Reviews

Vivo Y65 are specificatii decente si un pret cam exagerat

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Pe finalul lunii noiembrie, compania Vivo a lansat smartphone-ul Vivo Y79 din gama „Y”, iar o luna mai tarziu a fost anuntat modelul Vivo Y75, cu procesor Helio P23 si display 18:9. Debutul anului ne ofera posibilitatea de a analiza si fratele mai mic al modelului Y75, echipat de asemenea, cu panel 18:9. Detalii despre noul Vivo Y65, gasiti in cadrul acestui articol.

Vivo Y65 specificatii tehnice si detalii oficiale

Site-ul oficial al companiei chineze anunta lansarea in Rusia a modelului Vivo Y65, un mid range cu ecran de 5.5 inch in diagonala. Conform producatorului, in cutia in care vine acest handset, viitorul utilizator se va putea bucura atat de o husa Vivo Y65, cat si de o folie de protectie a ecranului acestui telefon.

Vivo Y65 (1)

Un ecran, care asa cum spuneam, are o diagonala de 5.5 inch si rezolutie HD. Deci, fara pretentii prea mari la nivel de performanta, daca tinem cont de cei 1280 x 720 pixeli si mai ales de faptul ca display-ul este de tip TFT LCD, deci nu IPS. Acest ecran poate totusi filtra lumina albastra a panoului LCD astfel ca utilizatorul s-ar putea considera „protejat” la vizualizarea sa, in special pe timpul noptii.

Sub ecran, Vivo a ales un procesor Snapdragon 425 de la Qualcomm, model MSM8917 de 1.4 Ghz. Alaturi de el, functioneaza bine placa grafica Adreno 308, in timp ce compania producatoare a ales sa aloce memoriei de tip RAM a device-ului, 3 GB. Procesorul pare sa fie un entry level spre mid-range, iar din proprie experienta, pot confirma ca placa video Adreno 308 este decenta pentru ceea ce doreste sa ofere acest telefon. Nu vom avea un smartphone super fast, dar acesta poate asigura parametri optimi in multitasking si browsing si sa le zicem decenti in materie de gaming.

Vivo Y65 are la baza Android 7.1 Nougat, pe care producatorul a asezat eleganta interfata proprietara Funtouch OS 3.2.

Vivo Y65

Vivo Y65

Capacitatea de stocare a datelor atinge 16 GB, insa Vivo a asigurat in constructia device-ului un slot pentru carduri de memorie, microSD. Astfel, capacitatea memoriei native poate fi extinsa pana la 128 GB.

Pe Vivo Y65 sunt sanse mari sa avem o autonomie buna, daca tinem cont de bateria de 3000 de miliamperi a device-ului. Imbracat intr-o carcasa de plastic eleganta, terminalului nu are o constructie neaparat sigura si robusta, dar este suficient de atractiv. Cantareste 157 de grame si are o grosime de 7.39 milimetri.

Vivo Y65 este 4G LTE, dual SIM si dual Stanbdy, ofera port micro USB 2.0 cu functia On-The-Go si conectivitate WiFi 802.11 b/g/n. Nu lipseste o buna tehnologie bluetooth 4.2 si optiuni GPS/GLONASS/BeiDou.

Vivo Y65 (2)

Dotarile foto ale device-ului sunt bune si confirma conceptia producatorului de a integra acest device in sectorul mid-range. Camera principala are la bord un senzor de imagine de 13 megapixeli, echipat cu flash LED, HDR, autofocus si apertura f/2.2. Pe de alta parte, camera frontala, dedicata selfie-urilor, propune o rezolutie de doar 5 megapixeli si beneficiaza de o apertura f/2.2 plus HDR.

Pret Vivo Y65

Pe piata asiatica, terminalul costa sub 200 de dolari, insa in Rusia, Vivo Y65 are un pret mare in opinia mea. 245 de dolari, echivalentul a aproximativ 950 de lei la cursul zilei de azi, mi se pare o suma exagerata solicitata de Vivo pentru un device decent, dar dominat autoritar de multi alti colegi de gama, de la producatori rivali.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Y65
Price
$ 245