Stiri

Xiaomi, lider pe piata dispozitivelor purtabile

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Chiar daca nu o duce la fel de bine ca acum doi ani pe piata smartphone, Xiaomi ramane numarul 1 atunci cand vine vorba de dispozitive inteligente purtabile. Compania chineza depaseste Apple si Fitbit, majorandu-si volumul de vanzari si cota de piata in al doilea trimestru din 2017.

Xiaomi, ramane lider de piata pe wearables

Compania fondata de Lei Jun in 2010 deserveste in acest moment zone importante pentru piata de wearables precum India, China, Brazilia, Thailanda, Rusia, Hong Kong, Indonezia, Singapore, Taiwan sau Mexic. Conform raportului publicat de Institutul de Cercetare IDC, Xiaomi a reusit ca pana in al doilea trimestru din 2017 sa livreze peste 3.5 milioane de dispozitive purtabile (wearables). Aici, IDC inlcude ceasuri sau bratari inteligente, segment pe care Xiaomi atinge o cota de piata de 13.4%.

Xiaomi dispozitive purtabile

Zona Asia aduce cele mai mari venituri si cel mai mare volum pentru Xiaomi pe aceasta piata, in timp ce Apple detine indidscutabil suprematia in America de Nord. Gigantul din Cupertino a vandut 3.4 milioane de astfel de dispozitive pana in acest moment al anului si are o cota de piata de 13%.

Cei de la Fitbit ocupa locul trei, reusind sa vanda tot 3.4 milioane dispozitive, dar au o cota de piata de doar 12.9% ion acest moment. Cota lor de piata a scazut din pacate fata de trimestrul 2 din anul trecut cu 24.1%.

Primele cinci locuri in clasamentul realizat de IDC sunt completate de Garmin si Fossil. Garmin a reusit sa livreze 1.4 milioane de dispozitive purtabile si sa-si pastreze o cota de piata buna, de 4%. Ultimul loc in top 5 este ocupat de Fossil cu 1 milion de dispozitive purtabile vandute pana in acest moment al anului.

Summary
 Xiaomi, lider pe piata dispozitivelor purtabile
Article Name
Xiaomi, lider pe piata dispozitivelor purtabile
Description
Xiaomi devanseaza Apple si Fitbit si conduce in continuare piata dispozitivelor purtabile dupa al doilea trimestru din 2017