Stiri

XIAOMI LA BURSA | Analistii asteapta cifre impresionante pentru brandul asiatic

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

In urma cu cateva saptamani, Xiaomi si-a inceput aventura la bursa din Hong Kong. Debutul Xiaomi a fost unul cu suisuri si coborasuri, ridicand astfel suspiciuni cu privire la „performanta” gigantului asiatic pe piata financiara. Intre timp, lucrurile s-au stabilizat, iar analistii anticipeaza cifre foarte bune pentru brandul din China.

Citeste si: detalii despre noul telefon Xiaomi Pocophone F1 in Romania

Dupa un debut cu numeroase turbulente, intrarea Xiaomi la bursa de la Hong Kong pare sa-si gaseasca drumul cel mai potrivit. In prima zi dupa oferta publica initiala (IPO) Xiaomi a avut de suferit, dar a doua zi a scos la suprafata cifre bune.

Xiaomi la bursa: recomandarile analistilor favorizeaza cresterea actiunilor companiei

Brandul a fost insa afectat de o instabilitate amenintatoare, actiunile sale coborand aproape constant pana la un punct. A urmat un „rebound effect”, adica Xiaomi a reusit sa inregistreze o crestere semnificativa a actiunilor sale la bursa de la Hong Kong de pana la 13%, ceea ce inseamna un plus de aproape 9 miliarde de dolari.

Circumstantele care au afectat uriasul brand asiatic au fost diferite si se pare ca cea mai importanta cauza a caderii initiale a cotei de piata ar fi fost obiectivul tumultos al brandului de a patrunde pe piata din Statele Unite.

Xiaomi

Xiaomi stie ca mai are destul de mult pana sa ajunga acolo unde si-a propus, astfel ca oficialii companiei nu se lasa indusi in eroare de acest boom al actiunilor din ultima vreme.

Oferta de huse Xiaomi

In schimb, in ultimele saptamani, compania a atras mai multe „voci” specializate in domeniu care sustin ca Xiaomi va continua sa creasca la bursa in urmatoarea perioada, intrucat exista foarte multe cai pe care producatorul le va exploata asa cum trebuie.

Recomandarile surprinzatoare venite de la Goldman Sachs Group Inc si Morgan Stanley indica faptul ca actiunile companiei trebuie cumparate. In plus, analistii de la JPMorgan Chase and Co si China International Capital Corp (CICC) au oferit rating-uri foarte bune pentru actiunile Xiaomi.

Xiaomi la bursa (2)

Pana acum, actiunile Xiaomi la bursa estimeaza o crestere constanta de pana la 9.4% fata de pretul original. O actiune va costa in medie cu 2.3 dolari mai mult! In termeni genrali, analistii cred ca producatorul din China poate creste cu pana la 22% pana la finalul saptamanii in curs, iar trendul sugereaza o crestere constanta pe o perioada nedeterminata.

Cu 190 de milioane de utilizatori la nivel mondial, serviciile Xiaomi ca brand si prezenta producatorului pe pietele din China si India se traduc prin profituri importante si in acest an.

Conform CICC si Morgan Stanley, veniturile Xiaomi la bursa ar urma sa fie suplimentate cu procente de pana la 45% in primul an si pana la 60%-61% in al doilea an.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Actiuni Xiaomi