Reviews, Stiri

Vivo V5s este oficial: camera foto de 20 MP, 4GB RAM si baterie de 3000 mAh

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Vivo V5s a fost lansat oficial de catre compania Vivo. Smartphone-ul va putea fi achizitionat momentan in afara Europei, dar foarte posibil, din vara, ar putea patrunde si pe piata din aceasta zona. Cele mai importante si impresionante detalii despre noua creatie a celor de la Vivo, in cele ce urmeaza.

Vivo V5s detalii oficiale

Modelul de baza, Vivo V5 a fost lansat in luna noiembrie a anului trecut. Smartphone-ul din noiembrie a fost urmat de Vivo V5 Plus despre care am discutat si noi in luna ianuarie, un V5 Plus destul de similar ca aspect cu iPhone 7. Ieri, compania Vivo a anuntat si noul Vivo V5s, un telefon care reprezinta o combinatie (destul de reusita) intre Vivo V5 si Vivo V5 Plus. De ce spunem asta? Pentru ca Vivo V5s pastreaza o mare parte dintre specificatiile importante ale terminalului de baza Vivo V5, dar si aspectul de la Vivo V5 Plus, ceea ce indiscutabil se traduce printr-o asemanatoare izbitoare cu iPhone 7.

Vivo V5s aduce in prim plan o camera foto principala de 20 de megapixeli si un design similar cu iPhone 7 pentru un pret de cinci ori mai mic. Da, pare o copie ieftina dupa terminalul de varf al Apple, dar Vivo V5s este mult mai mult de-atat – ChinaTech

Smartphone-ul Vivo V5s poate fi considerat la prima vedere un phablet mid-range cu un design deloc original, dar destul de aspectuos. Ecranul sau are o diagonala de 5.5 inch si valorifica bine o rezolutie HD 720p, in timp ce in spatele sau, sta procesorul conceput de MediaTek. Un procesor mid-range, nu foarte impresionat, dar as zice util. Acesta este tactat la frecventa de 1.5 Ghz si functioneaza alaturi de o memorie RAM de 4GB. Vivo V5s ascunde un spatiu de stocare interna de 64GB, ceea ce este cu atat mai impresionant cu cat terminalul accepta si carduri microSD, care vor putea mari capacitatea memoriei flash pana la 256GB.

Vivo V5s(2)

Din pacate Vivo V5s nu ruleaza Android 7.0 Nougat ci doar Android 6.0 Marshmallow, dar vine cu senzor de amprenta si o baterie impresionanta de 3000 mAh (la fel ca si device-ul lansat in luna noiembrie a anului trecut). Dotarile foto sunt dincolo de gama mid-range obisnuita. Camera foto principala se prezinta cu un senzor de 20 de megapixeli la bord, in timp ce pasionatii de selfie-uri se vor bucura de o camera frontala cu un senzor valoros de 13 megapixeli. Capturile in spatiile interioare vor fi de foarte buna calitate, asa cum Vivo ne-a demonstrat-o si in cazul Vivo V5. Avem la dispozitie si functii importante precum Phase Detection Autofocus si un singur LED Flash. Camera principala a handset-ului poate filma la rezolutie full HD.

Nu lipseste conectivitatea de tip 4G LTE si OTG, in timp ce smartphone-ul pare sa conteze si pe un sistem audio de calitate. Vivo a implementat si in acest device chip-ul proprietar AK4376, un Hi-Fi audio chip care asigura o calitate audio excelenta. Dincolo de toate aceste detalii, nu putem sa nu remarcam prezenta Funtouch OS pe langa Marshmallow 6.0. Acest sistem de operare Vivo seamana aproape ridicol de mult cu iOS 10, evident insa fara acelasi nivel de performanta. Vivo a transformat practic acest device intr-un iPhone 7 veritabil, dar evident, comparatiile se opresc la asemanarile privitoare la design sau interfata grafica.

Vivo V5s pret si verdict

Daca iti doresti un iPhone 7 „look-a-like” ieftin, Vivo V5s poate fi o solutie pentru tine. Smartphone-ul va costa putin peste 250 de euro si va ajunge aproape sigur in Europa. Procesorul mid-range nu este unul fantastic, dar restul specificatiilor imi plac. Notabila absenta Nougat-ului si asemanarea izbitoare la nivel de interfata (prin Funtouch OS) cu iOS. Telefonul impresioneaza pentru un mid-range la echipamentele foto si are o memorie RAM destul de mare, la fel si spatiul destinati stocarii datelor. Sigur, Moto G5 Plus spre exemplu este un smartphone de gama mai bun, dar in opinia mea, Vivo V5s este mai bun decat Vivo V5 si mai bun decat alte terminale foarte laudate din aceasta gama de pe piata. Daca treceti peste asemanarea de care am tot pomenit, puteti castiga un smartphone mid-range decent. E drept, suma mi se pare putin cam piperata.

Vivo V5s este oficial

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo V5s
Price
euro 270