Reviews

Vivo Y66i review: specificatii tehnice, detalii oficiale, pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Despre modelul Y66 de la Vivo am discutat la inceputul acestui cand ati putut citi acest review Vivo Y66. Compania chineza ne face insa pe acest final de an inca o propunere, oarecum similara, oferindu-ne insa un model cu aspect si nume (aproape) similar. Vivo Y66i se bazeaza pe versiunea originala lansata la inceputul anului, dar, in mod surprinzator, aceasta varianta lansata in urma cu cateva zile este putin mai lite. Vivo n-a dorit insa sa-i dea aceasta denumire „lite” astfel ca i-a atasat litera „i” si prezinta noul dispozitiv ca pe un nou device.

Vivo Y66i specificatii tehnice si primele impresii

Noul telefon al producatorului chinez pastreaza in mare aceleasi specificatii pe care le gasim si pe modelul Vivo Y66. ASpectul este identic, insa de aceasta data, compania a introdus sub capota terminalului un procesor mai putin potent din gama entry-level.

Evident, Vivo a pastrat colaborarea cu Qualcomm, doar ca de aceasta data nu gasim un procesor Snapdragon 430, care poate fi considerat un adevarat mid-range, ci un procesor Snapdragon 425, ceva mai putin potent.

 

Vivo Y66i
Acest quad-core se crede ca aduce un consum de energie ceva mai mic, situatie favorabila automoniei noului terminal Vivo Y66i. Prin urmare, acest dispozitiv ar urma sa aiba o autonomie superioara modelului lansat la inceputul anului, mai ales daca tinem cont ca si capacitatea acumulatorului este acum putin mai mare. Noul Vivo Y66i are o baterie de 3000 de miliamperi, in timp ce modelul Vivo Y66 avea o baterie ed 2930 de miliamperi.

Modelul Vivo Y66i primeste un design placut ochiului. Avem la dispozitie o carcasa slim, cu design atractiv si finisaje de buna calitate. Sticla de pe partea din fata este una curbata (2.5D)si asigura un puternic impact vizual la prima vedere. Vivo Y66i are butoane capacitive in partea de jos.

Chiar daca procesorul nu este unul foarte puternic, acesta este cuplat cu 3GB memorie RAM si cu 32 GB stocare de date. Capacitatea nativa a memoriei poate fi extinsa prin carduri de tip microSD pana la 256 GB.

Vivo Y66i (1)
Vivo n-a schimbat nimic la ecranul telefonului, care pastreaza diagonala de 5.5 inch si rezolutia 1280 x 720 pixeli. Tehnologia TFT LCD ajuta telefonul de asemenea la mentinerea unei autonomii foarte bune.

Nici dotarile foto nu au fost schimbate fata de cele existente pe modelul anterior. Avem o camera principala de 13 megapixeli cu tehnologie PDAF, dar si o alta camera secundara, plasata pe partea din fata, care pune la dispozitia utilizatorului un senzor de imagine de 5 megapixeli. Atat camera principala cat si camera secundara pot filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda, ceea ce inseamna fara indoiala, o veste imbucuratoare.

Vivo Y66i concluzii si verdict

Teoretic, phabletul celor de la Vivo ar trebui sa fie unul de buget. Pretul sau de achizitie nu este inca dat publicitatii, dar estimam ca se va incadra pe segmentul 160-200 de dolari. Procesorul de 1.4 Ghz este mai slab decat cel de pe Vivo Y66, in timp ce singura imbunatatire vizibila s-a facut la nivel de autonomie. Chiar nu vad de ce a-i putea achizitiona acest device si nu modelul Vivo Y66.

Telefonul ruleaza Android 7.1 Nougat customizat cu Funtouch OS 3.2 si cantareste 157 de grame. Imi place aspectul sau, faptul ca este un telefon foarte slim in buna istorie a produselor de acest tip de la Vivo, are 3 GB RAM la bord si o baterie foarte buna. Vivo Y66i este 4G LTE si dual SIM, vine cu port microUSB 2.0 cu OTG si cu mufa pentru casti audio.

Conform primelor teste AnTuTu, acest device are un scor apropiat de Samsung Galaxy J7 si depaseste spre exemplu modelul ZTE Nubia Z9 mini. Scortul AnTuTu Benchmark pentru Vivo Y66i este 31224. Daca pretul nu va depasi insa 150 de dolari, telefonul merita toata atentia!

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Y66i