Reviews

Xiaomi Mi 11 a fost anuntat oficial de producator. Ce specificatii tehnice aduce si cum arata

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Xiaomi a anunțat in mod oficial noul model Xiaomi Mi 11, cel mai nou flagship din seria de telefoane inteligente Mi, ce va fi disponibil în curând și pe piața din România.

Un smartphone cu adevărat premium, Xiaomi Mi 11 aduce o serie de îmbunătățiri față de predecesorul său, printre care includerea procesorului Qualcomm® Snapdragon 888, camera triplă de 108MP, sonorizare cinematică și încărcare wireless de 50W.

Xiaomi Mi 11 specificatii tehnice si imagini

Conceput ca un studio de film revoluționar de mici dimensiuni, Xiaomi Mi 11 transformă orice începător într-un adevărat regizor, datorită setup-ului triplu de camere de pe spate. Senzorul principal oferă cea mai mare rezoluție din lume, de 108MP, prin care Mi 11 surprinde imagini clare și detalii uimitoare. Aceste performanțe sunt comparabile doar cu cele ale aparatelor foto profesionale. Camera ultra-wide de 13MP și lentila telemacro de 5MP captează peisaje impresionante și permite realizarea unor fotografii cu detalii impresionante și un efect bokeh excelent. În partea frontală, camera discretă de 20MP asigură selfie-uri și filmări de calitate.

Mi 11 duce tehnologia Xiaomi mai departe și oferă noi moduri remarcabile pentru fotografiere și filmare. Pentru prima oară, toate cele trei camere – principală, ultra-wide și frontală au capacități night mode îmbunătățite. Tehnologia video de noapte redefinește complet standardele din industrie, prin reducerea nivelului de zgomot, pentru realizarea unor filmări de noapte mult mai clare. Cele șase moduri cinematice, ce pot fi accesate printr-o singură apăsare, duc experiența de filmare la un nou nivel. Spre exemplu, modul Parallel World dublează și inversează cadrul pentru a da impresia unei lumi în oglindă, în timp ce modul Freeze Frame Video îngheață și clonează cadrele. Iubitorii de filme vor aprecia modul Magic Zoom care oferă iluzia unei camere care face zoom in și zoom out în același timp, efect foarte popular în filmele thriller.

Standardele industriei sunt împinse și mai departe pentru că Mi 11 oferă un nivel de control al filmării profesional prin înregistrarea HDR10+ și noul mod Pro Time-lapse, care ajustează automat timpul de expunere, ISO-ul și diafragma, astfel încât utilizatorii să se poată descurca în orice condiții de lumină. Și modurile de editare video sunt îmbunătățite prin caracteristici AI avansate, printre ele numărându-se AI Erase 2.0 care le permite utilizatorilor să înlăture obiectele nedorite sau liniile din imagini, printr-un singur click.

Xiaomi Mi 11 oferă unul dintre cele mai bune display-uri de pe piață. Acesta a primit calificativul A+, precum și un premiu pentru cele mai bune ecrane din partea DisplayMate, una dintre cele mai reputate instituții de certificare a ecranelor din întreaga lume. Dotat cu un ecran premium AMOLED DotDisplay de 120Hz și 6.81’’, Mi 11 oferă o experiență impresionantă de vizionare și de utilizare. Cel mai avansat display Xiaomi se remarcă prin rezoluția WQHD+ și prin tehnologia 10-bit color, ce asigură o claritate excelentă și o tranziție a culorilor mai fluidă ca oricând. Tehnologia Super Resolution îmbunătățește rezoluția videoclipurilor de calitate slabă, fără a crește consumul de date. Cu o rată de răspuns a ecranului de 480Hz și un senzor de amprentă integrat în ecran, Mi 11 se deblochează foarte rapid. Prin greutatea redusă și design-ul său premium, Mi 11 le asigură utilizatorilor tot confortul în timp ce îl folosesc, iar marginile curbate și sticla de pe spate sunt plăcute la atingere.

