Reviews, Top list

Top 5 VR headsets – Virtual Reality Headsets

Home  »  Reviews  »  Top list

catmobile

acum 8 ani

Top 5 VR headsets (Virtual Reality Headsets) – realitate virtuala pentru orice telefon

In lumea Vr-urilor care ne inconjoara zi de zi isi face loc un nou device, care poate fi un punct decisiv in ceea ce priveste evolutia terminalelor mobile si a sistemelor PC. Este vorba despre ochelarii de realitate virtuala, VR headsets, cum le vom denumi in continuare, ochelari care creeaza o lume virtuala la 360 de grade aducand utilizatorul in mijlocul actiunii. In cele ce urmeaza vom face un top cu cele mai bune VR headsets luand in considerare pretul, designul, performanta si impactul pe care il au in randul celor care le folosesc.

5. Google Cardboard – Google VR: Turn your smartphone into a virtual reality viewer that’s simple, fun, and affordable.

Google Cardboard – Google VR: Turn your smartphone into a virtual reality viewer that’s simple, fun, and affordable.

Candidatul de pe ultimul loc a fost conceput si lansat de catre compania Google, purtand numele de Cardboard, care se traduce prin bucata de carton. Practic asta si este, o carcasa realizata din carton obisnuit, in care se introduce un smartphone si care apoi se aseza in dreptul ochilor pentru a proiecta o lume virtuala. La prima vedere, un VR headsets din carton pare o gluma buna, mai ales venind din partea Google, insa scopul lor a fost de a oferi un produs extrem de ieftin si simplu, pentru ca in cazul de fata telefonul face toata treaba, avand senzorii si puterea de calcul necesare. Totusi, mare atentie cand transpirati, pentru ca vorbim totusi de carton.

Google Cardboard – Turn your smartphone into a virtual reality viewer that’s simple, fun, and affordable.

Google Cardboard – Google VR

4. Oculus Rift: Next-generation virtual reality

Oculus Rift: Next-generation virtual reality

Urmatorul Set din lista noastra se numeste Oculus Rift, fiind lansat oficial pe 28 martie anul acesta. Rift este rezultatul unui proiect numit Kickstarter inceput in 2012 ce a avut rolul de a strange fondurile necesare dezvoltarii si construirii acestui accesoriu. Oculus Rift poseda proprii senzori si are doua display-uri integrate, fiecare pentru cate un ochi al utilizatorului. Setul are de asemenea casti integrate si beneficiaza de o camera video ce ajuta la detectarea miscarii. Acest set VR insa nu este independent, el fiind mai mult un controller sofisticat, care se ataseaza la Xbox sau la PC. Totusi pentru conectarea la PC limitarea este data de Windows, fara de care Rift nu functioneaza si de puterea PC-ului, pentru care trebuiesc indeplinite niste criterii destul de ridicate. Nu primeste un loc mai bun in top din cauza limitarii la Xbox si Windows.

Oculus Rift: Next-generation virtual reality

Oculus Rift

3. Microsoft HoloLens: let you go beyond the screen. See why.

Microsoft HoloLens: let you go beyond the screen. See why.

La mijlocul listei se situeaza un VR HeadSet cu un design impresionant, luat din viitor, si un set de caracteristici care ii permit sa faca destul de multe. HoloLens este creatia celor de la Microsoft si este total diferit fata de competitorii sai, in sensul ca nu este necesara folosirea unui smartphone, nici conectarea la consola sau calculator, device-ul avand sistemul propriu de operare, si anume Windows 10. Puncul forte ce care HoloLens iese in evidenta este integrarea hologramelor in realitatea existenta, lucru realizat cu ajutorul integrarii Kinect in realizarea produsului. Microsoft a demonstrat asta apeland la Minecraft, practic existand posibilitatea de a proiecta video-uri pe orice perete, vizualizarea in interiorul obiectelor dorite si posibilitatea de a vedea de exemplu cum va arata camera in care locuim fara sa mutam nimic. Totusi dezavantajul consta in lipsa compatibilitatii cu alte platforme VR, ceea ce inseamna ca utilizatorul este limitat la aplicatiile si jocurile oferite de Microsoft.

