Reviews

Xiaomi Amazfit Bip » un smartwatch bun, ieftin si eficient

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Xiaomi Amazfit Bip » Smartwatch-ul Amazfit Bip de la Xiaomi poate fi considerat cel mai bun Fitness Tracker care poate fi cumparat pentru 300 de lei. Bip ofera multe detalii de calitate, impresioneaza printr-un design placut si un raport calitate pret excelent, insa probabil ca principalul sau atu ramane autonomia bateriei sale.

Un fitness tracker de calitate nu trebuie sa aratate neaparat ca Apple Watch 3. Amazfit Bip de la Xiaomi este o surpriza placuta pentru piata din Romania in acest an, si chiar daca deja ai aflat ca nu este un smartwatch de la Apple, iti confirmam ca seamana si totusi, credem ca merita atentia ta.

Pentru 300 de lei, Xiaomi Amazfit Bip este un purtabil pentru fitness excelent si conform primelor impresii autonomia sa te poate duce chiar si la o luna de autonomie dupa o singura incarcare.

Daca esti in cautarea unui purtabil care sa-ti ofere rapid notificarile de pe smartphone, sa te trezeasca printr-o alarma dedicata si stabila, eventual sa-ti monitorizeze activitatea fizica si sa te ajute la localizare prin GPS-ul sau, citeste ceea ce urmeaza, pentru ca se poate sa gasesti printre aceste randuri, companionul perfect.

Design si pareri despre Xiaomi Amazfit Bip

Smartwatch-ul celor de la Xiaomi primeste o constructie calitativa si un design destul de apropiat de ceea ce se cauta in acest moment pe aceasta piata. Vorbim despre o combinatie interesanta intre plastic mat, de buna calitate, silicon si sticla (Gorilla Glass), pe un ecran colorat si foarte bine pixelat. Evident insa ca nu scapa de trimiterea catre Apple, pentru ca pe alocuri, asemanarea e vizibila.

🔔 Citeste si: Xiaomi Mi Band 3 review si pareri

Device-ul iti va fi expediat cu un incarcator de care s-ar putea sa uiti pentru inceput, odata ce vei realiza ca bateria Xiaomi Amazfit Bip chiar este extrem de buna. Datele oficiale anunta aproximativ 45 de zile de autonomie, ceea ce suna foarte bine. Constructia in genere este una calitativa, dar depinde pana la urma si de fiecare posesor in parte cat poate sa se ingrijeasca de ceasul sau. Iar vestea buna este ca de la Xiaomi vei putea oricand sa-ti cumperi o curea de rezerva, daca siliconul din spatele celei cu care e echipat deja Amazfit Bip se deterioreaza.

Xiaomi Amazfit Bip (2)

Pe spatele sau se afla senzorii pentru masurarea pulsului care din primele estimari ar fi unul dintre cele mai bune de pe piata, insa trebuie sa stii ca la orice smartwatch ca pana la urma device-ul nu este un unul medical, asa ca nu ti-as recomanda sa te bazezi foarte mult pe el.

Overall, primul lucru care te va impresiona la Xiaomi Amazfit Bip dincolo de aspectul general placut este faptul ca smartwatch-ul chinezilor este usor si comfortabil (cantareste numai 32 de grame). Ecranul sau e protejat de Corning Gorilla Glass, are capacitate transreflectiva (devine cu atat mai luminos si mai clar, cu cat ii asiguri accesul catre mai multa lumina), iar conform producatorului Xiaomi Amazfit Bip beneficiaza inclusiv de certificare IP68, adica are rezistenta sporita la apa si praf.

Prin bluetooth, Amazfit Bip se poate conecta la telefon si astfel, vei avea acces continuu la orice apel telefonic, mesaje de la aplicatii si notificari importante. Smartwatch-ul Xiaomi are inclusiv functia de reminder pentru sedentari, pe care mereu am gasit-o ca fiind foarte utila.

Xiaomi Amazfit Bip (3)

Butonul fizic sau din lateral are un rol foarte important in activitatea ceasului. Setarile interioare pot fi „trezite” cu ajutorul sau, iar tot ceea ce trebuie sa faci este sa apesi butonul si sa-l tii pentru cateva secunde apasat. De asemenea acesta controleaza activitatea ta sportiva, cu optiuni importante de la alergat, mers, mersul cu bicicleta si asa mai departe. Aplicatia My Fit se sincronizeaza perfect cu Xiaomi Amazfit Bip si cu ajutorul ei poti masura in detaliu cati pasi ai facut, care este ritmul tau cardiac, ba chiar sa si verifici calitatea somnului tau si eventual sa gasesti masurile necesare care se impun pentru a o imbunatati. Viteza, caloriile necesare, caloriile arse, pulsul, sunt alte detalii pe care le poti controla si/sau perfectiona cu ajutorul acestui purtabil. Iti las mai jos cam tot ceea ce trebuie sa stii despre specificatiile modelului Xiaomi Amazfit Bip.

Specificatii tehnice Xiaomi Amazfit Bip

✔️- Smartwatch Unisex
✔️- Greutate 32 grame
✔️- Certificare IP 68
✔️- Sistem de operare Android
✔️- Curea din silicon
✔️- Display dreptunghiular de 1.28-inch, 176 x 176 pixel, sticla curbata 2.5D, protectie Gorilla Glass 3, strat oleofobic
✔️- Bateie din Li-Polymer, 190 mAh
✔️- Functii: Ritm cardiac, Time, Weather, Accept incoming calls, Message notifications, Social network notifications, Digital compass, GPS + Glonass, Bluetooth music, Waterproof IP68
✔️- Senzori: Heart rate sensor, Acceleration sensor, Gyro, Geomagnetic sensor, Light sensor

Concluzie Xiaomi Amazfit Bip

Unul dintre punctele slabe ale noului smartwatch Xiaomi Amazfit Bip este GPS-ul, care nu intotdeauna te pozitioneaza rapid si corect unde trebuie. Uneori ai nevoie de aproximativ 30 de secunde (destul de enervante) pentru o anumita stabilitate, ceea ce nu poate fi placut.

Xiaomi Amazfit Bip

Xiaomi Amazfit Bip

In schimb, prin Xiaomi Amazfit Bip castigi la alte capitole si cu siguranta o sa-l placi pentru design, comfort, display, interfata si felul in care se misca alaturi de aplicatia My Fit. Si nu in ultimul rand, pentru autonomia foarte buna a bateriei sale. Sa recunoastem ca pentru 300 de lei (cu aproximatie) purtabilul celor de la Xiaomi are destule avantaje in favoarea sa.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Amazfit Bip
Price
RON 300