Stiri

Xiaomi a lansat o drona ieftina si buna

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Cei de la Xiaomi s-au obisnuit in ultimii ani sa lanseze telefoane accesibile ca pret, dar cu performante decente, uneori chiar notabile. Ei bine, unul dintre cei mai mari producatori chinezi de pe piata n-a ratat ocazia de a trece si pe o alta nisa atractiva. Astazi aflam ca Xiaomi lanseaza o drona ieftina si buna, denumita Xiaomi MiTU. Este vorba despre un gadget realizat in parteneriat cu brandul MiTU care cu siguranta se va vinde foarte bine in zona asiatica. Nu este vorba despre o drona tipica, despre un gadget potent cu ambitii si caracteristici impresionante, dar pare o solutie interesanta in functie de interes.

Xiaomi MiTU: drona ieftina si buna

‘Xiaomi MiTU drona ieftina si buna’ ni s-a parut cel mai bun titlu. Pentru ca un gadget care poate face tot ceea ce face noul produs Xiaomi si costa doar 399 de yuani, nu gasesti oriunde. Ce inseamna 399 de yuani? Ca sa-ti faci o idee, asta se traduce prin suma de 63 de dolari, sau mai simplu, undeva la 239 de lei, la data redactarii acestui articol.

drona ieftina si buna Xiaomi (3)

Nu e cazul sa-ti faci o impresie gresita cand citesti acest pret. Pentru ca Xiaomi MiTU nu este o drona performanta. Si nici n-o vindem noi. Dar ni s-a parut un subiect interesant. Xiaomi a reusit sa aduca pe piata si drone foarte performante, asa cum este Xiaomi Mi Drone, un gadget chiar performant care costa peste 3000 de lei si care poate filma inclusiv la rezolutie 4K (Ultra HD). Diferentele sunt mari si evidente, insa ce poate oferi o drona ieftina si buna care costa sub 250 de lei? Sa vedem.

Drona este un aparat de zbor sau, daca vreti, un aparat care functioneaza fara pilot, se poate deplasa controlat si poate fi ghidat de la distanta printr-o telecomanda sau orice alt dispozitiv de control. Xiaomi MiTU are forma de quadcopter, o marime compacta si o structura sigura, de tip one-piece. Aceasta drona ieftina si buna asa cum am numit-o noi cantareste doar 88 de grame si este ideala pentru zbor in conditiile in care este usoara. Corpul ei este din plastic modificat, insa per total, Xiaomi MiTU are o densitate mica si o constructie cumva solida, ceea ce o face destul de rezistenta la caderi si impact usor.

drona ieftina si buna Xiaomi (2)

Camera sa frontala pare destul de interesanta la acesti bani. Adica Xiaomi MiTU poate filma clipuri video in format HD (720p), dar si imagini la rezolutie 1600 x 1200 px. Gadgetul are „la bord” un quad-core de 1.2 Ghz, cuplat cu 4 GB RAM si diversi senzori importanti precum barometru, senzor ultrasonic sau senzor optic.

drona ieftina si buna Xiaomi

Precizia este una din surprizele placute pe care le ofera MiTU, in timp ce producatorul ne asigura ca nu vom avea parte de delay-uri. Xiaomi MiTU beneficiaza de o abilitate de anti interferenta de 5.8 Ghz (incorporata pentru ca utilizatorul sa se poata bucura de imagini de la inaltime) si are o baterie de 920 miliamperi (asigura un timp de zbor de aproximativ 10 minute).

Concluzie

Tinand cont de pretul pe care il are, consideram ca acest produs este intr-adevar o drona ieftina si buna, insa se desparte cumva de notiunea de drona de inalta performanta. Nici nu putea fi vorba de asa ceva la acesti bani. Daca Xiaomi MiTU se demonstreaza a fi rezistenta cu adevarat la socuri puternice, contactul cu apa, eventualele temperaturi ridicate, iar calitatea clipurilor video este buna, atunci putem vorbi de un pret excelent. Cu limitarile de rigoare ale gadget-ului. Ea va putea fi achizitionata in mod cert de pe site-ul Gearbest.

Summary
 Xiaomi a lansat o drona ieftina si buna
Article Name
Xiaomi a lansat o drona ieftina si buna
Description
Chinezii de la Xiaomi au scos pe piata o drona ieftina si buna. Vezi cat costa, cum arata si ce poate face Xiaomi MiTU
Author