Stiri

WhatsApp are o noua facilitate: acum putem inlocui status-ul text cu imagini si video

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

WhatsApp propune utilizatorilor sai o noua facilitate pentru a inlocui status-ul de tip text cu care ne obisnuisem pana acum. Aceasta presupune includerea unui status cu imagini sau video cu caracter efemer, vizibil doar 24 de ore, un detaliu care inevitabil ne face sa ne gandim la o posibila replica pe care produsul detinut de Facebook o ofera celor de la Snapchat.

Ce presupune noua facilitate oferita de WhatsApp

Noua forma de status a WhatsApp este deja disponibila incepand cu versiunea 2.17.79, respectiv 2.17.81 pentru utilizatorii beta Android. Noua facilitate WhatsApp nu face decat sa confirme zvonurile lansate in urma cu ceva timp si seamana izbitor cu sistemul propus de Snapchat. In locului statusului simplu de tip text cu care eram deja obisnuiti, WhatsApp permite acum tuturor utilizatorilor sai sa urce un clip video, o imagine sau un simplu GIF, toate vizibile pe termen scurt. Dupa 24 de ore, acest status update va fi sters automat.

Este practic aceeasi facilitate pe care Facebook a introdus-o deja atat in Facebook Messenger cat si in Instagram, incercand sa mai dea o noua lovitura celor de la Snapchat. Pentru cei care au uitat, povestea disputelor Facebook-Snapchat a inceput in urma cu cativa ani, cand Mark Zuckerberg a incercat sa cumpere start-up-ul infiintat de Evan Spiegel. Mai multe detalii despre acest „razboi” si despre situatia dificila in care se afla pentru moment Snapchat puteti citi in acest articol.

WhatsApp update 2017

Revenind insa la facilitatea pe care WhatsApp o propune din aceasta luna, haideti sa vedem cum se schimba lucrurile pentru aplicatia cumparata deja de Facebook. Prin introducerea WhatsApp stories, contactele dumneavoastra din aplicatie vor disparea in mod subit. Doar din prim plan insa, pentru ca ele vor exista fizic in continuare in sectiunea „conversatii” intr-un buton plasat deasupra langa bara de cautare si alte optiuni.

Prin noua facilitate WhatsApp Stories puteti acum distribui noi actualizari de stare sau intamplarile dumneavoastra de peste zi.In plus veti avea optiunea de a impartasi acest status update cu intreaga dumneavoastra lista de contacte, sau doar cu anumite contacte pe care le alegeti. Actualizarile de stare vor disparea insa dupa 24 de ore,pastrand ideea de baza a celor de la Snapchat si a mesajelor lor autodistructive.

Poate WhatsApp sa „ucida” astfel Snapchat?

Fara indoiala la aceasta ora probabil ca Whatsapp este cea mai folosita aplicatie de tip chat messenger din lume. Peste 1 miliard de utilizatori indiferent de platforma folosita folosesc aplicatia cumparata si dezvoltata ulterior de Facebook. Chiar daca Whatsapp cloneaza practic o functie a Snapchat, aplicatia ramane in topul preferintelor utilizatorilor ceea ce la finalul zilei se poate traduce si altfel: pare mai probabil ca utilizatorii Whatsapp sa foloseasca noua facilitate in detrimentul Snapchat.

Start-up-ul infiintat de Evan Spiegel ramane insa pionerul acestei idei in jurul careia se „invarte” intreaga notiune a aplicatiei de mesagerie. Pentru WhatsApp, aceasta ramane o functionalitate in plus. De ce nu cred insa eu, personal, ca acesta poate fi sfarsitul Snapchat? Pentru ca Facebook a implementat deja aceasta facilitate in chatul Facebook Messenger, unde desi s-a bucurat de o receptie pozitiva, impresia generala este ca utilizatorii au putut face diferenta intre ceea ce inseamna Snapchat si ceea ce ofera o facilitate in plus a Facebook. In Statele Unite, aplicatiile se bucura de regula de „regula primului venit” astfel ca mie mi se pare destul de greu ca acesta sa fie inceputul sfarsitului pentru compania lui Spiegel. E drept, start-up-ul Snapchat pare sa aiba alte probleme mai mari decat aceasta „concurenta”, probleme pe care asteptata listare la bursa le-ar putea totusi rezolva. Voi ce spuneti?

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes