca este disponibila, la fel ca pe Mi 8 Explorer, este posibilitatea pe care o ofera producatorul pentru autentificare faciala prin portul infrarosu. O multitudine de optiuni high-tech prin care Xiaomi te atrage sa-i acorzi sanse reale noului Mi 8 Pro.

Xiaomi Mi 8 Pro

Xiaomi Mi 8 Pro

Mergem mai departe si vedem ca device-ul isi asigura partea de performanta prin procesorul Snapdragon 845 de la Qualcomm. Chiar daca nu mai este un secret pentru foarte multi dintre voi, ne facem datoria sa precizam ca acest procesor este (inca) cel mai puternic din lume pentru telefoanele care ruleaza sistemul de operare Android. Abilitatile foto ale terminalului sunt impresionante.

Pe spatele device-ului avem o camera foto duala, cu senzori de imagine de 12 megapixeli si optiuni de cea mai noua generatie, pe care le gasiti si in lista de specificatii de mai sus. Camera frontala, cea care este destinata pasionatilor de selfie-uri si video-calling are o rezolutie de 20 de megapixeli si va functiona in opinia noastra in ritm excelent, chiar si in conditii mai slabe de iluminat. Sigur, nu e o promisiune, in lipsa unui test asa cum s-a intamplat in acest hands-on Xiaomi Mi Mix 2s, dar am vazut ce poate Xiaomi.

Xiaomi Mi 8 Pro (6)

Producatorul aduce pe Xiaomi Mi 8 Pro si o versiunea de 6GB pentru memoria RAM, care face device-ul ceva mai accesibil ca pret decat Editia Explorer, care era blocata pe 8GB RAM. In plus, capacitatea nativa de stocare a datelor este de 128 GB. Modelul ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, customizat cu noua interfata dezvoltata in-house de catre Xiaomi, MIUI 10.

Verdict Xiaomi Mi 8 Pro

Acceptam provocarea Xiaomi! Da, ne place noul Xiaomi Mi 8 Pro si credem ca e unul dintre telefoanele foarte puternice care intra in Europa. Sigur, are detalii imprumutate de la iPhone X, dar asta nu mi se pare ca il trage in jos deloc. Plus ca ai versiunea „transparenta” la dispozitie care te va face mult mai interesant in ochii prietenilor, familiei, colegilor, asociatilor tai etc.

Dincolo de forta dispozitivului care este una indiscutabila, dincolo de performanta high-tech in gaming si chiar in foto, dincolo de constructia de foarte buna calitate si de specificatiile puternice, la Xiaomi Mi 8 Pro ne place si faptul ca daca nu esti cumva un fan al deblocarii faciale, Xiaomi iti pune la dispozitie un telefon la pret decent, care se poate debloca si prin scanner de amprenta. Doar ca acest scanner este integrat in display, ceea ce-l face pe Mi 8 Pro cu atat mai ofertant.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 5 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 8 Pro