Reviews, Stiri

Vivo Y66 smartphone mid-range cu camera foto frontala de 16 megapixeli

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Vivo Y66 4Vivo Y66 este un terminal lansat de producatorul chinez Vivo pentru piata din India, la fel ca si Vivo Y55s, despre care am discutat si noi recent pe blogul catmobile. Avem de-a face cu un item mid-range al unui dintre cei mai importanti producatori in domeniu de pe piata chineza. Smartphone-ul beneficiaza de un design extrem de elegant si imbraca acum o noua versiune, cu dotari foto mai importante fata de versiunea lansata deja in luna decembrie a anului trecut pentru piata locala. Ce ne ofera Vivo prin terminalul sau Vivo Y66 aflam in cele ce ureaza.

Vivo Y66 specificatii si impresii

Fara doar si poate, estetic, Vivo stie sa-si cosmetizeze telefoanele. Chiar daca nu intotdeauna asigura o forma si un concept original, compania chineza lasa aproape de fiecare data o impresie puternica prin device-urile sale. Este si cazul lui Vivo Y66, un terminal care imbraca o carcasa speciala si eleganta de tip unibody, care se simte placut la manevrare. O manevrare de altfel realmente usoara pentru un terminal cu dimensiuni destul de mari, dar care cantareste doar 155 de grame si masoara 7.6 milimetri grosime.

Vivo Y66

Iar Vivo Y66 are dimensiuni mari, pentru ca in primul rand, el beneficiaza de un ecran care-l poate integra usor in clasa phablet-urilor. Este vorba de un display cu rezolutie HD si diagonala de 5.5 inch, care functioneaza foarte bine pe timpul zilei, chiar si in conditiile unei intensitati a luminii destul de mari. Imaginile oferite de Vivo Y66 sunt bune, contrastul este excelent calibrat, iar capitolele luminozitate si unghiuri de vizibilitate, sunt bine acoperite. In spatele ecranului sau de 5.5 inch, Vivo Y66 ascunde o configuratie hardware de tip mid-range. Se remarca procesorul celor de la Qualcomm, un Snapdragon 430, care este puternic sustinut de cei 3 GB de memorie RAM si cei 32 GB destinati spatiului de stocare interna.

Terminalul beneficiaza de conectivitate 4G VoLTE si ruleaza Android 6.0 Marshmallow, care pare sa fie foarte bine optimizat. Alaturi de el, Vivo Y66 se bucura de interfata proprie FunTouch OS 3.0, ceea ce pentru fanii genului, suna destul de bine. Camera foto frontala are acum o dimensiune de 16 megapixeli si beneficiaza de LED Flash, in timp ce cealalalta camera se bazeaza pe un senzor de imagine de 13 megapixeli si deschidere f/2.2 plus autofocus. Bateria acestui device are o capacitate de 3000 de mAh! Dual-sim-ul Vivo Y66 asigura conectivitate wi-fi 802.11 b/g/n, bluetooth 4.0, GPS si acces la micro USB si la un jack de 3.5 milimetri.

Vivo Y66 2

 

Per total un mid-range interesant, cu o configuratie destul de promitatoare, la care poate ar fi fost de preferat un display chiar si mai puternic Full HD. Placa video folosita de Vivo Y66 este un Adreno 505, ceea ce mi se pare o veste foarte buna, mai ales pentru cei care vizeaza gaming-ul pe acest tip de smartphone. Browsing-ul si multitasking-ul n-ar trebui sa fie o probelema pentru Vivo Y66. Telefonul beneficiaza si de protectie din sticla 2.5 Corning Gorilla Glass, ceea ce imi confirma ca Vivo a cautat sa asigure specificatii cat mai bune la toate capitolele, desi pretentiile financiare pentru acest terminal nu sunt atat de mari.

Si pentru ca am ajuns la sectiunea financiara, trebuie sa spunem ca Vivo Y66 poate fi achizitionat pe site-urile de profil din Asia (ex: Aliexpress) pentru suma de 229 de dolari. Utilizatorii, pot beneficia acum si de Google Play pre-instalat precum si de alte aplicatii marca Google, in aceasta versiune. Ceea ce la lansarea terminalului pe piata chineza nu era posibil. Vivo Y66 este un smartphone mid-range bunicel, cu specificatii bune, camera frontala impresionanta si un design placut. Ba chiar, as spune ca telefonul se misca mai bine decat arata pe hartie. N-as indrazni insa sa spun daca romanii se vor bucura de un astfel de dispozitiv, tinand cont ca la acesti bani pot achizitiona alternative ceva mai sonore.

Vivo Y66 3

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Y66
Price
$ 229