Reviews, Stiri

Vivo Y25 prezentare, specificatii, imagini si opinii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Vivo Y25, smartphone entry-level, cu un pret mai mult decat decent, a fost lansat oficial pe piata din Malaeuzia de catre compania Vivo. Dupa ce la inceputul anului am discutat pe blogul catmobile despre una dintre incercarile companiei Vivo de a impresiona piata smartphone din 2017, Vivo V5 Plus, astazi aruncam o privire peste un terminal de buget, care ofera insa o configuratie modesta, dar si un pret foarte foarte accesibil.

Vivo Y25 prezentare, imagini si specificatii

Vivo Y25Vivo Y25 nu este genul de telefon care sa inspire si nici terminalul care te poate da pe spate. Un smartphone de buget cu specificatii modeste, Vivo Y25 este cotat pe piata din Malaezia la doar 110 dolari ca pret de debut. Adica un pret mai mult decat acceptabil pentru puterea de cumparare a acestei piete. Ofera insa destule argumente cei de la Vivo pentru a justifica chiar si acest pret stabilit pentru Vivo Y25?

Greu de spus, pentru ca in opinia mea, device-ul se prezinta destul de modest in comparatie cu alte telefoane entry-level lansate in aceasta perioada de debut a anului. Vivo Y25 are in spate doar 1 GB memorie RAM si un procesor de la MediaTek destul de modest. Este vorba despre un quad-core MT6580 tactat la frecventa de 1.3 Ghz, neimpresionant, dar, sustine presa asiatica, decent pentru acesti bani. Nu stiu daca Vivo Y25 va ajunge prea curand in Romania si nici daca este un terminal de buget pe gustul dumneavoastra, dar cert este ca pretul de vanzare pare atractiv, mai ales ca smartphone-ul arata destul de bine si se misca decent conform primelor informatii culese din presa de specialitate din China si Malaezia.

Vivo a implementat un display de 4.5 inch acestui terminal, cu o rezolutie care lasa destul de dorit: 854×480 pixeli. Un plus insa pe care trebuie sa-l remarc si care parca ridica putin nivelul mediocru spre slab al dispozitivului, descoperim la capitolul memorie flash. Spatiul de stocare al noului Vivo Y25 atinge 16 GB, ceea ce inseamna dublul spatiului alocat de alte terminale similare lansate chiar in aceasta perioada a anului. Mai mult, Vivo Y25 beneficiaza de slot pentru carduri microSD, astfel ca isi poate extinde capacitatea de stocare pana la 128 GB.

In ceea ce priveste camera foto principala a terminalului, avem de a face cu o camera utilata cu blit LED si cu senzor de 5 megapixeli. Modesta calitate a item-ului in ceea ce priveste camerele foto, este confirmata si de implementarea unei tehnologii de generatie veche in camera frontala, destinata selfie-urilor. Senzor de imagine de 2 megapixeli pentru aceasta, astfel ca discutiile referitoare la calitatea eventualelor cadre sau fotografii surprinse de Vivo Y25 nu-si prea mai are rostul. Smartphone-ul are in schimb parte de conectivitate de tip 4G LTE si vine cu mufa pentru casti de 3.5 milimetri, GPS, OTG si Wi-Fi. Sistemul de operare ales de cei de la Vivo ne intoarce destul de mult in timp, pentru ca Vivo a optat pentru Android 5.1 Lollipop.

Vivo Y25 (3)

Terminalul dual-sim are o baterie de 1900 mAh, care asigura conform presei asiatice o autonomie de aproximativ o zi. Vivo Y25 beneficiaza de asemenea de micro USB v.20 si de un bluetooth calitativ. Este oare suficient insa pentru a considera terminalul unui demn de a fi achizitionat chiar daca el nu costa foarte mult?

Vivo Y25 pareri si concluzie finala

Dupa parerea mea, nu! Asta ca sa raspund aici, la intrebarea de mai sus. Vivo Y25 este un smartphone cu specificatii foarte modeste, care nu poate fi considerat o alternativa serioasa nici macar la aceasta suma. Chiar daca informatiile din presa asiatica se confirma si procesorul quad-core de la MediaTek este decent, eu personal nu as risipi aceasta suma de bani pentru a cumpara un entry-level care are ca singur punct forte spatiul de stocare intern, unul substantial mai mare decat la alte terminale de acest tip din ultima vreme. In rest…camera foto slaba, placa video slaba, sistem de operare vechi, display extrem de slab si memorie RAM mica. Un plus mai poate fi considerat pentru Vivo Y25 bateria, si sa zicem conectivitatea de tip 4G LTE, asupra careia as avea insa serioase dubii pe plan intern ca va corespunde cu un nivel de semnal foarte bun. Terminalul va fi disponibil pe negru si alb si are ca pret de pornire asa cum am mai spus, suma de 110 dolari.

Vivo Y25 (2)

Summary
product image
Author Rating
1stargraygraygraygray
Aggregate Rating
3.5 based on 2 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Y25
Price
$ 110