Reviews

Vivo Y81 introdus oficial » primele pareri, pret de achizitie si specificatii

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Subsidiara celor de la BBK, Vivo Mobiles, a introdus ieri oficial pe piata din Vietnam, noul model de buget, Vivo Y81. Cu un design similar cu Vivo Y83,  device-ul care era anuntat inca de acum cateva saptamani, drept primul smartphone cu procesor Helio P22 de pe piata. Primele informatii arata ca device-ul are un pret echilibrat: 261 de dolari in Vietnam, adica aproximativ 1000 de lei in „traducere” romaneasca.

Vivo Y81 lansat oficial: are ecran Full View, breton, Android Oreo si pret bun

Cei de la Vivo nu par sa oboseasca si lanseaza telefoane pe banda rulanta in aceasta perioada. Acum trei saptamani, compania subsidiara a BBK Electronics a lansat oficial modelul Vivo Z1, pentru ca saptamana trecuta sa aduca pe piata, cel mai atractiv telefon al sau, despre care gasiti detalii in acest review Vivo NEX S de pe blogul nostru.

Ieri, in Vietnam, Vivo a introdus oficial pe piata un nou telefon de buget, cu specificatii atractive, design placut si un pret bun de achizitie.

Vivo Y81

Vivo Y81

Vivo Y81 este inca o varianta disponibila de ieri pe piata, care aduce un design de tip iPhone X, incarcat de finisaje de calitate si specificatii foarte bune. Terminalul impresioneaza inainte de toate prin ecranul sau Full View, cu diagoanala generoasa (6.22-inch) in format 19:9. Desi are breton de tip iPhone X la suprafata, ecranul pare o alegere inspirata a producatorului, care reuseste sa ofere o calitate optima la acesti bani si pentru acest sector de buget. Rezolutia sa este HD+ adica 1520 x 720 pixeli, iar protectia e asigurata de sticla Corning Gorilla Glass.

Asa cum se specula, intr-adevar, noul device al Vivo are la bord un procesor nou de la MediaTek. Este vorba despre modelul MT6762 sau, mai bine cunoscut drept Helio P22, un chipset care atinge o viteza maxima de 2.0 Ghz. Cuplat cu cei 3 GB dedicati memoriei RAM si cu stocarea de date standard de 32 Gb, procesorul va permite utilizatorului o experienta de buna calitate in gaming. Este putin probabil ca acesta sa se loveasca de dificultati mari cand vine vorba de jocurile din Magazin Play si mult mai probabil sa aiba posibilitatea de a rula aproape oricare dintre jocurile disponibile.

Vivo Y81 (2)

De precizat ca memoria nativa a telefonului poate primi un boost, datorita slotului microSD, acolo unde utilizatorul poate adauga carduri de memorie pana la 256 Gb. Asadar, Vivo Y81 este un dual SIM, dar nu putem spune de pe acum daca al doilea SIM este folosit ca si slot pentru carduri sau nu.

Aspectul general al telefonului este extrem de placut. Marginea de jos sau „barbia” telefonului este putin mai groasa, in timp ce partea de sus lasa locul unui decupaj in stil Apple si include printre altele camera foto frontala de 5 megapxieli cu apertura f/2.2. Marginile laterale sunt putin mai groase decat ne asteptam, insa nu intr-o maniera deranjanta, astfel ca aspectul telefonului se pastreaza in limitele bezel-less.

Pe spate, Vivo Y81este echipat cu o camera de 13 megapixeli, care se foloseste de aceeasi expunere (f/2.2) si de un blit foarte util. Device-ul promite o experienta software buna datorita sistemului de operare Android 8.1 Oreo, pe care producatorul a ales totusi sa-l customizeze prin interfata FunTouchOS 4.0. Din cate ne putem da seama, nu este vorba totusi de un sistem de operare prea incarcat, iar asta ar trebui sa fie un lucru bun.

Vivo Y81 (3)

Autonomia este lasata pe seama unei baterii de 3.260 miliamperi in timp ce printre optiunile de conectivitate descoperim tehnologii noi (bluetooth v5.0, GPS, 4G LTE, single band WiFi 802.11 2.4Ghz) dar si optiuni importante ca microUSB sau mufa pentru casti de 3.5 milimetri. O veste proasta totusi faptul ca Vivo nu a echipat acest atractiv device de buget cu port USB tip C.

Vivo Y81 disponibilitate: va ajunge probabil in Europa

Se asteapta ca device-ul sa fie disponibil doar in doua nuante de culoare: rosu si negru. Deja disponibil in Vietnam, Vivo Y81 va ajunge in urmatoarele zile in China, Malayezia si Thailanda, iar producatorul (desi nu a confirmat oficial) se gandeste si la zona europeana, astfel ca sunt sanse bune sa-l vedem pe Vivo Y81 la fata si in Romania. Pretul probabil va fi undeva intre 1000 si 1200 de lei daca va patrunde pe piata de la noi. La acest pret, nu strica sa-i pui cateva accesorii compatibile la dispozitie. Cauta in categoria huse Vivo produsele pentru acest device, dupa lansarea sa oficiala si s-ar putea sa avem ceva surprize pentru tine.

Vivo Y81 specificatii tehnice cheie

✔️- Ecran de 6.2 inch cu rezolutie HD+ (1520 x 720 px), format 19:9, protectie Gorilla Glass
✔️- Procesor Helio P22, viteza maxima 2.0 Ghz
✔️- Memorie RAM de 3 GB
✔️- Memorie ROM de 32 GB (extensibila pana la 256 GB)
✔️- Android 8.1 Oreo (customizat cu FunTouch OS 4.0)
✔️- Camera principala de 13 Mp
✔️- Camera frontala de 5 Mp
✔️- Baterie de 3.260 mAh
✔️- Conectivitate: 4G LTE, Bluetooth 5.0, single-band Wi-Fi 802.11 (2.4GHz), GPS, Micro-USB si mufa 3.5mm
✔️- Pret in Vietnam: 261 de dolari

Vivo Y81 concluzie

👍 Una peste alta, la acesti bani, Vivo ofera un telefon destul de decent, cu aspect care cu siguranta va prinde pe piata si cu optiuni bune in interior. Lipseste portul USB tip C si ne-ar fi placut ca Vivo sa procedeze cum o face Xiaomi de regula si sa aduca inca o varianta a acestui terminal, eventual una cu 4Gb RAM la bord. Chiar si-asa, noul procesor Helio P22 mi se pare un plus pentru acest nivel, atat din punct de vedere al performantei, cat si al economiei de energie. Ecranul telefonului pare de asemenea interesant, dar este de urmarit cum va performa la rezolutie HD+ in conditiile in care diagonala sa este una mare. Phablet-ul mai primeste laude si pentru noul sistem de operare, pentru includerea tehnologiei bluetooth 5.0 pe un device de buget si pentru suportul pentru conexiunea 4G LTE. Nu impresioneaza in compartimentul foto si am dubii ca bateria cu o capacitate aproape standard, va putea ajuta la parametri optimi acest terminal. Pare insa o optiune interesanta pentru acest sector si daca ar fi introdus in oferta unui operator din Romania cred ca s-ar bucura de un succes mai mare, decat daca ar fi comercializat „la liber”.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Y81
Price
$ 261