Reviews

Vivo NEX A pret in Romania, pareri, specificatii tehnice » un mid-range complet!

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Vivo Mobiles a lansat oficial pe piata splendidul model Vivo NEX S, unul dintre cele mai inovative proiecte ale acestui an. Gasesti pe #blogul nostru un review Vivo NEX S care subliniaza toate miscarile revolutionare integrate de producatorul chinez in noul sau telefon.

Doar ca pe langa modelul NEX S, compania subsidiara a celor de la BBK Electronics a lansat si o versiune ceva mai ieftina si mai putin potenta a acestui senzational device. Este vorba despre telefonul Vivo NEX A, un handset echipat „doar” cu procesor Snapdragon 770, cu 6GB dedicati memoriei RAM si cu senzor de amprente clasic, nu integrat in ecran. Iti recomandam sa fii cu ochii pe sectiunea huse Vivo pentru ca in curand CatMobile va aduce accesorii pentru acest model de telefon.

Pret Vivo NEX A in Romania

Diferentele dintre cele doua modele ale celor de la Vivo Mobiles nu sunt evidente la nivel de aspect, ambele telefoane avand o structura si o constructie similara, precum si un aspect general demn de invidiat. In schimb, in ceea ce priveste configuratia lor, modificarile aduse de producator sunt clare, modelul Vivo NEX A fiind mai slab echipat din punct de vedere tehnic. Acest aspect se reflecta si in pretul final de achizitie al device-ului.

Vivo Nex A (3)

 

Daca Vivo NEX S costa echivalentul a 780 de dolari pentru versiunea sa cea mai scumpa, modelul Vivo NEX A costa doar 608 dolari, adica aproximativ 2400-2500 lei la data redactarii acestui articol. Probabil ca in Romania pretul va creste putin, insa ar trebui sa se invarta in jurul acestui prag de 2.500 de lei.

Specificatii tehnice Vivo NEX A

– ✔️ Ecran Super AMOLED, rezolutie 2316 x 1080 pixeli, Full HD+
– ✔️Procesor de 2.2GHz Octa-Core Snapdragon 710
– ✔️6GB RAM cu 128GB dedicati memoriei ROM
– ✔️Placa video Adreno 616
– ✔️6.59 Inch FHD+ SuperAMOLED Display
– ✔️Dual SIM
– ✔️12MP + 5MP camera duala principala pe spate
– ✔️8MP camera frontala retractabila (se activeaza automat cand posesorul vrea sa faca un selfie)
– ✔️3.5mm Audio Jack
– ✔️AK4376A DAC
– ✔️4G VoLTE/WiFi
– ✔️Bluetooth 5.0
– ✔️baterie de 4000 MAh (Li-Po)
– ✔️Dimensiuni 162x77x7.98 mm
– ✔️Greutate 199 grame
– ✔️Sistem de operare Android 8.1 Oreo cu Funtouch OS 4.0

Pareri despre Vivo NEX A si diferente intre Vivo NEX A si Vivo NEX S

Daca ai vazut macar un meci de la Cupa Mondiala de Fotbal din Rusia, aproape sigur ai vazut minim o data un anunt publicitar pe marginea terenului care face trimitere la noua gama Vivo Nex.

Vivo Nex A (4)

Specificatii cheie Vivo Nex A

Poate ca Vivo nu este un brand atat de cunoscut la nivel mondial, insa compania din China face pasi seriosi spre o evolutie constanta spre topul producatorilor de telefoane mobile. Daca este sa dam crezare rapoartelor si statisticilor, Vivo Mobiles ar fi in acest moment a cincea companie de telefoane din lume, dupa Apple, Samsung, Huawei si Xiaomi. Noua gama Vivo Nex vine la momentul potrivit pentru a le consolida pozitia in top 5, dar si pentru a demonstra ca Vivo este un producator capabil sa scoata pe piata telefoane care se pot bate oricand cu cele ale principalilor sai competitori de pe piata.

Strategia de a lansa gama Nex pe timpul Cupei Mondiale nu este intamplatoare. Vivo Mobiles a devenit partener al turneului final din Rusia inca de acum un an si jumatate, iar consecinta fireasca a fost ca cele mai atractive doua telefoane create de producator sa fie promovate pe timpul Campionatului Mondial de Fotbal.

Sigur, modelul Vivo NEX S este principalul punct de atractie al gamei, insa Vivo NEX A nu poate trece neobservat. Asa cum subliniam si mai sus, diferentele de pret dintre cele doua produse se datoreaza catorva modificari la nivel de hardware. NEX S este un flagship care se impune prin scannerul de amprenta integrat in display, un procesor de top octa core (Snapdragon 845) si o memorie RAM mai mare. Vivo NEX A in schimb pare un device mid-range, caruia ii lipseste senzorul de amprente intregrat in display, are un procesor foarte bun, dar mai slab decat cel al partenerului sau de gama si aduce o memorie RAM de „doar” 6 GB.

Vivo Nex A (2)

Desigur, restul specificatiilor sunt in general comune. Ambele terminale au ecrane de 6.59-inch cu rezolutie Full HD+ si format 19.3:9 si ambele ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, sistem de operare customizat cu interfata in-house, FunTouch OS v4.0. De asemenea, ambele sunt telefoane dual – sim 4G, cu camera duala pe spate (12MP+5MP, LED Flash, filmare 4K, autofocus si stabilizare optica) si camera frontala de 8MP pe fata (retractabila care se activeaza automat cand posesorul vrea sa faca un selfie), plus un acumulator comun de 4.000 mAh cu incarcare rapida. Nu exista diferente de aspect si nici macar de greutate (199 grame ambele) sau grosime (7.98 milimetri ambele).

Vivo Nex A

Pe Vivo NEX A avem un senzor de amprente clasic si un procesor nou din gama mid-range, modelul Snapdragon 710 de la Qualcomm. Evident, performantele sale sunt inferioare high-end-ului Snapdragon 845, insa SD710 promite o experienta excelenta in gaming si multitasking, asigurand si un consum optimizat de energie. Primele informatii de pe piata il crediteaza deja cu statutul de cel mai bun procesor din gama mid-range, asa ca probabil Vivo a ales foarte bine pentru modelul sau mai ieftin din gama NEX, Vivo NEX A. Minusul din dreptul memoriei RAM prin comparatie cu cei 8GB ai Vivo NEX S, n-ar trebui sa se simta atat de mult, mai ales ca vorbim despre o experienta midrange pe un telefon care are toate argumentele sa se impuna pe aceasta piata.

Concluzie despre Vivo NEX A

Vivo NEX A mi se pare un mid-range care va avea un cuvant de spus pe piata imediat ce va ajunge in Europa. Este cel mai bun telefon din aceasta gama creat de Vivo pana in prezent si va pune serioase probleme oricarui rival din zona mid-range, asigurand o competitie reala pe acest sector de activitate. Punctele sale forte sunt design-ul spectaculos, camera foto retractabila (care e privita ca o mare noutate), procesorul foarte bun pentru zona mid-range, cei 6 GB RAM si ecranul Super AMOLED cu diagonala mare, rezolutie buna si aspect modern.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 20 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Nex A
Price
$ 608