Reviews

Vivo X70 Pro REVIEW – Tot ceea ce trebuie să știi despre el

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 2 ani

Cea mai recentă încercare a Vivo de a face smartphone-uri premium este Vivo X70 Pro. X70 Pro vine cu o configurație cu patru camere în spate, dar merge el dincolo de performanțele camerelor?

Design Vivo X70 Pro

Cea mai recentă încercare a Vivo de a lansa telefoane premium este cu seria sa Vivo X70, dintre care astăzi aruncam o privire detaliata asupra modelului Vivo X70 Pro. Alimentat de un procesor MediaTek Dimensity 1200, până la 12 GB de RAM, un panou AMOLED de 120 Hz și senzor primar Sony IMX766 și acoperire Zeiss T*, Vivo X70 Pro încearcă să iasă în evidență pe piață cu un preț de pornire de la 2700 la 3200 lei. Aș spune că este un preț la care avem o grămadă de opțiuni de la Xiaomi, IQOO, Samsung și nu numai, astfel că merită să aruncăm o privire amanuntita peste Vivo X70 Pro pentru a vedea dacă își merită sau nu investiția.

Cu un design plăcut din punct de vedere estetic, Vivo X70 Pro este realizat din sticlă, alături de care producătorul a așezat un cadru din aluminiu. De îndată ce îl ridici pentru prima dată, telefonul te atrage cu design aproape premium, cu finisaje mate pe spate și margini din aluminiu. X70 Pro devine alunecos uneori din cauza finisajului mat, dar aceasta nu este o problemă majoră. Există benzi de antenă pe toate părțile telefonului. Coloana stângă rămâne goală, în timp ce în dreapta se află butonul de volum și un buton de pornire, ambele oferind o impresie plăcută atunci când sunt apăsate. În mod surprinzător, există un IR Blaster în partea de sus și un microfon împreună cu brandul „Fotografie profesională”. Există de asemenea un alt microfon în partea de jos, lângă portul Type-C, tava SIM și un difuzor. Telefonul are doar 8 mm grosime și este mai puțin lat, ceea ce îl face confortabil de ținut în mână, în ciuda faptului că este alunecos. În concluzie, am văzut astfel de modele în trecut, cum ar fi în seria Oppo Reno 6 și nu este nimic unic, dar reușește totuși să iasă în evidență.

Pe partea sa din față descoperim un afișaj AMOLED curbat FHD+ de 6,56 inchi cu 398 ppi, rată de reîmprospătare de 120 Hz, suport HDR10+ și 1300 nits de luminozitate maximă. Afișajul poate deveni la fel de impresionant în viața reală precum arată pe hârtie. Textul și alte imagini arată destul de clar, în timp ce negrul rămân adânc. Reproducerea culorilor este, de asemenea, bună,ecranul oferind culori precise și puternice. Nu vei avea probleme reale în timp ce citeam în aer liber sub soare, cu luminozitate maximă. De asemenea, poate scădea foarte mult dacă sunteți în întuneric pentru a preveni oboseala ochilor.

Zona de software

Vivo X70 Pro rulează pe FunTouch OS 12 bazat pe Android 11. Cu toate acestea, FunTouch OS 12 în sine are unele modificări care îl fac mult mai bun decât ultima generație a interfeței. Consider că FunTouch OS 12 este unul dintre acele skin-uri software care a înregistrat o creștere considerabilă în ceea ce privește performanța, precum și funcțiile. În comparație cu FunTouch OS 11, versiunea 12 are câteva caracteristici noi, inclusiv un nou sertar de aplicații cu secțiune de widget-uri, widget-uri noi, caracteristică RAM extinsă și multe altele. Performanța s-a îmbunătățit și față de ultima generație, dar nu drastic.

