Reviews

Xiaomi Black Shark 4 – păreri, specificații tehnice, opinii

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Xiaomi Black Shark 4 este un terminal de gaming al producătorul chinez Xiaomi.

Piata smartphone-urilor pentru gaming creste considerabil in ultima vreme, iar producatorii se intrec in oferte, care de care mai avantajoase ca specificatii si preturi.

Pana acum un an de zile, telefoanele pentru gaming nici macar nu existau ca nisa, pe piata. Sosirea lui Razer Phone a schimbat insa lucrurile si din noiembrie anul trecut, mai multe companii au inceput sa scoata astfel de telefoane. Unul dintre cele mai cunoscute branduri de pe aceasta piata, compania Black Shark, a anuntat un nou model dedicat sectorului gaming. Si pare sa fie un model extrem de atractiv, cu numeroase atuuri care il vor face un telefon foarte dorit. Vă reamintim că cei de la Black Shark au lansat acum un an și modelul Xiaomi Black Shark 3s, un telefon echipat cu puternicul procesor Snapdragon 865 5G la bord. Noi ne îndreptăm însă atenția înspre noul Black Shark 4, despre care vom discuta în cele ce urmează.

Păreri, specificații tehnice, opinii despre Black Shark 4. Telefon pentru gaming, foarte performant

Chiar dacă vorbim despre un telefon pentru gameri, noul Black Shark 4 este un smartphone din zona high-end, cu dotări generoase, chiar foarte puternice pe alocuri. Acest device poate fi achiziționat în România pentru un preț de aproximativ 2500-2600 de lei.

Vorbim despre un telefon echipat cu ecran AMOLED, cu rată de refresh de 144 Hz și touch sampling rate de 720Hz. Cât de bine sună?! Încă din această zonă îți dai seama că Black Shark 4 este un smartphone din zona high end. Acest AMOLED este fabricat de Samsung, are o diagonală de 6.67-inch și o rezoluție Full HD +. Formatul este modern (20:9) iar densitatea pixelilor ajunge la 394 ppi.

Dar, dincolo de ecranul performant, Black Shark 4 propune și un chipset de top. Este vorba despre Snapdragon 870 de la Qualcomm, un procesor care poate livra performanțe de top. Black Shark 4 aduce 8GB RAM LPDDR5 și 128 GB ROM UFS 3.1. Fiind vorba despre un procesor de la Qualcomm, trebuie să rămânem cumva la producătorul de chipset-uri numărul 1 în lume și să amintim că Black Shark 4 beneficiază de un fast charging de tip. Qualcomm Quick Charge 4.0+, cu putere de 120W, sună senzațional. Black Shark 4 incorporează un încărcător de 67W.

Cu un design focusat în special pe zona de gaming, telefonul are sticlă pe partea din spate și model în formă de X. Nunațele se schimbă în lumina de afară, iar rama telefonului este metalică. Butoanele fizice de tip pop up sunt foarte sensibile la apăsare, dar și configurabile, ceea ce pentru gameri poate fi considerat un mare atu.

Teleonul rulează Android 11 din fabrică, peste care producătorul a aplicat interfața Joi UI 12.5, iar camera sa principală are o rezoluție de 48 de megapixeli. Avem alte două camere de 8 megapixeli (ultra wide) și 5 megapixeli (macro cu autofocus), în timp ce pentru selfie-uri ne rezumăm la cei 20 de megapixeli pe care îi aduce camera frontală.

4.500 de miliamperi are bateria de pe Black Shark 4, un telefon care cântărește 210 grame și are o grosime de 10.42 milimetri. Beneficiază de conectivitate 5G, dar și de alte funcții precum 4G LTE, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.0, NFC, USB C, Dual SIM, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS/BEIDOU/Galileo/GZSS. Black Shark 4 se remarcă și printr-un sistem de sunet performant, care crește am spune noi valoarea telefonului.

În tot acest context, chiar dacă vorbim despre un telefon de gaming, Black Shark 4 își merită banii. Are caracteristici impresionante, vine cu dotări de top și cu ceea ce trebuie pentru a impresiona un gamer. Ție ce părere îți lasă Black Shark 4?

Nu uita să arunci și tu o privire peste oferta noastră de huse telefoane pe care o găsești disponibilă pe CatMobile.ro. De asemenea, dacă ești interesat de un telefon mid-range puternic, arunca o privire si peste Xiaomi Mi 10 Lite 5G, unul dintre cele mai bine vandute terminale de la Xiaomi. Daca esti interesat sa achizitionezi acest handset, recomandarea mea merge spre eMag.  Asta pentru ca aici am gasit cel mai bun pret pentru acest terminal. Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.342 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei.