Reviews

Vodafone Smart Ultra 7 review si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Vodafone Smart Ultra 7

Vodafone smartphone »» Android smartphone » Display 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth..

Vodafone este un jucator important atat in domeniul telefoniei, cat si a smartphone-urilor, prin numarul de device-uri cu brand propriu comercializate. Ei isi creeaza o nisa proprie a telefoanelor budget, reusind sa intreaca din unele puncte de vedere concurenta. Venind sa continuie linia Smart, anul acesta a fost anuntat si lansat Vodafone Smart Ultra 7, care este evident succesorul lui Vodafone  Smart Ultra 6 si competitorul direct pentru Moto G.

Huse, folii de protectie si accesorii pentru Vodafone Smart ultra 7 »» catmobile.ro

Acest telefon este de fapt un Alcatel rebranduit, ceea ce inseamna ca ofera performante decente pentru pretul cu care se vinde. Designul contine elemente reprezentative pentru clasa budget, si anume carcasa de plastic obisnuit, insa bine construita si atentie sporita acordata detaliilor cum ar fi imbinarile si finisajele. Ecranul este protejat de Dragontail Glass, un fel de Gorilla Glass din clasa entry. Marginea laterala are un aspect metalic, marginile capacului si a sticlei de protectie curbandu-se inspre aceasta, reusind sa ofere un feel unic. Capacul din spate se evidentiaza printr-un finisaj texturat, gandit sa ofere o prindere mai buna, dar care este putin mai subtire decat ar trebui.

? Cauta husa si accesorii pentru Vodafone Smart Ultra 7 » catmobile.ro

Display-ul este de tip IPS LCD capacitiv si are dimensiunea de 5.5 inci la o rezolutie de 1080×1920 si o densitate de 401 ppi. Aceste caracteristici reusesc sa ofere imagini vii, culori echilibrate si contrast satisfacator. Totusi la o privire mai atenta se vede compromisul facut pentru a tine pretul jos, ecranul nefiind laminat pe sticla, ceea ce inseamna ca exista un gol intre cele doua elemente, gol care se simte la o apasare mai puternica. Smart Ultra 7 vine cu Android 6.0 Marshmallow preinstalat, si cel mai important, sistemul de operare nu este modificat cu vreo tema proprietara, oferind o experienta autentica Google. Chipsetul acestui treminal este Mediatek, iar fata de Ultra 6 care avea Snapdragon, din unele puncte de vedere poate fi considerat un pas inapoi. Oricum, acest chipset are doua procesoare quad-core Cortex A-53 tactate la 1.8 respectiv 1 GHZ. Partea grafica este asigurata de un GPU Mali-T860, iar cei 2 GB memorie RAM asigura o functionare buna, lag-ul fiind insesizabil. Memoria interna este de 16 GB si poate fi extinsa cu ajutorul unui card microSD ce beneficiaza de un slot dedicat.

Camera este un punct in plus acordat acestui telefon, rezolutia ei fiind de 13 megapixeli, ea avand si autofocus, blit LED si optiuni precum panorama, HDR si touch focus. Aceasta este capabila sa filmeze 1080p la 30 de cadre pe secunda. Camera de selfie are 5 megapixeli si blit LED. Pe partea de conectivitate, Smart Ultra 7 ofera wi-fi dual band, hotspot, bluetooth 4.1, GPS, un conector microUSB 2.0 si este compatibil 4G LTE. Bateria are capacitatea de 1960 mAh, nu este detasabila si din pacate nu ofera suport pentru fast charging. Deocamdata culorile disponibile sunt Silver si Dark Grey.

Vodafone Smart Ultra 7 este un telefon accesibil ce ofera destul de mult peste clasa de pret din care face parte. Totusi nu trebuie sa avem mari asteptari de la el, acesta fiind potrivit pentru activitati obisnuite cum ar fi navigatul, ascultarea de muzica si eventual citit, ecranul mare fiind adecvat pentru asta. Un dezavantaj consta in faptul ca terminalul este blocat in Vodafone, dar acest lucru inseamna si ca abonatii acestei companii il pot obtine la un pret extrem de avantajos.

Surse: pocket-lint.com | engadget.com | gsmarena.com

Vodafone Smart ultra 7 »» Vodafone smartphone » smartphone » catmobile.ro

Vodafone Smart ultra 7 »» Vodafone smartphone » smartphone » catmobile.ro

Summary
Review Date
Reviewed Item
Vodafone Smart Ultra 7
Author Rating
51star1star1star1star1star