Reviews

Vivo Y55 4G a fost anunţat oficial. Ce specificaţii tehnice are şi cât costă

Home  »  Reviews

Florin Codreanu

acum 3 săptămâni

Cei de la Vivo au anunţat un nou model de telefon. Este vorba despre smartphoneul Vivo Z55 4G, care apare pe piaţă la scurt timp după ce producătorul a lansat oficial modelul Vivo Y55s, telefonul cu cea mai mare baterie din portofoliul Vivo.

La prima vedere, Vivo Y55 4G pare o variantă de rebranding a modelului IQOO Z6 4G. Noul smartphone a fost anunţat oficial în Vietnam. Aruncăm şi noi o primă privire peste el, în cele ce urmează.

Vivo Y55 4G – preț și disponibilitate

Aproximativ 1.400 de lei este prețul cu care Vivo Y55 4G a fost anunțat în Vietnam. Device-ul este disponibil într-o singură variantă, de 8GB RAM cu 128GB stocare date. Poate fi achiziționat pe culorile ”Snow White” și ”Black Star”.

Vivo Y55 4G folosește camere foto triple și este echipat cu un procesor de la Qualcomm, mai exact cu modelul Snapdragon 680. Presa de specialitate îl compară cu IQOO Z6 4G. Mai multe detalii despre noul telefon de la Vivo, în cele ce urmează.

Vivo Y55 4G – specificații tehnice

Pentru un telefon din zona mid-range, Y55 4G de la Vivo pare să semene într-adevăr, poate prea mult, cu varianta IQOO. Cu toate acestea, desginul nu este deloc unul rău, iar primele detalii indică o construcție de bună calitate pe acest smartphone.

Telefonul este echipat cu un ecran Full HD+ de 6.44 inch, rezoluție 2400 x 1080 pixeli și rată de eșantionare tactilă de 180 Hz.

Vivo Y55 4G este alimentat de un procesor Snapdragopn 680 de la Qualcomm, un octa-core asociat cu 8GB RAM LPDDR4X și cu 128 GB dedicați stocării de date. Vorbim despre o stocare UFS 2.2, care poate fi extinsă prin intermediul unui card microSD până la 1TB.

Zona foto este una importantă pentru Vivo și pe acest model de telefon. Astfel, Vivo Y55 4G este echipat cu o cameră principală de 50 de megapixeli, cameră care are un obiectiv F/1.8.

În configurația de pe spatele telefonului există și un al doilea shooter, de această dată unul macro, a cărui rezoluție ajunge la 2 megapixeli, cu obiectiv de deschidere F/2.4

Telefonul are și o cameră bokeh, de 2 megapixeli, cu deschidere F/2.4. Pentru selfie-uri și sesiuni de video calling, Y55 4G folosește un senzor de 16 megapixeli, cu deschidere F/2.0.

Noul model de telefon al producătorului chinez are conectivitate 4G LTE, opțiuni importante precum Wi-Fi, Bluetooth, GPS cu A/GPS, port USB de tip C, dar și o mufă pentru căști de 3.5 mm. Totodată, el este echipat cu o baterie de 5.000 de miliamperi, care primește și suport FlashCharge de 44W. Terminalul folosește FunTouch OS 12, interfața dezvoltată de către producător și care se bazează pe Android 12. Are un și un senzor de amprente în afișaj.

Etichete:

Vivo Y55 4G