Reviews

S-a lansat Vivo Y30 – specificatii tehnice, pret, pareri la prima vedere si alternative in Romania

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Vivo Y30 este oficial lansat si in India, la scurt timp dupa ce device-ul primise unda verde si in Malayezia. Asta inseamna ca de aici incolo, ne putem astepta ca modelul sa devina disponibil si pe alte piete, inclusiv in cea europeana.

Noul model din seria Y de la Vivo costa 14.990 de rupii indiene, echivalentul a aproximativ 900 de lei cu taxe incluse. El poate fi achizitionat deja prin intermediul Flipkart, magazin online.

Pareri despre Vivo Y30

Modelul Vivo Y30 este un unul entry level, cu valente de mid-range. Vorbim despre un device care arata neasteptat de bine, producatorul chinez accentuand ideea ca device-ul are un look care aparent nu e deloc unul ieftin. Constructia pare una de buna calitate, iar detaliile si finisajele confirma ideea producatorului. Device-ul nu vine cu decupajul clasic de tip waterdrop ci cu un decupaj mic in partea din stanga sus, denumit „gaura” de catre specialistii din Asia. Ecranul are dimensiuni mari si mi se pare unul foarte atractiv.

De fapt, vorbim despre un display cu diagonala de 6.47-inch si rezolutie HD Plus, adica 1560 x 720 pixeli. Acest „View Display” pare unul dintre punctele de atractie al telefonului, dar sigur ca ne-ar fi placut sa vedem pe el o rezolutie Full HD Plus.

Sub capota sa, noul Vivo Y30 ascunde un procesor octa core fabricat in Taiwan. Este vorba despre chipsetul Helio P35 de la MediaTek, un chipset fabricat pe un proces de 12 nanometri, cu nuclee ARM Cortex A53 la bord. El este cuplat cu o placa video IMG PowerVR GE8320 si cu o memorie RAM de 4GB. Capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 128GB, dar ea poate fi extinsa de catre viitorul utilizator cu ajutorul unui card microSD, pentru ca Vivo Y30 are slot microSD care permite acest upgrade.

Device-ul ruleaza Android 10 din fabrica, dar firesc, producatorul si-a aplicat interfata peste sistemul de operare de la Google. Este vorba despre FunTouch OS 10, una dintre interfatele despre care am mai discutat pe blogul nostru si care nu ne-a lasat pana acum o impresie proasta.

In ceea ce priveste compartimentul foto, Vivo Y30 este pregatit cu patru senzori de imagine pe modulul sau principal. Nu e putin lucru, nu-i asa? Sigur, datele nu sunt cele mai avantajoase, dar nici nu as putea spune ca sunt dezamagitoare.

Senzorul de baza are 13 megapixeli si vine cu deschidere f/2.2. Nu e rau, dar clar se putea si mai bine. Al doilea senzor, ultra wide, are 8 megapixeli si apertura f/2.2. Mai avem alti doi senzori, dintre care unul de „adancime” de 2 megapixeli (cu deschidere f/2.4) si inca unul de 2 megapixeli (cel mai probabil, acesta este un senzor macro) cu deschidere f/2.4. Frontal, Vivo Y30 are o camera foto de 8 megapixeli, pentru selfie-uri si sesiuni de video calling.

Noul model cantareste 197 de grame si are o grosime de 9.11 milimetri. Beneficiaza de conectivitate de tip dual 4G VoLTE, de Wi-Fi, bluetooth 5.0, GPS si GLONASS. Bateria sa pare un alt avantaj pentru viitorii utilizatori: are o capacitate de 5.000 de miliamperi si promite o autonomie foarte buna. Vivo Y30 ar urma sa fie disponibil pe culorile negru si albastru.

Iata lista de specificatii tehnice complete a lui Vivo Y30

Display: 6.47-inch (1560 x 720 pixels) HD+ View Display
SoC: Octa-Core MediaTek Helio P35 12nm processor (ARM Cortex A53 CPU) with IMG PowerVR GE8320 GPU
RAM: 4GB
ROM: 128GB, expandable memory up to 512GB with microSD
OS: Android 10 based on FunTouch OS 10
SIM: Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
Cameras: Rear — 13MP (primary f/2.2 aperture) + 8MP (ultra-wide f/2.2 aperture) + 2MP (depth f/2.4 aperture) + 2MP f/2.4 lens (likely to be macro)
Front — 8MP lens
Dimensions: 162.04 x 74.46 x 9.11mm; Weight: 197g
Connectivity: Dual 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5, GPS + GLONASS
Battery: 5000mAh (typical) / 4900mAh (minimum) battery
Colors: Dazzle Blue and Emerald Black

Verdictul nostru
Device-ul nu arata deloc rau si specificatiile sale nu sunt tocmai rele. Pretul, in schimb, mi se pare maricel pentru ceea ce propune Vivo Y30. Iar concurenta va profita de aceste detalii.

Spre exemplu, pentru aproximativ aceeasi suma de bani, poti achizitiona telefoane chiar si mai cunoscute, de la branduri si mai mari.

Ai telefon mobil Samsung Galaxy A30s, Dual SIM, 64GB, 4G, Black la eMag la numai 844 de lei. Si mi se pare clar un telefon mai bun, din majoritatea punctelor de vedere, in special al stabilitatii si felului in care iti vei gestiona performantele zilnice.

Sau, pentru 150-200 de lei in plus poti cumpara un alt telefon de la concurenta, superior fara doar si poate noului model de la Vivo. Tot pe eMag am gasit o super oferta in perioada aceasta. Acolo ai telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Midnight Black la numai 1.089 lei, o reducere de 16% fata de pretul initial, dar vorbim despre un telefon din aceeasi zona, cu specificatii mult mai bune decat noul Vivo Y30, care te va costa, cu tot cu taxe de transport, cel putin 900 de lei.

Etichete:

Vivo Y30