Reviews

Vivo Y71i specificatii tehnice, detalii oficiale, primele pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Vivo Y71i, model de buget anuntat oficial in India – Vivo este unul dintre cei mai activi producatori de telefoane din lume. Aproape pentru fiecare varianta entry level a rivalilor reuseste sa aduca o versiune proprie pe piata, la un pret macar la fel de bun, daca nu chiar si mai bun.

Modelul Vivo Y71i este o noua versiune a modelului lansat acum trei luni (Y71 by Vivo) si un nou rival pentru Huawei Y6 2018 pe piasa asiatica. Acest telefon va costa putin peste 500 de lei, adica 8.990 de rupii indiene pe piata asiatica. Vivo urmareste cu precadere piata din India prin aceasta lansare din sectorul buget.

Specificatii tehnice Vivo Y71i si primele pareri dupa lansarea din India

Inca nu ne-am obisnuit cu aceste denumiri „ciudate” la care apeleaza Vivo pentru numeroasele sale telefoane, dar ne-am putea obisnui cu astfel de lansari, din ce in ce mai dese. Pentru ca Vivo reuseste sa aduca in prim plan foarte multe modele de telefon de buna calitate, unele dintre ele la preturi foarte mici.

Producatorul a facut inconjurul lumii cu seria sa NEX, din care fac parte remarcabilele telefoane Vivo NEX A si mai ales Vivo NEX S. Dar…acestea doua sunt totusi smartphone-uri din alta categorie. Ne intoarcem la sectorul buget, acolo unde producatorul lanseaza in India un smartphone budget-centric, denumit Vivo Y71i.

Un retailer din Mumbai (India) a anuntat printr-un tweet noul produs al Vivo si ne-a permis astfel si noua sa aruncam o privire peste el.

Prin urmare, modelul Vivo Y71i se bazeaza pe o memorie de 2GB RAM, respectiv 16GB pentru stocarea de date, aceasta din urma putand fi marita pana la 256GB via carduri de memorie microSD.

Telefonul suporta de asemenea extinderea memorie prin OTG. Frontal, observam ca marginile de sus si de jos ale device-ului sunt intr-adevar ceva mai groase, dar nu neaparat deranjant de groase.

Partile laterale arata bine, colturile sunt rotunjite, iar camera frontala e aseazata sus, langa difuzor, intr-o pozitie ceva mai clasica. Overall, cred ca Vivo a reusit sa construiasca un telefon de buget destul de atractiv si aspectuos.

Vivo Y71i

Vivo Y71i

Foarte atractiv pare ecranul de 6.0-inch Full View, care primeste doar rezolutie HD+ (1440×720 pixeli), dar cu o buna densitate a pixelilor (269 ppi). Noul device al companiei Vivo este propulsat spre performanta de un procesor din sectorul entry level al Qualcomm, si anume Snapdragon 425. Eficient, nu suficient de rapid, dar suficient de util, acesta se va asigura la o viteza de 1.4 Ghz ca terminalul poate asigura un nivel decent de performanta in operatiuni de gaming, multitasking, browsing, scrolling si asa mai departe.

Vivo Y71i are o camera principala foto de 8 megapixeli cu apertura f/2.0 si LED Flash, dar si o camera frontala de 5 megapixeli cu apertura f/2.2 cu functie de inteligenta artificiala.

Autonomia cade pe seama unei baterii de 3.360 de miliamperi, de tip non removable, in timp ce sistemul de operare este Android 8.1 Oreo cu interfata FunTouch OS 4.0. O experienta sigura si destul de aproape de stock promite Vivo, care isi bazeaza sperantele pentru Vivo Y71i inclusiv pe acest capitol atractiv. Intre celelalte optiuni de conectivitate importante pe care le are modelul Y71i, amintim Bluetooth, 4G VoLTE, WiFi, Dual SIM, slot dedicat microSD, GPS cu GLONASS pentru o mai buna si mai exacta pozitionare, precum si portul microUSB.

Ce diferente sunt intre modelul clasic Vivo Y71 si noul model Vivo Y71i

Asa cum probabil intuiti, aceasta versiune Vivo Y71i este una mai „blanda” a modelului standard lansat acum trei luni.

Vivo Y71i (2)

Pe acel model, Vivo a inclus un procesor entry level de la Qualcomm, dar unul ceva mai puternic. Snapdragon 450 are parametri mai buni decat Snapdragon 425 si, in plus, este sustinut de o memorie de 3GB, in timp ce modelul Vivo Y71i are doar 2GB RAM.

Per total specificatiile sunt identice, la fel si aspectul celor doua telefoane, insa pentru un procesor mai bun si o memorie RAM putin mai mare, aveti optiunea Vivo Y71 la indemana. Pentru mai putini bani si un nivel de performanta cu o treapta mai jos, Vivo Mobiles a lansat si aceasta versiune Vivo Y71i.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Y71i
Price
RON (aprox) 500