FunTouch OS 12 primește o grămadă de opțiuni personalizabile, dar ratează și unele importante. Vorbind despre cele bune mai întâi, pentru că există o grămadă de efecte dinamice pentru animația de încărcare, animația de amprentă, recunoașterea facială, animația de deblocare, animația ecranului de pornire și multe altele. Apoi există modul întunecat, modul de joc care acceptă vibrații 4D pentru unele jocuri, mișcare inteligentă, notificări cu lanternă și multe altele. Cu toate acestea, Vivo ratează caracteristicile majore, inclusiv opțiunea de a alege diferite culori de accent pentru sistem. În plus, funcția de afișare permanentă acceptă doar afișarea a patru pictograme de notificare simultan și, de asemenea, dintr-un set limitat de aplicații. Acest lucru devine puțin dezamăgitor, având în vedere că Samsung, Oppo și OnePlus oferă funcții mai bune chiar și în smartphone-urile de gamă medie. Dar am aprecia în continuare Vivo să lucreze la software-ul său și să aducă experiența la un nivel superior în comparație cu versiunile anterioare.

Procesorul

Unele dintre celelalte aspecte majore ale unui smartphone se referă la modul în care funcționează în general, dar și în timpul jocurilor.

În ambele cazuri, procesorul MediaTek Dimensity 1200 cuplat cu 12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare strălucește peste tot. Fie că este vorba de jocuri sau de îndeplinirea sarcinilor ceva mai complicate, Vivo X70 Pro face față. Disiparea căldurii în timpul jocurilor este, de asemenea, bine făcută, cu toate acestea, va trebui remarcat cum funcționează atunci când mediul este mai cald, cum ar fi în sezonul de vară.

Nu vei avea parte de lag în timpul unor jocuri solicitante precum Call Of Duty, PUBG: New State și alte câteva jocuri. Funcția RAM extinsă vă poate oferi 4 giga de memorie RAM suplimentară pentru a păstra aplicațiile în memorie. Cu toate acestea, 12 sau 8 concerte ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru majoritatea oamenilor.

Autonomie

La aproape o zi întreagă de utilizare, constând în navigare pe browserul de internet Samsung, chat și apeluri video, folosind Chrome și multe altele, poți încheia ziua cu macar 20% la sută baterie.

Cu toate acestea, când vine vorba de încărcarea telefonului, lucrurile iau o altă întorsătură, deoarece primim suport de încărcare rapidă de 44 W cu încărcătorul rapid inclus în cutie. Concurența celor de la Vivo îți oferă încărcare rapidă de 65 W la acest preț, ceea ce face ca Vivo să pară departe. Încărcarea rapidă de 44 W nu este în niciun caz lentă, dar, în comparație, face diferența atunci când vine vorba de utilizare practică.

Camere foto

Vivo X70 Pro primește o configurație de cameră cvadruplă din spate. Include un senzor primar Sony IMX766V f/1.75 de 50 de megapixeli. În plus, există doi senzori de 12 megapixeli, unul fiind ultra-larg și unul teleobiectiv. De asemenea, primește un obiectiv periscop de 8 megapixeli f/3.4 și o cameră selfie de 32 de megapixeli.

Mai mult, există filmări video stabile pe 5 axe cu ajutorul unei camere gimbal. Telefonul poate mări până la 60x folosind camera periscopică. Apoi există tot felul de funcții software suplimentare, inclusiv Super Night Video, Pro Cinematic Mode, filtre, Zeiss Natural Colours, focalizare automată în mișcare, modul Super Macro și multe altele. Aplicația pentru cameră este, de asemenea, ușor de utilizat cu principalele moduri de fotografiere de sub glisor, folosindu-te de care poți comuta la unghi ultra-larg și poți mări până la 60x.

Fotografiile nocturne vor arăta bine, vor fi destul de luminoase și mai clare atunci când utilizați modul nocturn. Selfie-urile nu sunt foarte mari în detalii, dar acestea arată uimitor când vine vorba de culori. Un fundal luminos se stinge când HDR este dezactivat. Când este activată, parcă o decupare a fotografiei dvs. a fost lipită deasupra unui fundal. În condiții de exterior și pe un fundal care nu este foarte luminos, selfie-urile sunt apreciabile.

Concluzie

Vivo X70 Pro are o mulțime de performanțe bune și are un set grozav de camere. Cu toate acestea, puteți obține aceleași lucruri de la alte smartphone-uri la un preț mult mai mic, cum ar fi iQOO 7 sau chiar OnePlus Nord 2, care sunt echivalente cu X70 Pro în ceea ce privește performanța, aspectul, durata de viață a bateriei și multe altele.

Etichete:

Vivo X70 Pro