Stiri

WhatsApp, abuzat in timpul alegerilor din India. Campaniile de dezinformare au atins cote majore

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

WhatsApp are probleme serioase dupa ce mai multe surse credibile din India anunta ca serviciul de mesagerie a fost „abuzat” pe perioada recentelor alegeri din aceasta tara. Nu este nici pe de parte primul nume mare care intra astfel in colimatoriul presei. Facebook a fost extrem de des in prim plan in ultima vreme.

WhatsApp exploatat in India in timpul alegerilor. Probleme mari pentru reteaua de mesagerie

Mai multe informatii din aceasta tara confirma ca platforma de mesagerie nu a reusit sa blocheze dezinformarea si raspandirea ei pe grupuri de chat, chiar si dupa ce au fost luate masuri recente de reducere a stirilor false din mediul online din aceasta tara.

Un studiu realizat de Universitatea Federala Minas Gerais din Brazilia, dar si de MIT, celebrul Institut de Tehnologie din Massachussetts (Boston) arata ca WhatsApp a fost in continuu exploatat in timp alegerilor din India, Brazilia si Indonezia. Studiul a raportat ca abordarea platformei de mesagerie, de a opri sau bloca dezinformarea a fost una ineficienta. Acest lucru se datorează faptului că mai toate campaniile de dezinformare s-au concentrat în principal pe grupuri care au o limită de 256 de utilizatori. În timp ce adăugarea de noi membri la grupuri private a fost posibilă doar prin intermediul administratorului grupului, orice persoană a putut să se alăture unui grup public printr-un link partajat de către orice persoană cunoscută sau de pe web.

WhatsApp

Studiul a mai constatat că, deși 80% dintre imaginile partajate nu au durat mai mult de două zile, cele împărtășite în India continuă să apară chiar și după două luni de la prima lor apariție. S-a constatat că imaginile care nu au durat mai mult de 2 zile infectează peste 50 la sută dintre utilizatori.

S-a ajuns la aceasta concluzie, deoarece cercetătorii au analizat datele cu 60 de zile înainte de alegeri și la 15 zile după incheierea lor. Studiul confirma ca „Rezultatele noastre arată că mai tot conținutul se poate răspândi destul de rapid prin structura de rețea a grupurilor publice din WhatsApp, ajungând ulterior la grupuri private și utilizatori individuali. În timp ce limita numărului de utilizatori pe grupuri poate interzice crearea de hub-uri uriașe pentru a răspândi informații prin rețea, această limită nu este în măsură să împiedice un conținut să ajungă la o porțiune mare a întregii platforme ”.

WhatsApp nu mai asigura suport telefoanelor iPhone vechi

In alta ordine de idei, reteaua de mesagerie nu va mai functiona in curand pe unele telefoane iPhone mai vechi. Mai exact, compania a dezvaluit ca pentru ca utilizatorii de iPhone mai vechi sa poata continua sa foloseasca serviciul, dispozitivele trebuie actualizate la iOS 9 sau o alta versiune mai noua.

WhatsApp spune ca” pe iOS 8 deja nu va mai puteti crea conturi noi, sau verifica ori reverifica conturi existente”

Faptul că dispozitivele care rulează iOS 8 în curând nu vor fi compatibile cu WhatsApp înseamnă că aplicația de mesagerie populară va înceta să funcționeze pe anumite iPhone-uri din generația anterioară. Cu toate acestea, dacă dețineți oricare dintre iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c sau iPhone 4s, puteți actualiza software-ul de pe iPhone accesând Setări> General și atingând „Actualizare software”.

Etichete:

Whatsapp