Reviews, Stiri

Vivo V7 review si pret: camera selfie de 24 MP si ecran de 5.7 inch FullView 18:9

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Unul dintre cei mai importanti producatori ai momentul din China, compania Vivo, a lansat in luna septembrie smartphone-ul V7 Plus, despre care am discutat si noi intr-un review Vivo V7 Plus, imediat dupa oficializarea sa. Odata cu acel model nu a fost insa intrdous si modelul standard, Vivo V7, pe care producatorul l-a anuntat acum oficial in Indonezia. Device-ul debuteaza pe piata indiana, la patru zile de la anuntul introductiv.

Vivo V7 un smartphone focusat pe camera sa selfie

Indiscutabil, Vivo V7 atrage prin camera sa selfie, fiind un telefon focusat pe surprinderea instantaneelor de calitate. Modelul are o camera frontala  de 24 de megapixeli cu diafragma f/2.0, plus „selfie softlight” flash. Datorita functiei Face Beauty 7.0, Vivo se foloseste de proprii alogritmi de captura pentru a asigura viitorilor utilizatori ai Vivo V7 selfie-uri de cea mai buna calitate.

Vivo V7

Prin functia Face Beauty insa, utilizatorul Vivo V7 va avea si alte avantaje importante printre care si posibilitatea de a realiza apeluri video prin aplicatii precum WhatsApp, Line, Facebook Messenger, Zalo sau Viber Messenger.

Vivo V7 vine si cu optiunea Portrait Mode, o caracteristica prin care utilizatorul terminalului poate obtine instantanee remarcabile cu efect bokeh.

Partea din spate a telefonului propune o camera foto principala cu rezolutie de 16 megapixeli si o diafragma f/2.0. Aceasta camera este echipata cu functia PDAF si cu un single LED Flash.

Vivo V7 » ii lipseste USB Type C, dar are 4GB memorie RAM si ecran Full View 18:9

Aspectul Vivo V7 este unul remarcabil, iar rolul cel mai important (dincolo de calitatea constructiei telefonului) il are ecranul Full View. Prin aspectul sau 18:9 si diagonala mare de 5.7 – inch, display-ul IPS LCD de pe Vivo V7 contribuie din plin la calitatea estetica de pe V7 de la Vivo.

Conform producatorului, display-ul Full View al telefonului asigura un raport ecran-corp de 83.6 %, o cifra cu adevarat spectaculoasa. Marginile laterale ale telefonului sunt extrem de subtiri, iar partea de sus si de jos a telefonului putin mai groase, dar deloc deranjabile ca prezenta.

VIvo V7 (3)

Vivo a preferat un procesor din clasa entry level pe acest telefon, dar nu orice tip de procesor. Este vorba despre Snapdragon 450 de la Qualcomm, urmasul oficial al chipset-ului Snapdragon 435. Octa-core-ul este foarte puternic si va fi prezent pe destule terminale de tip mid-range in acest final de an si in anul care urmeaza.

Compania chineza a cuplat acest chipset puternic cu 4GB memorie RAM si cu 32 Gb pentru stocarea de date. Vivo V7 nu este privat de prezenta unui slot dedicat pentru carduri externe, ceea ce asigura posibilitatea extinderii memoriei native de la 32 Gb pana la 256 Gb.

Autonomia de pe Vivo V7 se anunta una buna, tinand cont ca producatorul este foarte incantat de bateria de 3000 de mAh pe care a introdus-o in acest device, dar mai ales de faptul ca Vivo nu prea a dat pana acum gres la acest capitol. In special cu terminalele foarte bine construite si promovate.

Vivo V7 (2)

Vivo V7 include in configuratia sa si optiuni importante de conectivitate precum mufa pentru casti de 3.5 milimetri, portul micro USB, GPS-ul cu Glonass, tehnologia bluetooth versiunea 4.2, functia USB on-the-go si altele. Telefonul are senzor de amprente plasat pe partea din spate a sa. Preinstalat vom descoperi si sistemul de operare Android 7.1 Nougat, customizat cu interfata proprietara FunTouch OS 3.2. Din pacate, Vivo V7 este privat de portul USB Type C.

Vivo V7 costa destul de mult, dar pretul pare firesc

Noul smartphone al companiei Vivo imbraca o constructie aproape exclusiv metalica si masoara 7.9 milimetri grosime. Greutatea sa este insa una de invidiat: V7 are doar 139 de grame! Poate fi cumparat pe culori precum negru si auriu si este disponibil incepand de ieri in Indonezia pentru suma de 280 de dolari, adica aproape 1300 de lei.

Pretul este mare, depaseste pretul unui terminal bun din clasa de mijloc de la Samsung, dar trebuie sa recunosc ca V7 are destule atuuri. Imi place constructia sa, aspectul este spectaculos, ecranul are o rezolutie buna pe diagonala mare, procesorul este unul de foarte buna calitate, cei 4GB RAM depasesc si ei Ramii multor mid-range-uri bune de pe piata iar dotarile foto sunt impresionante. Pentru mine, Vivo V7 isi merita banii.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo V7
Price
$ 280