Stiri

Vivo Y75 vine cu procesor Helio P23 si display 18:9

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Zilele trecute anuntam lansarea modelului Y66i de la Vivo, un telefon aproape identic totusi cu versiunea Vivo Y66 de la inceputul anului. Un review Y66i veti gasi si pe site-ul nostru.

Tot dinspre Vivo primim alte informatii care anunta lansarea device-ului Vivo Y75, telefon care seamana foarte mult cu Vivo V7, un terminal pe care producatorul chinez l-a propus in luna noiembrie pe piata.

Mai multe informatii despre noul Vivo Y75, avem in cele ce urmeaza.

Vivo Y75 specificatii tehnice si primele impresii

Nu mai e nicio mirare ca toti producatorii din China cauta sa lanseze telefoane cu ecrane 18:9. Vivo a facut-o prin cateva dispozitive atractive din acest an, inclusiv pe modelul V7, despre care spuneam ca seamana mult cu acest nou device, Vivo Y75.

Y75 vine insa cu cateva plusuri destul de evident, iar poate cel mai important dintre acestea se ascunde sub capota. Pe noul terminal avem un octa-core de la Mediatek, Helio P23, cuplat cu excelenta placa video Mali G71 MP2. Ca sa va faceti o idee exacta asupra calitatii acestei platforme, merita mentionat ca acceleratorul grafic spre exemplu il gasim si pe Huawei P10.

Vivo Y75

Conform site-ului oficial al producatorului chinez, noul smartphone Vivo Y75 ruleaza din fabrica Funtouch OS 3.2, bazat pe Android 7.1 Nougat. Telefonul are o carcasa din metal si un display superb, cu diagonala de 5.7 inch si evident, format 18:9. IPS LCD-ul beneficiaza de sticla curbata 2.5 si de o buna densitate a pixelilor (281 pixeli per inch). Acest ecran suporta o rezolutie HD + adica 1440 x 720 pixeli. Care rezolutie, nu este deloc rea, dar cred ca Vivo putea plusa la acest capitol.

Procesorul Helio P23 despre care vorbeam si mai sus este cuplat de catre producator cu 4 GB memorie RAM si cu 32 GB memorie ROM. Va intrebati daca pe Vivo Y75 avem si posibilitatea extinderii memoriei native? Ei bine, raspunsul este da: telefonul are slot dedicat pentru carduri microSD, astfel ca memoria sa flash poate atinge prin expansiune 256 GB.

Vivo Y75 (2)

3000 de miliamperi este capacitatea bateriei de pe Vivo Y75, nelipsita de fast charging. Telefonul „simte” 4G LTE si are capacitate dual SIM. Senzorul de amprente este plasat pe partea din spate a dispozitivului si … foarte important de precizat … Vivo Y75vine cu deblocare faciala! Adica, tehnologie Fake Wake.

139 de grame cantareste acest telefon si are 7.9 milimetri grosime. Dotarile foto sunt bune, daca tinem cont numai de faptul ca selfie-cam-ul de pe Vivo Y75 are 16 megapixeli si o apertura foarte buna, F2.2. Camera principala are un senzor de 13 megapixeli cu autofocus si flash LED, in timp ce apertura este si mai buna (F2.0). Camera principala a device-ului poate filma in format Full HD.

Vivo Y75 pret de achizitie

Conform presei chineze, modelul Vivo Y75 este deja disponibil pe piata pentru suma de 242 de dolari. O suma maricica pentru un terminal care ofera totusi un procesor de calitate, un aspect foarte elegant si atractiv si o baterie buna. Din pacate, Vivo Y75 are si minusuri care nu justifica pretul destul de mare: vine fara port USB Tip C, in timp ce ecranul chiar daca este unul foarte bun, putea fi chiar si mai bun, raportat la pret.

Vivo Y75 (3)

Summary
Vivo Y75 vine cu procesor Helio P23 si display 18:9
Article Name
Vivo Y75 vine cu procesor Helio P23 si display 18:9
Description
Vivo Y75 isi dezvaluie specificatiile oficiale: va avea ecran in format 18:9 si un procesor mid-range foarte bun, Helio P23 de la Mediatek
Author
Publisher Name
Catmobile