Prin difuzoarele duale calibrate de experții Harmon Kardon, Mi 11 redă sunetul la un nivel cinematic, în timp ce protecția la căzături și șocuri este asigurată de Corning® Gorilla® Glass Victus™. Amprentele nu se văd pe Mi 11 datorită finisajului avansat dual mat. Telefonul va fi disponibil în două variante de culoare: Midnight Grey și Horizon Blue*.

Xiaomi Mi 11 a fost primul telefon dotat cu procesorul Qualcomm® Snapdragon™ 888 și a redefinit performanța flagship-urilor prin cea mai avansată platformă mobilă din lume. Qualcomm® Snapdragon™ 888 redefinește complet standardele pentru viteză de procesare, cu GPU-ul Adreno ™ 660, a 6-a generație de motoare AI Qualcomm® și prin modemul X60 – care combină tehnologia AI cu cea mai rapidă conectivitate 5G2.

Prin tehnologia de procesare avansată de 5nm, Mi 11 este mai rapid, mai puternic și mai eficient decât predecesorul său. Telefonul nu doar că suportă experiențe de gaming 2K/120fps/HDR, dar are și opt nuclee, la care se adaugă un nucleu masiv Arm Cortex-X1 care îmbunătățește performanțele. Memoria LPDDR5 de 3,200MHz asigură o viteză incredibilă de transfer a datelor de 6,400Mbps, față de 5,500Mbps de la modelul anterior. Echipat cu cel mai nou sistem de răcire, Liquid Cool, telefonul nu se încălzește la sesiuni prelungite de gaming sau la alte operațiuni solicitante. În același timp, bateria sa de 4600mAh (typ) și posibilitățile de încărcare prin fir la 55W, wireless la 50W și încărcare inversă la 10W3 garantează că Mi 11 va avea suficientă energie, indiferent de situație. Xiaomi le-a mai pregătit o surpriză iubitorilor de jocuri din întreaga lume. Lansarea Mi 11 marchează și startul colaborării cu cel mai popular joc pe mobil din 2020, Genshin Impact. Xiaomi Mi 11 are performanțe excelente atunci când este folosit pentru a juca Genshin. De acum încolo Xiaomi va colabora cu producătorul jocului, MiHoYo, pentru a le oferi utilizatorilor cea mai bună experiență de gaming. Mai multe detalii vor fi dezvăluite în curând.

Cel mai fluid sistem de operare MIUI de până acum – noul MIUI 12.5

MIUI 12.5 este un update intermediar, conceput pe baza MIUI 12, axat pe optimizarea sistemului4. După o actualizare completă a sistemului UI, utilizarea unității centrale de procesare a fost redusă cu până la 22% și consumul de energie cu până la 15%, iar performanțele și grafica au fost îmbunătățite. Aceste upgrade-uri sunt cel mai ușor de sesizat în timpul folosirii ecranului, navigarea devenind mai fluidă ca oricând. La sistemele anterioare, folosirea ecranului și alte activități erau redate pe un singur flux, memoria unității centrale de procesare era afectată și astfel mișcările deveneau uneori sacadate. În cazul MIUI 12.5, folosirea ecranului a primit un flux dedicat, celelalte activități nu mai interferează, iar răspunsul ecranului este instant.

Un alt punct forte al MIUI 12.5 este reprezentat de aplicațiile de sistem ce nu pot fi dezinstalate. Dacă marea majoritate a aplicațiilor din noul sistem de operare pot fi dezinstalate, cele care sunt integrate în nucleul său pot fi ascunse.

Primele telefoane care vor primi update-ul MIUI 12.5 în trimestrul al doilea din 2021 vor fi: Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 11. În al doilea val vor fi incluse mai multe dispozitive Xiaomi. Calendarul update-urilor va fi publicat gradual pe MIUI.com. Mi 11 vine cu două variante de stocare: 8GB+128GB și 8GB+256GB cu memorie îmbunătățită LPDDR5 3200MHz RAM + spațiu de stocare UFS 3.1. Începând de la prețul recomandat de vânzare de 749€, Mi 11 va fi disponibil din luna februarie. Prețul și disponibilitatea la nivel local vor fi anunțate în curând.

Etichete:

Xiaomi Xiaomi Mi 11