Reviews

Xiaomi Mi 6X review: pret, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Xiaomi Mi 6X review » Noul Xiaomi Mi 6X a devenit oficial pe finalul lunii aprilie. Modelul proaspat lansat de compania Xiaomi, va fi disponibil in programul Android One ca urmas al excelentului Xiaomi Mi A1 si va deveni oficial succesorul acestuia cu numele Xiaomi Mi A2. Pana atunci insa, Xiaomi Mi 6X este varianta standard, pe care producatorul o scoate pe piata cu imbunatatiri importante fata de modelul de anul trecut, Xiaomi Mi 5X. Avem toate detaliile si primele pareri despre Xiaomi Mi 6X in cele ce urmeaza.

➡Vezi huse Xiaomi Mi 5X, Mi A1

➡Vezi huse Xiaomi

Xiaomi Mi 6X review: specificatii tehnice complete

  • Greutate: 168 grame
  • Grosime: 7.3 milimetri
  • Ecran: IPS LCD (LTPS), format 18:9, diagonala 5.99″, rezolutie Full HD+
  • Procesor: Snapdragon 660 by Qualcomm, 2.2 Ghz
  • Placa video: Adreno 512 GPU
  • Memorie RAM: 4 sau 6 GB
  • Memorie flash: 64 sau 128 GB
  • Sistem de operare: Android 8.1 Oreo
  • Dotari foto: camera principala duala, senzori Sony IMX 376 12+20 MP
  • Dotari foto: camera frontala de 20 MP senzor Sony IMX376
  • Acumulator: 3.010 mAh cu incarcare rapida 3.0 5v2a

Xiaomi Mi 6X review: Xiaomi trece la ecran in format 18:9 fata de anul trecut

Modelul Mi 5X nu a beneficiat de noul trend 18:9 pe atractivul sau ecran. De aceasta data, noul model, Xiaomi Mi 6X, pune la dispozitia utilizatorilor un display LTPS in acest format, plus protectie Corning Gorilla Glass 3. Ecranul de pe Mi 6X are 5.99-inch in diagonala, asa cum reisea si din randarile premergatoare lansarii oficiale.

Xiaomi Mi 6X review (1)

Este un display puternic, avantajat de o diagonala generoasa, si de aspectul excelent, conturat de sticla curbata 2.5D si de marginile sale inguste.

Xiaomi Mi 6X review (2)

Rezolutia display-ul de tip LTPS este 2160 x 1080 pixeli, in timp ce design-ul telefonului ne duce usor cu gandul spre Xiaomi Redmi 5 Plus. Producatorul ne face cunoscuta si rata de contrast a device-ului (1500 la 1), dar si densitatea pixelilor (403 pixeli per inch) care este una de nivel optim.

Xiaomi Mi 6X review: cel mai puternic procesor mid-range pentru Android

Xiaomi Mi 6X mizeaza pe o configuratie interna destul de puternica. Pentru un telefon din aceasta gama, faptul ca device-ul va putea fi achizitionat si intr-o versiune de 6 GB RAM conteaza enorm, mai ales ca Xiaomi nu exagereaza cu preturile. In formatul sau standard, Xiaomi Mi 6X merge pe o versiune de 4 GB RAM care este de asteptat sa ruleze perfect in parteneriat cu chipset-ul marca Qualcomm.

Procesorul este de fapt cel mai puternic chip mid-range de pe piata, cel putin in 2017. Snapdragon 660 depaseste oarecum nivelul de mijloc, iar rezultatele sale din testele de specialitate ii confirma nivelul bun de performanta. Am putea spune ca noul Mi 6X are un procesor apropiat ca randament de flagship-urile din 2016, ceea ce suna intr-adevar impresionant.

Xiaomi Mi 6X review romana

Snapdragon 660 de pe Mi 6X este asociat cu placa video Adreno 512 si cu versiuni de memorie de 4 sau 6 GB RAM. Capacitatea de stocare a datelor va fi de 64 GB in versiunea standard, in timp ce varianta de Mi 6X mai puternica va avea 64 sau 128 GB pentru stocarea de date. Toate aceste terminale, indiferent de versiune, vor avea slot dedicat pentru carduri de memorie externa, astfel ca utilizatorii vor putea atinge chiar si 256 GB.

Xiaomi Mi 6X review (5)

Una peste alta, Xiaomi imbunatateste vizibil versiunea de anul trecut si aduce acum pe piata un mid-range puternic, cu un pret bun de achizitie. Daca specificatiile se vor pastra pe Mi A2 (si foarte probabil asa se va intampla), viitorul device cu Android One de la Xiaomi se anunta un succes de proportii de pe acum.

Xiaomi Mi 6X review: Android 8.1 Oreo, baterie generoasa, 4G VoLTE, scanner de amprente si deblocare faciala

Modelul lansat in finalul lui aprilie de producatorul chinez beneficiaza de doua modalitati diferite de deblocare. Device-ul are atat senzor de amprente (pe partea din spate), cat si Face Unlock. Senzorul de amprente va fi unul rapid, asa cum Xiaomi ne-a obisnuit, in timp ce optiunea de deblocare faciala va fi una tipica pentru telefoanele Android.

Xiaomi Mi 6X review (3)

Xiaomi Mi 6X ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo (customizat cu interfata grafica in-house, MIUI 9.5) si beneficiaza de conectivitate 4G VoLTE. Modelul este un dual SIM, dual Band, cu port USB Tip C si tehnologie bluetooth 5.0. Din pacate lipseste mufa pentru casti de 3.5 milimetri, astfel ca cei interesati de muzica se vor multumit cu muzica prin USB.

Acumulatorul de pe Mi 6X are o capacitate de 3010 mah si beneficiaza de incarcare rapida de la Qualcomm (Quick Charge 3.0).

Xiaomi Mi 6X review: camera duala pe spate, senzori Sony si filmare 4K

Modelul din acest an vine cu specificatii puternice in sectorul foto. Avem o camera duala pe spate, cu senzori Sony IMX376 si capacitate de filmare video in format Ultra HD(4K). Cei doi senzori de pe spate au 12, respectiv 20 de megapixeli si acelasi tip de diafragma: f/1.75. Camera duala vine si cu flash LED si tehnologie PDAF, dar si cu zoom optic 2x.

Xiaomi Mi 6X review camera foto

Frontal, device-ul are o camera normala cu senzor de 20 de megapixeli (Sony IMX376) si diafragma f/1.8. Cei pasionati de selfie-uri vor beneficia de auto HDR si efect bokeh, iar capacitatea de filmare merge pana la rezolutie Full HD.

Xiaomi Mi 6X review: disponibilitate si pret

Device-ul cantareste 168 de grame si are o grosime de 7.3 milimetri. Conform presei din China, Xiaomi Mi 6X este disponibil pe culori precum negru, albastru, auriu, rosu si roz.

Xiaomi Mi 6X review

Tot din aceasta zona primim informatii si despre pretul final de achizitie pentru zona China. Cea mai ieftina versiune de Xiaomi Mi 6X costa 253 de dolari (ofera 4GB RAM/64 GB ROM), in timp ce versiunea cea mai scumpa atinge 316 dolari (ofera 6 GB RAM/128 GB ROM). Exista si o versiune ceva mai echilibrata, bazata pe 6 GB RAM si 64 GB ROM care va costa in China 285 de dolari.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 4 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 6X