3. Microsoft HoloLens: let you go beyond the screen

Microsoft HoloLens

2. Samsung Gear VR: Virtual reality just got real

Samsung Gear VR: Virtual reality just got real

Samsung, fiind o companie care in majoritatea produselor pe care le ofera se afla in top, nu puteau lipsi nici la categoria VR HeadSets. Denumit Samsung Gear VR, produsul coreenilor se caracterizeaza printr-un design solid, feel premium si compatibilitate cu majoritatea telefoanelor ce folosesc Android. Folosirea este simpla, pune telefonul in el, activeaza aplicatiile Oculus si bucura-te de o experienta unica. Totusi aceasta experienta difera de la telefon la telefon, bineinteles cel mai bun punctaj fiind la Samsung, modele ca Note 5, Galaxy S6 sau Samsung Galaxy S7 avand cele mai bune performante. Sunt doua aspecte care il depuncteaza pe Gear VR si anume pretul, care pentru ce ofera este cam mare si dimensiunea care pentru unele persoane poate deveni o sursa de disconfort.

Samsung Gear VR: Virtual reality just got real

Samsung Gear VR

1. HTC Vive: This is real. Discover virtual reality beyond imagination

HTC Vive: This is real. Discover virtual reality beyond imagination

Cel mai evoluat VR Headset la momentul actual este produs de HTC si poarta numele HTC Vive. Lansat in aprilie anul acesta, device-ul celor de la HTC este realizat in colaborare cu Valve, fiind destinat cu precadere pentru gaming. Dotat cu 70 de senzori, el permite urmarirea miscarilor in timp real pe un camp de 360 de grade in 3 axe, asemanator cu modul in care creierul uman percepe si proceseaza miscarile capului in raport cu mediul inconjurator. Rata de refresh este de 90 HZ, ceea ce elimina confuzia si greata asociata cu miscarea anormala, cum ar fi statul cu capul in jos, bineinteles in cadrul realitatii proiectate de dispozitiv. Vive foloseste senzori ce se monteaza pe pereti pentru a urmari miscarea userului in camera si a ajusta mediul virtual in functie de pozitia si miscarile acestuia. Controalele device-ului sunt afisate in realitatea creata de acesta. Totusi senzorii trebuie asezati exact, altfel pot aparea erori. Desi cere o camera spatioasa pentru a fi utilizat la capacitate maxima, HTC Vive merita investitia, puterea lui de a simula realitatea fiind excelenta, mai ales in cadrul jocurilor.

HTC Vive: This is real. Discover virtual reality beyond imagination

HTC Vive

Citeste si….:

» VR BOX 2.0 – VIRTUAL REALITY ON YOUR SMARTPHONE
» Top Smartphone 2016: top 5 telefoane mobile accesibile
» Top Smartphone 2016: top 5 accesorii pentru telefon

Surse: wareable.com | pocket-lint.com | techradar.com | digitaltrends.com

Summary
Top 5 VR headsets - Virtual Reality Headsets
Article Name
Top 5 VR headsets - Virtual Reality Headsets
Description
In lumea v-urilor care ne inconjoara zi de zi isi face loc un nou device, care poate fi un punct decisiv in ceea ce priveste evolutia terminalelor mobile si a sistemelor PC. Este vorba despre ochelarii de realitate virtuala, VR Set, cum le vom denumi in continuare, ochelari care creeaza o lume virtuala la 360 de grade care aduce utilizatorul in mijlocul actiunii. In cele ce urmeaza vom face un top cu cele mai bune VR Sets luand in considerare pretul, designul, performanta si impactul pe care il are in randul celor care le folosesc.
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo