Reviews

Vivo Y83 introdus oficial » este primul telefon cu procesor Helio P22

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Vivo Y83 este primul telefon de pe piata care va incorpora procesorul Helio P22 de la MediaTek. Noul smartphone al Vivo Mobiles a fost lansat oficial in mare secret si este in fapt, un low-end midrange, care foarte probabil va avea si un pret bun de achizitie.

Specificatii tehnice pentru Vivo Y83

  • – Display de 6.22-inch, cu rezolutie HD+ adica 1520 x 720p si aspect 19:9
  • – Procesor: Helio P22 de la MediaTek, octa core cu viteza maxima de 2.0 Ghz
  • – Memorie RAM: 4GB
  • – Memorie ROM: 64 GB (extensibila via microSD pana la 256 GB)
  • – Camera frontala: 8 MP cu inteligenta artificiala si Face Unlock
  • – Camera principala: 12 MP cu diafragma f/2.2
  • – Baterie: 3.260 mAh
  • – Sistem de operare: Android 8.1 Oreo cu FunTouch OS 4.0
  • – Pret: 235$

Primele pareri despre Vivo Y83

Nu este exclus ca Vivo Mobiles sa lanseze in curand primul telefon cu ecran All Full Screen, adica un display fara margini si fara decupaje. Desigur, aceasta posibila lansare va fi una pe masura incarcaturii momentului si va avea parte de un eveniment special.

Vivo Y83 (3)

Pentru Vivo Y83, primul telefon din lume cu noul procesor Helio P22 de la MediaTek, Vivo Mobiles a decis sa nu organizeze vreun eveniment special. Device-ul devine insa disponibil pe piata din Asia si este un telefon low-end pentru zona medie a pietei.

Modelul arata destul de bine si nu este lipsit de decupajul de tip iPhone, castigand astfel destul de mult spatiu pe partea sa frontala. Diagonala ecranului este si-asa una uriasa: 6.22 – inch, pe un phablet care ne propune o rezolutie HD+ adica 1520 x 720 pixeli. Desigur, se putea mai bine si tinand cont de generozitatea ecranului, rezolutia pare mai degraba una mediocra. Panelul beneficiaza de un aspect 19:9, adica de ultima generatie si se remarca prin faptul ca se apropie vertiginios de notiunea de bezel-less.

Din pacate, terminalul Vivo Y83 nu are sistem dual de camere, ceea ce e putin ciudat pentru piata din China si in special pentru acest sector, unde Vivo Y83 se va lovi de o concurenta puternica.

Vivo Y83 (1)

Noul chipset Helio P22 de la Mediatek este principalul punct de interes al device-ului. Vorbim despre un procesor construit pe un proces de 12 nanometri FinFet, cu un excelent management in ceea ce priveste economisirea de energie. Opt nuclee Cortex A53 asigura o viteza maxima de 2.0 Ghz, ceea ce pentru acest segment al pietei, nu suna deloc rau, ci din contra, suna promitator. Aproape fara teama, putem spera ca Y83 va putea rula absolut orice joc din Magazin Play, indiferent cat de solicitant va fi el.

Chipsetul este bine cuplat cu 4GB memorie RAM si cu 64 GB pentru stocarea de date. Vorbim despre un telefon dual SIM, care beneficiaza si de slot pentru carduri microSD, astfel ca nu trebuie sa fiti ingrijorati, pentru ca stocarea de date va putea fi extinsa prin astfel de carduri de memorie pana la 256 GB.

Frontal, terminalul are o camera de 8 megapixeli care impresioneaza prin tehnologia Face Unlock si prin optiunile de inteligenta artificiala cu car este echiapta. Nu exista senzor de amprente pe acest dispozitiv (ceea ce din punctul meu de vedere este o pierdere), astfel ca recomandarea noastra este ca aceia dintre dumneavoastra care veti intra in posesia acestui terminal sa va luati masuri de siguranta daca veti activa deblocarea faciala. Adica folositi si o parola de siguranta, pentru mai multa liniste. Camera principala a telefonului nu este duala, si are o rezolutie de 13 megapixeli cu expunere f/2.2.

Vivo Y83 ruleaza Android 8.1 Oreo din fabrica, dar producatorul a decis sa aplice peste sistemul de operare de la Google, interfata in-house, FunTouch Os versiunea 4.0. Autonomia telefonului va fi asigurata de o baterie de 3260 de mAh, care sincer, la prima vedere nu pare tocmai suficienta.

Verdict

Vivo Y83 are minusuri si plusuri. Parca as spune ca aduna mai multe plusuri decat minusuri, mai ales daca ne raportam la faptul ca telefonul costa in acest moment 235 de dolari. Sigur insa, pretul pare unul decent, dar tinand cont de concurenta de pe acest segment, si raportandu-ne la pret-calitate, cred ca Vivo Mobiles ar trebui sa mai scada din pretentii. Altfel, n-as spune ca Vivo Y83 este un terminal neinteresant. Ci dimpotriva: are de partea sa un aspect foarte placut, o configuratie buna si un procesor complet nou, eficient si performant.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Y83
Price
$ 235