Stiri

Xiaomi la bursa » producatorul chinez spera sa atraga 10 miliarde $

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

La bursa din Hong Kong, compania Xiaomi, unul dintre cei mai importanti producatori de electronice si telefoane din China, si-a depus documentele pentru lansarea unei oferte publice initiale. Daca totul merge conform planului, capitalizarea ar putea urca spre 100 de miliarde de dolari, insa pentru inceput, producatorul spera sa atraga 10 miliarde $.

Xiaomi la bursa: poate fi cea mai mare listare a unei companii de tehnologie din China

Chiar daca traieste oarecum in umbra gigantului Huawei si a depasit cu greu o perioada ceva mai slaba din istoria sa, Xiaomi are planuri uriase de extindere. Fondatorul companiei cu sediul in Haidian, Lei Jun, considera listarea la bursa drept urmatorul pas spre extinderea producatorului in afara Chinei.

Sediul Xiaomi, Beijing

Sediul central al Xiaomi din Beijing, China

Compania a intrat recent pe piata europeana, extinzandu-si lantul de magazine din Spania, pana in Italia si Rusia, iar oficialii grupului nu exclud ca pe viitor, producatorul de electronice sa ajunga si in Statele Unite. E drept, aventura in State se anunta mult mai dificila, daca tinem cont de problemele uriase pe care companiile chineze le au in aceasta zona. Inclusiv rivalii de la Huawei si ZTE intampina serioase probleme pentru a supravietui pe aceasta piata.

Dar cei de la Xiaomi nu se gandesc inca la asta. Dupa ce au impresionat puternic pe doua piete extrem de importante (China si India), liderii grupului tintesc acum o prezenta cat mai puternica in tot restul Asiei si in Europa. Compania din Beijing se va lista la bursa, in ceea ce poate fi cea mai mare listare a unei companii din China din ultimii patru ani. Doar gigantul Alibaba se poate considera aproape de aceste pretentii emise acum de conationalii lor.

Xiaomi a lansat o oferta publica initiala de 10 miliarde $ la Bursa din Hong Kong, iar valoarea totala a companiei s-ar putea ridica pana la 100 de miliarde de dolari, daca totul merge conform planului. Si totul, la aproximativ 8 ani de la infiintarea acestui grup, care si-a castigat foarte rapid o cota importanta de piata in zona Asia, devenind al doilea producator din China dupa Huawei. Pe baza vanzarilor la nivel global insa, Xiaomi este al patrulea producator din lume.

Bloomberg anunta ca un singur smartphone vandut de compania condusa de Lei Jun aduce un profit de 2 dolari. Apple spre exemplu castiga 250 de dolari la un astfel de produs, insa americanii lanseaza telefoane pe o singura nisa: premium. Xiaomi in schimb are produse pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele, iar telefoanele lor inteligente au un excelent raport calitate-pret.

Compania a lansat recent pe piata si doua telefoane aniversare din sectorul high-end, telefoane care ar putea ridica mari probleme colosilor Samsung si Apple. Puteti citi un review Xiaomi Mi 8 si pe site-ul nostru, la fel cum veti gasi detalii importante si despre spectaculosul Xiaomi Mi 8 Explorer Edition.

Detalii despre Xiaomi Inc

Sector de activitate: Tehnologie
Industrie: Hardware
Sub-Industrie: Echipamente de comunicatie

🏠Adresa: Rainbow City Office Building, 68 Quinghe Middle St Haidian, Beijing
📞 Telefon: 86-400-100-5678
💻Site oficial: www.mi.com

Xiaomi Corporation produce echipamente de comunicatie si diverse parti componente ale acestora. Productia companiei se bazeaza pe telefoane mobile inteligente, device-uri Android, software pentru smartphone-uri, smart set-top boxes si accesorii relationate cu toate acestea. Piata careia se adreseaza in acest moment producatorul este mondiala.

Xiaomi, Lei Jun

Lei Jun este fondatorul Xiaomi si unul dintre cei mai bogati oameni din China

Decizia companiei de a se lista la bursa din Hong Kong este una teritoriala. Pe scurt, oficialii grupului cauta sa atraga cat mai multe firme potente din zona pentru a putea face fata competitiei cu bursele de la New York si Shanghai. „Am schimbat felul in care oamenii traiesc si vom deveni o parte importanta din viata lor in cel mai scurt timp. Planurile noastre se schimba din mers, pentru ca avem un potential evident la nivel Mondial. Si vrem sa oferim oamenilor sansa de a beneficia de tehnologie la cel mai inalt nivel, fara sa fie nevoiti sa plateasca sume uriase pentru asta. E dreptul nostru al tuturor sa ne bucuram de evolutia tehnologica” a anuntat in cursul saptamanii trecute, co-fondatorul companiei din Beijing, Lei Jun, unul dintre cei mai bogati oameni din China in acest moment.

Cei mai importanti oameni din conducerea companiei

Fondator si presedinte: Lei Jun
Co- Fondator: Bin Lin

Membri ai Consiliului de Administratie: Lee Ka- Kit (Henderson China Holdings), Dongsheng Chen (Taikang Insurance Group Inc), Koh Tuck Lie (Shunwei Capital Partners

Senior vice presedinte: Chew Shou Zi
Senior vice presedinte si Chief Brand Officer: Li Wan Qiang
Senior vice presedinte si Director Operatiuni Globale: Wang Xiang
Vice presedinte: Manu Kuma Jain

Xiaomi la bursa: listare dupa pierderi uriase in trimestrul trecut

Producatorul a avut parte de o perioada ceva mai putin fericita, dupa ce s-a constatat ca a pierdut aproximativ 7 miliarde de yuani in primul trimestru al anului.

Potrivit unui comunicat de presa, pe intregul an 2017, Xiaomi a suferit o pierdere neta de aproape 44 de miliarde de yuani, insa cifra este privita altfel de catre oficialii grupului.

Conform calculelor exprimate de Lei Jun, Xiaomi a inregistrat in 2017 o pierdere de aproximativ 10,9 miliarde de yuani pe trimestru in 2017. Faptul ca in primul trimestru din acest an, compania a suferit o pierde cu 40% mai mica (7 miliarde yuani adica aproximativ 1 miliard de dolari) se traduce prin „reducerea pierderilor”, anunta oficialii grupului.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes