Reviews

Wiko View Prime: phablet 4G cu dotari foto impresionante si ecran in format 18:9

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Wiko nu este genul de producator prea cunoscut in tara noastra. Compania franceza lanseaza insa telefoane atractive, de buget, destul de avantajoase ca raport specificatii-pret. Despre unul dintre aceste terminale ale companiei, am scris si noi la mijlocul anului trecut: smartphone-ul 3G, Wiko Robby, un device destul de accesibil ca pret.

Despre Wiko

Pentru cei care nu stiu, Wiko este o companie producatoare de telefoane mobile cu sediul central in Marseille, Franta. Telefoanele companiei sunt insa produse in China, dupa ce Tinno Mobile a preluat pachetul majoritat de actiuni al Wiko. In 2013, Wiko a impresionat piata de telefonie mobila din Franta dupa ce a devenit al doilea producator ca numar de vanzari dupa Samsung Electronics, livrand peste 2.7 milioane de dispozitive dual – sim Android.

Noul Wiko View Prime : un smartphone diferit de ceea ce ofera de obicei Wiko

Wiko View Prime a fost lansat pe piata in luna septembrie a anului trecut. De ce este insa View Prime atat de diferit? In primul rand pentru ca este probabil unul dintre cele mai atractive terminale din portofoliul companiei in acest moment.

Wiko View Prime (3)

Atat ca specificatii, cat si ca pret sau aspect, acest telefon lasa o impresie placuta viitorului cumparator. Haideti sa trecem in revista configuratia sa.

Design: Wiko View Prime este un telefon aspectuos, in ciuda faptului ca producatorul nu este unul cunoscut pentru iesirile sale din scenariu. Telefonul cantareste doar 162 de grame, deci este un device destul de usor. Inaltimea sa atinge 152.3 milimetri, iar latimea atinge 72.8 milimetri. In ceea ce priveste grosimea, aflam de pe site-ul GSMArena ca Wiko View Prime se lauda cu doar 8.3 milimetri grosime. Pe scurt, un design compact, atractiv si modern, care ajuta totodata utilizatorul sa poata manevra destul de usor handsetul.

Display: View Prime de la Wiko este un dual-sim cu ecran IPS LCD capacitive touchscreen in 16 milioane de culori. Panelul are o diagonala destul de mare (5.7 – inch) si suporta o rezolutie 1440 x 720 pixeli. Cel mai important detaliu de pe Wiko View Prime este faptul ca dispozitivul are ecranul in format 18:9, adica aproape bezel-less. Nu te-ai astepta de la un producator european mic sa se avante sa realizeze un astfel de telefon cu design atat de modern, insa surpriza este placuta. Totusi, ecranul telefonului asigura o densitate a pixelilor de numai 282 pixeli per inch. Raportul dintre ecran si corp este insa unul bun: 75.6%.

Wiko View Prime

Wiko View Prime

Sistem de operare: Handset-ul companiei Wiko este echipat din fabrica cu Android 7.1 Nougat, fara vreo mentiune din partea producatorului ca telefonul ar putea beneficia de un update viitor la Oreo.

Platforma: Wiko View Prime ascunde sub capota un procesor de la Qualcomm. Este vorba despre un puternic chipset entry-level, Snapdragon 430, octa-core tactat la frecventa de 1.4 Ghz cu opt nuclee Cortex A53 la bord. Acesta este cuplat cu placa video Adreno 505 si cu nu mai putin de 4 GB memorie RAM! Capacitatea de stocare a datelor atinge 64 GB, dar poate fi extinsa prin slotul pentru carduri microSD pana la 128 GB.

Dotari foto: Iata de ce Wiko View Prime este si mai special decat alte telefoane din portofoliul companiei franceze. Acest telefon are un modul foto remarcabil si se bazeaza foarte mult pe partea de selfie-uri. Camera sa frontala este duala si ascunde doi senzori de imagine de 20, respectiv 8 megapixeli. Camera principala a dispozitivului este una simpla, dar are o rezolutie de 16 megapixeli si este echipata cu LED Flash, optiunea autofocus si capacitatea de a filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

Wiko View Prime (2)

Autonomie: Telefonul celor de la Wiko are o baterie din Lithium-Polymer cu o capacitate de 3000 de miliamperi. Conform producatorului, acest acumulator ajuta utilizatorul sa depaseasca usor 20 de ore de autonomie.

Alte optiuni: Wiko View Prime poate fi achizitionat pe culori precum negru, auriu sau rosu si are in configuratia sa port microUSB 2.0 cu functia On-The-Go, tehnologie bluetooth 4.2, tehnologie wi-fi 802.11 la standarde b/g/n, Wi-fi direct, hotspot, GPS cu A-GPS pentru o pozitionare cat mai exacta si functia Radio FM.

Pret si disponibilitate: device-ul poate fi achizitionat de pe site-ul Amazon pentru o suma care depaseste cu putin 1000 de lei. Fara indoiala insa, in scurt timp veti putea gasi telefonul si in Romania. Vom reveni cu detalii despre prezenta sa in tara noastra in perioada urmatoare.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Wiko
Product Name
Wiko View Prime