Reviews

Vivo Xplay5 Elite: primul smartphone cu 6 GB RAM

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Vivo Xplay5 Elite este primul smartphone android cu 6 GB RAM.

Pentru utilizatorul care doreste performanta la pret accesibil, noua tendinta in materie de telefoane duce spre Asia. Produsele realizate in aceasta zona au reusit anul acesta sa incline balanta in favoarea lor, prin pretul excesiv de mic pentru dotarile oferite. Dintre acestea, Xiaomi si Vivo sunt cele mai cunoscute, modele precum Xplay 5 sau MI 5 disputandu-si suprematia. Vivo Xplay5 Elite (de asemenea cunoscut ca si vivo Xplay5 Ultimate, vivo Xplay5 5s) este flagshipul Vivo si este primul smartphone ce ofera 6 GB RAM, pretul sau fiind jumatate din cel al lui Samsung S7. Acesta a fost anuntat in martie si lansat in aceeasi luna.

? vivo Xplay5 Elite - Full phone specifications: catmobile.ro

La prima vedere putem spune ca avem de-a face cu un Galaxy Edge, formele generale ale lui Vivo Xplay5 Elite amintind de acesta. Avem ecran curbat pe margini, fara a purta brandul Edge, sasiu metalic si finisaje premium. Displayul este protejat de Corning Gorilla Glass 4, fara insa ca aceasta sa fie tratata oleofobic. La o dimensiune a ecranului de 5.43 inci si o greutate de 167 grame, acest device imprima la utilizare o senzatie de solid si bine finisat. Normal, deoarece pus langa un Samsung Galaxy S7 diferentele sunt destul de mici.

Sistemul de operare preinstalat Andorid Marshmallow este customizat cu interfata Funtouch OS, marca proprietara a companiei. In placa acestuia a fost integrat un chipset Snapdragon 820 cu un procesor quad-core marca Kyro, specificatii tehnice. GPU-ul Adreno 530 impreuna cu cei 6 GB RAM si procesorul asigura o functionare impecabila, fara niciun fel de lag. Spatiul de stocare este de 128 GB, iar la asemenea capacitate, producatorul nu a mai considerat necesar sa integreze un slot de card. Senzorul de amprente amplasat pe spate da un plus de securitate, el avand un timp de raspuns bun, de 0.4 secunde. Bateria nu este detasabila, insa capacitatea de 3600 mAh ii e suficienta, mai ales ca telefonul este compatibil fast charging.
Display-ul, cum spuneam mai sus are 5.43 inci. Acesta este de sip AMOLED QHD, avand claritate perfecta, luminozitate excelenta si culori vibrante. La cate similaritati sunt intre Vivo Xplay5 Elite si S7, functia Edge integrata in primul ar fi fost cireasa de pe tort. Astfel, marginile curbate sunt doar un element interesant de design.

? vivo Xplay5 Elite - Full phone specifications: blog.catmobile.ro

Camera principala este situata in partea din dreapta-sus pe spatele device-ului, blitul fiind asezat langa ea. Senzorul acesteia are 16 megapixeli si marimea de 1/2.8″ , apertura obiectivului este f/2.0 si in plus camera beneficiaza de phase detection autofocus si blit LED dual-tone. Nu exista OIS, dar optiuni precum panorama sau HDR sunt integrate, dand un plus de flexibilitate. In modul video camera poate filma 2160p la 30 de cadre pe secunda, inca odata fiind foarte aproape de S7. Camera secundara are senzorul de 8 megapixeli si diafragma f/2.4, neavand lentile wide sau blit.
Cand vine vorba de pret, Vivo Xplay 5 Elite vine cu doua oferte. Varianta standard are pretul de producator de 565 dolari, iar cea premium, denumita Ultimate Edition 655 dolari. Vedem astfel ca device-ul este foarte accesibil, luand in considerare performantele. Variantele de culoare oferite sunt Silver, Gold, Rose Gold. In tara noastra nu face inca parte din oferta vreunui magazin sau operator de telefonie, dar speram sa apara curand in ofertele acestora.

Surse: gsmarena.com | 9to5google.com | dprevirew.com | gadget.ro

Summary
Review Date
Reviewed Item
Vivo Xplay5 Elite
Author Rating
51star1star1star1star1star