Stiri

Progresul continuă! Xiaomi între cele mai inovatoare 50 de companii din lume

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Xiaomi s-a clasat pe locul 24 pentru eforturile sale de a împinge limitele inovației


Este cea de a treia oară când compania ajunge în topul BCG, după ce anterior a ocupat locul 35 în anii 2014 și 2016

Xiaomi, lider global în tehnologie s-a clasat pe locul 24 între cele mai inovatoare companii globale în anul 2020, astfel revenind în listă, conform celui mai recent raport al Boston Consulting Group (BCG).

Raportul BCG “The Most Innovative Companies 2020: The Serial Innovation Imperative”, aduce companiei Xiaomi recunoașterea pentru eforturile sale active de inovare în mai multe industrii, bazat pe un nou mod de acordare a scorurilor, care analizează varietatea și intensitatea inovațiilor aduse.

Conform raportului “într-o lume în care fiecare industrie devine, într-o anumită măsură, o industrie tech, acest tip de abordare care provoacă limitele inovației ajunge să fie o capabilitate cheie pentru o companie”.

“Acest rezultat este în concordanță cu misiunea noastră de face tehnologia de vârf accesibilă tuturor oamenilor, pentru ca aceștia să se bucure de o viață mai bună prin intermediul inovațiilor din tehnologie. Este un efort recunoscut la scară largă de fanii MI și de utilizatorii noștri din peste 90 de piețe din întreaga lume unde suntem prezenți”, declară Shou Zi Chew, Președinte Internațional, Xiaomi.

„Xiaomi îmbrățișează o cultură a inovației îndrăznețe pentru a împinge limitele a ceea ce tehnologia poate oferi. În compania noastră există un spirit de inovație care ne ghidează în eforturile de a crea produse uimitoare, pentru a aduce la îndemâna oamenilor tehnologii inovatoare”, a mai adăugat Shou.

Xiaomi se angajează să investească cel puțin 50 mld RMB (~ 7 mld USD) în următorii cinci ani în “5G+AIoT” pentru a-și consolida avantajul competitiv în sfera “5G+AI+IoT” (5G+AIoT) și în următoarea generație de super internet, și pentru a își asigura poziția de lider în noua eră a internetului inteligent.

De asemenea, compania și-a mărit continuu investițiile în cercetare și dezvoltare (R&D). În 2019, investiția în R&D a companiei a atins suma de 7,5 miliarde RMB, o creștere de 29,7% față de anul anterior, pe fondul extinderii substanțiale a companiei din ultimii 3 ani. În 2020, investiția se așteaptă să crească la 10 miliarde RMB. La 31 martie 2020, echipa de cercetare și dezvoltare, formată din 8.984 specialiști, a fost împărțită în diferite departamente, reprezentând 48,6% din totalul angajaților full-time.

Portofoliul de brevete Xiaomi acoperă multe domenii din sfera telefoanelor inteligente, hardware inteligent, tehnologii de internet, producția și design-ul de dispozitive. La 31 decembrie 2019, compania deținea peste 14.000 de brevete acordate și peste 16.000 de cereri de brevete în curs. Printre cele acordate, peste 6.500 de brevete au fost înregistrate în diferite țări în care compania este prezentă.

Aceasta este cea de a treia oară când Xiaomi ajunge în clasamentul BCG. Compania s-a clasat pe locul 35 în primele 50 cele mai inovatoare companii din lume din anul 2014 și 2016.

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT.

Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

În acest moment Xiaomi este al patrulea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial, și a creat cea mai mare platformă IoT pentru utilizatorii săi, cu peste 252 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 90 de piețe din întreaga lume și este un jucător de top în majoritatea dintre acestea.

În iulie 2019, compania a fost listatǎ pentru prima dată în Fortune Global 500, ocupând locul 468 între celelalte companii prezente în top, și locul 7 la categoria Servicii Internet și Retail. De asemenea, este cea mai tânără companie din topul Global 500 din 2019. În luna mai 2020, Xiaomi a ajuns în topul Forbes Global 2000 și a urcat pe poziția 384.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi vizitează: http://blog.mi.com/en/. Verifica oferta noastra de huse Xiaomi pe CatMobile.ro.

Urmărește Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.

Etichete:

Xiaomi